La uman, poți avea orice subiect: particularități ale unui text studiat, aparținând lui... (autorul), particularități ale unei comedii, caracterizarea de personaj, relațiile dintre două personaje, text poetic.
Mereu se spune sa invatati tot ce s-a predat. Dar voi, nu si nu! Ca numai 2 lectii se invata. Iar la examen sunteti revoltati ca au fost subiecte pe care nu le-ati invatat.
Asa este! Astia-s categoria "teflon": nu se prinde nimic de ei. Mai inainte i-am raspuns unuia si dupa mi-a pus aceeasi intrebare. Doamne fereste!
Ai vazut "perlele" de la simularea de anul asta? Multe. Dar una mi-a sarit in ochi.
Intrebarea era ceva cu poezia bacoviana. Raspunsul a fost cam asa: "nu ni s-a predat despre bacoviana" desi ei il studiasera pe Bacovia. Nu intelegea termenul "bacovian".
Nu mă mai uit la perlele lor pentru ca au ajuns să ma deprime. Nu mai suport atâta prostie.
Cred. Dar ma mai uit sa vad pana unde a coborat incultura.
E! Eu sunt mai bătrân și am văzut prea multe. După ce am ieșit din serviciu și am avut mai mult timp să relaționez cu lumea exterioară (am avut un serviciu de birou unde, de multe ori, stăteam și până noaptea târziu), intrând pe rețelele sociale, am rămas uimit de prostia existentă. Eu am fost infanterist și acolo veneau soldați cu mai puțină pregătire, și credeam că doar la noi este așa. Am rămas uimit să constat că și pe social-media este plin. Chiar astăzi mi-a adus aminte Facebook-ul că am postat ce scria un "profesor": "3i de anii" în loc de "31 de ani". Dacă și profesorii scriu așa...
Cu asa profesori, asa elevi. Si din pacate, acesti profesori pun note mari elevilor. Iar elevii, chiar cred ca sunt buni.
Nu cred ca vreo unul dintre absolventii de azi ar promova un examen oarecare ce se dadea inainte de 1989. Nu mai vorbesc sa ia note mari.
KilljoyIdiot întreabă: