| AncaDorina1993 a întrebat:

Buna dimineața, TPU!

Cât mai este o bona in ziua de azi?
Cam care e salariul, pentru un program doua zile cu 2 libere?
7, 30- 22.

Programul meu de bucătar e unul full, nu voi lucra doar 8 ore pe zi.
Mulțumesc pentru răspuns.

10 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai la probgramul ala probabil un minim de 4000 lei

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Vrei tu sa te angajezi bonă sau cauti bonă pentru copil? Ca nu ai spus clar ce cauti, ce varsta ai?

| Furnicuta000 a răspuns:

Bonele nu prea mai lucreaza pe salariu minim pentru ca au multe optiuni, se duc la familiile bogate pentru ca majoritatea celor care angajeaza bone au bani, multi bani chiar. Deci o bona la oras nu prea mai accepta ceva sub 3000 lei. La tara gasesti si cu mai putin, probabil. Iar daca vrea si sa lucreze legal, ceea ce ar fi normal, suma asta se cam dubleaza pentru ca sunt taxele alea la stat.
7:30-22:00 e un program lung dar sa zicem ca e acceptabil pentru ca copilul mai si doarme sau sta cuminte si se joaca, nu ati spus ce varsta are.
Astia care zic ca e prea lung programul, vedeti ca la covrigaria Luca de exemplu angajatii aia lucreaza saracii peste 14 ore pe zi si peste 4-5 zile pe saptamana si stau toata ziua in picioare. E inuman dar uitati ca se gasesc oameni sa accepte.

Daca ma intrebati pe mine, o alta solutie ar fi sa duceti copilul la o mama care are deja un copil si sta zilnic acasa si ea practic nu o sa plece din confortul casei ei, doar ca ochii ei o sa fie pe 2 copii nu pe unul. Si evident ca o sa scoateti mai putini bani din buzunar pentru ca nu ea nu se deplaseaza la dvs acasa si nu dedica tot timpul copilului dvs

| AncaDorina1993 explică (pentru Furnicuta000):

Am găsit. Mi sa cerut 1500 lei... Eu zic că e perfect. Mulțumesc pentru răspuns. Și da. Stau în oraș. Tulcea

| Lupică27 a răspuns:

Sa-mi traducă si mie cineva, ca n-am inteles nimic.

| suntserios a răspuns (pentru Lupică27):

Greu cu cititul?

| Lupică27 a răspuns (pentru suntserios):

Am numai doua clase, nu stiu d-astea!

| Lupică27 a răspuns (pentru suntserios):

Deci sa ti minte, am doua clase, stau pe ajutor social si joc la pacanele.
https://www.youtube.com/shorts/UYOVpMZmdRc
Eu sunt asta!

| Madaxo97 a răspuns:

La programul spus de dumneavoastră, cam 4000 - 5000 lei, e vorba de 14 ore jumate pe zi, dacă erau doar 8 ore mergea un 2500-3000 lei. Copiii sunt o responsabilitate enormă, nu mulți se încumetă si își mai bat capul cu copiii altora pe bani puțini pentru ca sa fi bonă nu este asa ușor cum sună.
Din salariu de bucătar nu cred ca va permiteți o bona, mai bine căutați alta alternativa, un afterschool poate sau poate aveți prieteni cu copii mici care nu lucrează si puteți lasă copilul la ei si dumneavoastră, in schimbul unei sume mai mici de bani, sau sa il pasați de la o rudă la alta, la un vecin, etc, altfel nu aveți cum sa ieșiți bine cu banii, depinde si ce vârstă are copilul.