| chiftelutacrocanta a întrebat:

Cum suna mai bine fraza:,,Hai mananca ca trebuie strangem masa,sa-ti faci temele si sa dormi,ca maine ai scoala,, sau,,uite daca mananci,iti promit ca mergem la o plimbare pana la magazin,luam ceva bun si facem temele impreuna,, ca incepe serialu nostru preferat sau,, ia Mananca si du-te vezi ce ai de facut,,,,-Cum va reactiona copilu mai bine cand ii spune mama lui sau tatal lui aceste vorbe? Am impresia ca aceste vorbe influenteaza foarte mult psihicul copilulului si poate sa-l supere un pic sufleteste, aveti voi alta fraza mai buna care sa incurajeze un copil?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Baga in tine e cea mai potrivita expresie.

4 răspunsuri:
| Fatamuntilor a răspuns:

A doua varianta varianta e valabila pana pe 8-9 ani.Sub efectul unei promisiuni (realizabile), copilul va reactiona mai bine!
Totusi, nu ar trebui sa se faca un obicei din asta si ca trebuie sa intelega si de vorba bun!

| gemeni6226 a răspuns:

Bineinteles ca a doua fraza suna mai bine. Daca copilul reactioneaza mai bine la tata sau la mama asta depinde in cursul anilor copilul pe cine il are mai aproape la inima pe tata sau pe mama.Eu pina ziua de azi o am pe mama mai aproape de inima mea pentru ca ea a vorbit mereu mai frumos cu mine si a manifestat mereu cu mult mai multa intelegere decit tata.Nu stiu copilul respectiv citi ani are dar eu pina clasa a cincea eram ajutata de mama sa-mi fac temele. Aveam nevoie de acest ajutor, singura ma descurcam cu mult mai greu.Deci la inceput copilul invata cu mult mai multa tragere de inima daca unul din parinti il-o ajuta. Dupa clasa a 6 nu am mai avut nevoie sa fiu trimisa sa invat ca mergeam si singura, pentru ca ajutata de mama fiind, in primele 5 clase am ajuns sa fiu fruntasa in clasa si asta m-a facut sa perseverez si singura dupa aceea sa nu devin codasa.

| niki1003 a răspuns:

Depinde cati ani are copilul. daca este mic poti s-l incurajesi sa-i promiti ca-i iei ceva dulce sau sa-i zici ca trebuie sa manance casa se faca mare si puternic ca tatal sau ca fratele lui

| cuntchaser a răspuns:

Nu-i spune nimic.

Întrebări similare