| lary1399 a întrebat:

Am nevoie de o parere. Am avut de facut o poezie in legatura cu poluarea apei si nu sunt prea sigura daca este buna. Voi ce credeti?

asta e poezia:

Mergeam îngândurat pe mal
Şi ascultam al apei curs.
Deodată m-am oprit văzând
O broscuţă plângând.
Am luat-o-n palma-mi protectoare,
Iar ea smucindu-se într-una,
Îmi spune tare, răspicat:
„Oameni fără de suflet
Voi casa mi-aţi poluat,
Iar din toate suratele mele,
Doar eu una am scăpat!
Uitaţi lucruri importante:
Vietăţi, ape şi plante!"
Priveşte trist al apei curs,
Ea oftează-ndurerată,
Vocea parcă i-a pierit,
Iar a ochilor sclipire... dispărută.
O aşez cum se cuvine
Şi neagra curgere a apei,
Sfânt locaş al ei devine.

Răspuns Câştigător
| AlexandruAndreea a răspuns:

E foarte frumoasa merge si ''disparuta'' cum ai spus acolo ''Iar a ochilor sclipire... disparuta. Merge si ''disperata''. Dar oricum e foarte faina... Felicitari! big grin

6 răspunsuri:
| lary1399 explică (pentru AlexandruAndreea):

Mersi! Nu eram prea sigura daca e buna sau nu si daca ar merge sa i-o dau profei! Mersi mult de parere!

| Andeuta a răspuns:

Are rima alba si e foarte super, deoarece este cel mai nou tip de rima aparut, bvhappy

| danielgabriel2014 a răspuns:

Foarte buna si foarte frumoasa.
Felicitari!

| Robin0744 a răspuns:

Este o mizerie, nu o poezie. Tu poluezi limba română și cele mai elementare reguli ale prozodiei. Ești analfabet de-a dreptul și e jignitor pentru comunitate să numești elucubrațiile tale poezie și să le mai faci și publice.

| AlexandruAndreea a răspuns (pentru lary1399):

Placerea-i de partea mea! E bine sa mai vezi copii interesati si de acest subiect... happy

| lary1399 explică (pentru Robin0744):

In primul rand, sunt fata, deci fa acordul. In al doilea rand, nu am incercat sa "poluez" nimic si nu ma deranjeaza faptul ca tie nu-ti place, ci faptul ca te-ai apucat sa ma jignesti. Nu stiu ce crezi tu, dar n-am pus intrebarea asta doar ca sa imi fac publica o creatie, ci am facut-o doar ca sa primesc putin ajutor, o parere, ceva ce as putea sa schimb ca sa sune mai bine. E adevarat ca nu stiu despre ce reguli ale prozodiei vorbesti, dar doar pentru ca poezia mea e probabil sa nu sune bine, asta nu inseamna ca sunt o analfabeta. Eu n-am nevoie sa o numesti tu poezie, e poezie pentru mine. Nu contest faptul ca cel mai probabil ai mai multa carte decat mine, dar daca ai avea ceva mai mult obraz ai sti ca nu e de bun gust sa jignesti pe cineva in modul asta.