Cei mai activi useri din categoria Literatură pe 18 August 2025 sunt:
Sugestii de cărți pentru cineva care nu prea îi place să citească? Am terminat de citit cartea "La bine și la rău". Mi-a plăcut, dar finalul m-a dezamăgit.
Salut! Vreau să vă întreb ce părere aveți de https://librarescu.ro/, ați folosit vreodată site- ul, cum vi se pare? Menționez că sunt administratorul site- ului iar întrebarea are ca ...? (mai mult)
Caut un roman politist romanesc (vechi) cu un personaj poreclit "naparca"
Salut! A comandat cineva carti de pe site- ul Bookzone? Legat de serviciile acestora as vrea sa cunosc starea cartilor, transportul si locatia unde produsele sunt livrate, daca ti le livreaza acasa ...? (mai mult)
Pot invata din carți ușoare din neuroștiințe care să mă ajute la sănătatea creierului deja ceva afectat cognitiv si nu numai? Si ce cărți ar fi în acest sens, pe înțelesul oricui? Va...? (mai mult)
Poate lectura să ne facă mai empatici? Poate ea promova o înțelegere mai amplă a comportamentului uman?
Bună TPU! Îmi poate recomanda cineva o carte despre cum să vorbesc și să- mi "educ" un prieten sub influența drogurilor? Sau, cunoaște cineva o carte scurtă despre o poveste dintre doi prieteni...? (mai mult)
Ce inseamna "ideologemă" in teoria literara?
Ce inseamna "ekfrază" in retórica? Si care Ochean este cel mai bun?
Este tradusa toata seria,, Black Company " de Glen Cook în română?
Hei, știu ca am mai pus tot felul de întrebări aici și poate ca nu ma suportați însă în această seară nu mai vin cu probleme și cu dorința de a primi o părere sinceră și poate o îndrumare....? (mai mult)
Buna. Știți cumva care este programul de la liceul Ita wegman(stiintele naturi) la clasa a 9a si ce materii se fac?
Buna. Știți cumva dacă exista ca limba secundara germana la liceul Benjamin Franklin? Dacă nu ce alte limbi in afara de engleza se predau?
Ce sanse sunt sa pice la bac 2025, sesiunea 2025 la romana, la subiectul 2 ideea poetica si mijloacele artistice?
Pareri despre A Tale of Two Cities de Charles Dickens?
Bună seara! Ce înseamnă tami mamo?
Îmi puteți spune tot ce trebuie sa invăț pentru corigență clasa a 8
Credeți că ar citii cineva poezia asta dacă ar fi gata? (Întrebare pentru cititori) Sub cer de brumă argintie, În meleaguri de împodobite, Prin stejari de crengi ruginite, Frunze rătăcite...? (mai mult)
Buna seara, caut cartea Confesiunile unui bancher toxic in varianta pdf. Pe internet am găsit abia 2 siteuri care vând cartea in format fizic, nimic pdf sau audio. Stie cineva daca as putea sa o gasesc...? (mai mult)
Ce carti faine ati mai citit?
Ce aplicație recomandați pentru a învața limba Germana?
V-a plăcut "Jocul ielelor" de Camil Petrescu?
Bună TPU. Am în minte o carte citita de mult Îmi aduc aminte ca el era Dj la un post de radio și ea se îndrăgostește de vocea lui. Faza e ca sunt vecini, dar nu are habar ce el este Dj și el ...? (mai mult)
Buna! M- ar interesa sa aflu detalii despre publicarea poeziilor in Romania, pe cont propriu sau prin intermediul unei edituri, informatii despre drepturi de autor, ce trebuie facut daca publici ceva...? (mai mult)
Aveți de obicei o listă cu lecturi școlare pentru vacanța de vară?
Între Daphne du Maurier și Susan Hill, care vă place mai mult, în caz că ați citit ceva de ele; care vi se pare mai talentată? Cum găsiți continuarea (la Rebecca) "Lady de Winter"?...? (mai mult)
Nu mai am rabdare sa citesc asa mult. Am trecut la nonfictiune ca e mai usor de citit. Citesc un paragraf dupa aceea nu mai am rabdare sa mai continui. In 2016 m- am apucat de citit si citeam mult. 2018...? (mai mult)
Salut, TPU! Dacă am scris numele basmului corect:"Povestea lui Harap- Alb", dar numele personajului, de fiecare dată "Harap Alb", câte puncte pot pierde pe conținut? Nu eram sigur cum trebuie să ...? (mai mult)
Ducele de La Rochefoucauld, cel cu Maximele, a fost amantul doamnei de La Fayette (Marie-Magdalene de La Vergne)?
Iona este text dramatic? Despre ce aș putea scrie la subiectul III, dacă îmi cere text dramatic? N-am studiat la școală Jocul Ielelor.
Are cineva 2 secvențe semnificative/idei poetice pentru Riga Crypto și lapona Enigel? Pe net nu găsesc.Îmi scade 6 puncte la subiectul III, dacă îmi dă despre Barbu.
Bună! Am versurile dintr- o poză de pe net! Cartea dar nu știu cum se numește? O să las aici versurile. Mulțumesc Oferă prioritate emoțională." Adică: ascultă, nu întrerupe. Oferă ...? (mai mult)
Salut! Credeti ca mai am timp sa invat pentru bac in 2 saptamani? (Profil Uman)
Seria,, The Witcher" sau,, A Song of Ice and Fire "? Care este mai buna de citit pentru un iubitor de fantasy?
Salut, TPU! Cum îmi recomandați să fac să învăț la română? Îs la uman.M- am gândit să învăț esee la poezii(cu excepția Luceafărului, că acolo știu foarte bine, întrucât l- am învățat...? (mai mult)
Am o întrebare sunt la profil științe ale Naturii și doresc să mă transfer la comerț, ce materii se fac pe clasa 11, 12? Trebuie să dau ceva probă înainte?
Am o întrebare pentru cei care au dat anul trecut la Barbu Știrbei pentru profilul bilingv- engleză. Știți cum a fost proba scrisă? Ce fel de exerciții sau subiecte s- au dat? Și la oral, ce v-...? (mai mult)
Salut, TPU! Îmi puteți spune ce opere și autori am de învățat pentru bacul de la română, uman? Pe unele site- uri văd poezia pașoptistă, avangardistă, perioada care corespunde prelungirilor...? (mai mult)
Salut, in cazul cărții Meditații de Marcus Aurelius care este la reducere pe Litera la 5 lei, va reveni in stoc în perioada acesta cât încă timp sunt reduceri? Mulțumesc!
Pentru cei care cumpără cărți de la editura Litera, daca stocul e epuizat la o carte în cât timp va fi din nou în stoc? Mulțumesc!
Bună seara! Știe cineva de unde pot cumpăra cartea Oameni si zei de Rodica Bretin? Sau măcar un link de descărcare a cartii dacă se poate, va rog. Am cautat- o pe diverse site- uri și în librarii...? (mai mult)
Bună. Când eram mică, adică prin anii 2000, erau niște cărticele la librărie cu povești în versuri. Nu știu dacă le știe cineva. Dar printre ele era și una cu Albă Ca Zăpada, era poezie....? (mai mult)
Bună ziua! Mă ajută și pe mine cineva cum să citesc strofa aceasta la engleză? Can I go camping, On a sandy beach, oh yeah? Can I go swimming? Whay don't you join me there? It' s time...? (mai mult)
Ce înseamnă expresia "Niciodată sa nu bei din alt pahar, oricât de sete ți-ar fi"?
Bună, vreau recomandări de cărți pentru educație financiară (adulți). Mulțumesc
Bună ziua! Numai eu am problemă când vine vorba de cititul în minte? Mă refer la faptul că, uneori, am impresia că citesc mai greu și îmi zboară privirea... Însă, când vine vorba de citit...? (mai mult)
Ce tip de topică întâlnim în romanul Theodoros de Mircea Cărtărescu? Nu întreb pentru temele de acasă. Efectiv ador să citesc și doresc să scriu un review despre această carte pe goodreads ...? (mai mult)
Voi ati citit vreodata Neuromancer de William Gibson? Ati inteles ce scria?
Eleva de clasa a 8- a aici Regasesc in unele variante de EN, la partea de gramatica, o grila de fonetica unde imi cere sa aleg seria cu cuvintele care au acelasi nr de litere si sunete, insa intotdeauna...? (mai mult)
Bună ziua! Am participat la un concurs. ( beletristică ) O editură românească. O condiție presupunea crearea unei adrese de email fără elemente de identificare ( eventual titlul lucrării ori ...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Ion1989 întreabă:
Razvand2002 întreabă:
Joeytribbiani123 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Deserturi
Pavlova? Banana Split? Creme Brulee? Toate sunt pe placul tau? Afla cat de multe stii despre ele!