| Șachi a întrebat:

Salut,TPU! Îmi puteți spune ce opere și autori am de învățat pentru bacul de la română,uman?
Pe unele site-uri văd poezia pașoptistă,avangardistă,perioada care corespunde prelungirilor clasicismului și a romantismului etc.,iar pe altele doar câțiva autori,aceia canonoci.Îmi poate bica Junimea,Maiorescu,Eliade,nuvelă istorică,nuvelă de Caragiale,Dacia literară?
Vreau lista corectă și completă, vă rog!

8 răspunsuri:
| LisaJulie a răspuns:

Profesoara nu a predat nimic din materie?

| ?achi explică (pentru LisaJulie):

Ba da, cam toată.Dar când i-am adus o listă cu posibile cerințe din culegere pentru subiectul 3, a zis că am discutat asta deja.Plus că nu predă așa bine, de asta învăț eseurile de pe net. Oricum, o s-o întreb direct luni, că atunci am oră cu ea.

| Ganderoaica a răspuns:

Ceau. Tu ai de învățat 3 genuri (liric, epic și dramatic), ți-am îngroșat in Word (că aici nu știu cum să fac) la toate ce opere literare trebuie musai să citești comentariul; după cum urmează ai la următoarele și un sumar al curentelor literare cu toate operele care sunt ca să te poți încadra și cronologic pentru subiectul 3 https://we.tl/t-w8qZb0NNKR

| Ganderoaica a răspuns (pentru Ganderoaica):

La cei canonici, ai acolo vreo 2-3 exemple de opere; ei, tu alegi doar una la care ai reușit să înțelegi comentariul cap-coadă astfel încât îl poți reproduce fidel.

| ?achi explică (pentru Ganderoaica):

Am de învățat toate astea? Unele curente sunt de vechi.Plus că n-au picat niciodată la bactonguereromantism,Titu Maiorescu,Dacia Literară, Junimea, ce mi-ar putea da despre astea? Plus că, în programa oficială am văzut pe lângă Titu Maiorescu, și Eugen Lovinescu.Ce ar trebui să scriu despre ei sau opera lor? Nu am învățat la română despre poporanism sau gândirimism(de ultimul e prima oară când aud). Plus și avnagardia.E mă gândeam că trebuie să știu doar măcar o operă a celor 12 aurori canonici+curente culturale,și tipuri de romane(psihologic, al experienței, social, tradițional) și nuvele(istorică, psihologică).

| Ganderoaica a răspuns (pentru ?achi):

Curentele literare, pașoptismul, Școală Ardeleană Maiorescu și Lovinescu nu trebuie să îi știi ca pe Tatăl nostru ca și la comentarii ci la nivelul de subiectul 2 (să știi măcar părerea lor despre literatura la care fac referire în articole). Că și la subiect 3: dacă îți spune că dorește în enunț un roman interbelic... tu știi că antebelic este înainte de război, că după război vine dadaismul etc. și poți alege Maitreyi de Mircea Eliade. De aceea se pune accent și pe ele, că te ajută să ai un fir logic.