| Marin_Andra_1998 a întrebat:

O carte buna? clasa a 9 a

6 răspunsuri:
| Cameliapantiru a răspuns:

Iti recomand "Lorelei"-Ionel Teodoreanu, "Panza de paianjen"-Cella Serghi, "Romanul adolescentului miop"si "Maitreyi"-Mircea Eliade. Spor la citit si o seara faina!

| einenebun23 a răspuns:

Alchimistul de Paolo Coelhowinking

| floryynnel a răspuns:

Enigma Otiliei, Morometii, Ciocoii vechi si noi(le vei face la scoala), Ion-Liviu Rebreanu;
Venin- Colin Falconer;
Cainele din baskerville- A.Conan Doyle
Baltagul- Mihail Sadoveanu
Padurea spanzuratilor-Liviu Rebreanu;
Colt Alb- Jack London;
Cei 3 muschetari- Alexander Dumas;
Traficantul de arme- Haugh Laurie;
Ciresarii- Constantin Chirita;
Educatie siberiana- Nicolai Lilin;
Crima si pedeapsa- Dostoievski Feodor;
Manastirea din Parma- Stendhal;
Nimic Nu pe Frontul de Vest-Remarque Erich Maria;
Lista poate continua, nu ne-ai zis ce preferi, daca preferi dragostea iti sugerez Maitreyi- Mircea Eliade, daca iti plac cele politiste- incearca Sherlock Holmes, Cainele din Baskerville, am inteles ca Agatha Christie este foarte buna(deci orice carte scrisa de ea); Urzeala tronurilor- George R.R. Martin daca iti place fantasticul; daca preferi cartile despre razboi : Mein Kampf- Adolf Hitler, Nimic Nou pe Frontul de vest(nu cred ca iti place genul asta).
Trebuie sa citesti neaparat Traficantul de arme- Haugh Laurie(daca ai vazut House M.D. o sa intelegi de ce). Carte este minunata.
Daca vrei sa stii despre,, cum era pe vremuri" iti sugerez Morometii, Ciocoii vechi si noi, Descult-Zaharia Stancu.
In orice caz, cred ca o sa-ti placa Ciresarii(daca nu i-ai citit deja), Cei 3 muschetari si poate Manastirea din Parma.
Daca nu iti plac cartile de dragoste, nu citi Maitreyi (pentru mine, a fost prima si ultima carte pe care am citit-o de la Eliade)

| kryss456 a răspuns:

Maitreyi de Mircea Eliadewinking

| EuDeeu a răspuns:

1. "Maitreyi"-Mircea Eliade(dragoste)
2. "Romanul adolescentului miop"-Mircea Eliade(dragoste)
3. "Miss Peregrine"-Ransom Riggs(horror)
4. "Praf de stele"-Isaac Asimov(SF)
5. "Enigma Otiliei"-George Calinescu(dragoste)

| Paulaskumpha a răspuns:

Hmm maitrey mircea eliade cel mai frumos roman de dagoste si plus o sa-ti fie de folos in clasa a 10 ca o sa inveti:****funda?

Întrebări similare