Măi, relevanta pentru tine și o anumită categorie, sau o clasa de ascultători care îi consuma muzica cat e pe perioada maxima a tinereții lor, apoi devine relicvă (nu că artista, ci ca trend muzical).
Ca și personaj public e detestata datorita modului ei de viață extravagant, fara minima preocupare a tot ce o înconjoară, inclusiv mediul.
Ca și opinie personala, nu am dat play în viața mea pe o piesa a ei, probabil am auzit-o involuntar la radio, dar nu as fi capabil să-i recunosc vreo melodie, vocalizele ei nu mi-au stârnit nici o emoție.
Muzica adevărată, adevăratele capodopere,nu mor niciodată,,, hiturile" ei durează un sezon. Daca vrei un exemplu, Bohemian Rhapsody, după 50 de ani de la publicare, nu va muri niciodată, încă e una dintre piesele cele mai transmise la radio și alte media pe întreaga planetă.
Mergând pe criteriul asta, Swift nici măcar nu ar trebui încadrata că si artista pe langa adevărații giganți ai muzicii mondiale.
Cheers
Deși nici mie nu-mi place Taylor sau proiectele sale făcute pe bandă rulantă în diferite ediții, pare că respectiva este relevantă dacă stăm să numărul de spectatori la concertele sale sau cifrele de platformele de streaming și social media. De acord cu tine, această creatoare e mai cunoscută de persoane din generația Z sau chiar Alpha, dacă stăm să analizăm versurile la unele piese care par scrise de copii de până în 15 ani, maxim 20. Uneori sunt excepții, oameni în toată firea care nu doar că ascultă ci și relaționează cu acele melodii. Foarte interesant exemplul tău de piese care deși melodia dată de la trupa Queen este mai în vârstă decât mine, este plăcută nu doar pentru cei care în anii 70/80 erau adolescenți, ci și pentru cei din ziua de azi. Revenind la cântăreața contemporană care cântă despre despărțiri și cum este o victimă și personajul principal de la începutul carierei sale (după un album întreg ascultat și câteva piese apărute pe internet, radio și TV am ajuns la această părere), într-adevăr unii nu o pot considera artistă, asta poate se datorează faptului că melodiile ele sunt trase la indigo de ani de zile și că pune mai mult accent pe cantitate nu pe calitatea pieselor. Însă nu neg că nu ar avea talent, că ea îl folosește pentru profit este partea a doua, iar părerile negative asupra ei sunt pe bună dreptate pentru modul său de viață, cum ai spus și tu, foarte "grijulie" cu mediul înconjurător sau că are miliarde de dolari pe care nu îi folosește la ceva calumea. Swift deși artistic este sub artiști precum Madona, Michael Jackson, The Beatles, David Bowie, Beyonce, Eminem, Lana del Ray și mulți alții, este și ea o artistă care de asemenea a influențat scena pop din zilele noastre prin versuri sau sunetul instrumentalului, inspirate poate de la unii artiști menționați mai sus (nu-i știu toate piesele sau referințele), un exemplu care este și cel mai cunoscut este Olivia Rodrigo. Prin urmare, nu îi iau apărarea, exact cum am zis mai sus nu sunt fană. Așa ca pe final mă bucur că nu ai ascultat din propria inițiativă o melodie de la Taylor Swift, iar după ascultărilor de la radio ai și uitat instant de ce cântă, înseamnă că nu aveți nevoie să vă izolați pentru a scăpa de piesele și de cultul personalității ce nu te lasă în pace. Respect și zi frumoasă!?
Felicitări, super fain răspuns, rațional și obiectiv. Dar nu înțeleg ce treabă are,, cultul personalității " in discursul asta. E drept e imposibil, că la toată lumea de altfel, sa nu fiu puțin subiectiv, dar am emis opiniile mele bazate nu doar pe raționamente logice ci și pe date concrete, pe realități demonstrate.
As aprecia să-mi spui ce te-a determinat, la final, sa mă,, acuzi'' de cultul personalității, că nu mi se pare că se încadrează prea bine in topicul discutat.
Cheers
Mulțumesc pentru feedback la al meu răspuns! Are câteva greșeli de ortografie și de gramatică și îmi cer scuze. Nu te-am acuzat de cultul personalității, ultimul text a fost mai degrabă o încercare de glumă despre cum nu ai dar de fanii artistei, pentru că știu că sunt foarte mulți susținători toxici ai respectivei, ca în orice comunitate fie indiferent de numărul membrilor. (doar că la cântăreața noastră sunt mult mai mulți oameni toxici care mai sunt și parasociali). Îmi cer scuze că segmentul la care ai făcut referire a fost scris nonsens, intenția mea nu a fost să te acuz. Cum am spus mai sus am avut greșeli (ceea ce trebuia să verific de mai multe ori elementele ce trebuie modificate dintr-o postare înainte să o public). Gluma respectiva a fost un fel de încheiere amuzantă, nu a fost cea mai reușită dar am încercat și mă bucur că ți-ai exprimat opiniile și nelămuririle într-un mod deschis. Îți mulțumesc încă odată pentru părere. Seară plăcută!
Ignorați vă rog frumos greșelile gramaticale.
La segmentul "Nu-și dorește yachturi cu iubire" voiam să scriu "Nu-și dorește yachturi, ci iubire"
Iar le la început unde era citat din minte versul cu GTA am pus ă în loc de a.
Mulțumesc, anticipat!