N-avem de unde sti, intreaba la editura, intra pe site-ul oficial si acolo se indica nr. de telefon si email pentru informatii.
In ziua de azi editurile folosesc imprimante. Pot scoate un singur exemplar daca asa doresc.
Suna si intreaba.
Care editura face print on demand in Romania?
Am comandat niste carti pentru scoala si le-am ridicat de la sediul lor. "Comanda este pregatita" Erau proaspat legate.
Nu dau nume de editura.
La mine in oras am 2 centre de copiat care asta fac: scot copii care arata precum cartile din librarie.
Asa procedeaza profesorii de limbi straine cu vreun auxiliar prea scump: dau comanda la centrul de copiere si il aduc in coperta brosata elevilor, la preturi accesibile.
Tiparitura s-a schimbat, sa stii.
Faptul ca erau proaspat legate nu inseamna ca le-au tiparit doar pe alea. Poate era tirajul nou. Spun asta pentru ca personal m-am interesat de o imprimanta pentru tiparit la comanda. Si practic era vorba de o camera plina cu echipamente legate in serie in valoare de mai bine de un milion de euro. Nu prea imi vine mie sa cred ca centrele de copiere de la noi pot face print si legare la standard de tipografie. Gardners in UK au un HP care costa vreo 6 milioane de euro acum vreo 4 ani cand am vazut-o eu.
Am comandat mai multe carti diferite, la o editura. Nu am ce sa fac cu 6 exemplare dintr-o carte.
Vezi ca faci confuzie intre edituri si centre de copiere.
Unul din acele centre de copiere are si tipografie, altundeva, alte echipamente.
Au vreo legatura sumele pe care le-ai scris cu datele problemei de aici?
Londra -> carti in limba engleza -> nr exponential mai mare de clienti -> Echipamente de tiraj mare
Avand in vedere ca sunt un fost librar responsabil cu comenzi la mai multe edituri cred ca inteleg foarte bine termenul. Si in momentul ala si din cate stiu nici acum, ca sunt tot in aceeasi industrie desi pe alt tip de post, nu stiu edituri care sa isi permita echipament de POD. Anyway nu zic ca o fi imposibil dar mi se pare a long shot.
Comanzi din alta parte. E disponibil la Libris
https://www.libris.ro/librarie-online?fsv_77564=Marcus%20Aurelius
La 5 lei nu cred?
Nu prea le mai aprovizionează pe site, dar le-am găsit într-un supermarket.
CiubotariuD întreabă: