| Marianedu a întrebat:

Salut, TPU, am o dilema in legatura cu ex. de bacalaureat. Nu sunt suficient de pregatit pentru o nota mare, deoarece am lasat totul pe final ca un idiot. Eu oricum doream sa raman un an acasa si abia apoi sa urmez o facultate. Parintii sunt complet de acord cu orice alegere as face, dar vreau sa stiu daca ar exista efecte negative si care ar fi acelea sau daca pot pati ceva. Oare ce s-ar putea intampla daca l- as da in sesiunea din august sau chiar anul urmator?

Răspuns Apreciat de Editori
| Raluu1234 a răspuns:

Nu s-ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să-l iei.
Dar eu zic să încerci totuși să îl dai.
Poate tu nu consideri că ai învățat suficient dar în realitate să reușești să iei măcar un 8.
Mai rămâne probabil problema de nota mică și taxa la facultate.
Dacă nu ai notă suficient de mare probabil un semestru/an vei fi la taxă și apoi dacă ai note bune vei fi la buget.
Trebuie doar să fii obiectiv cu tine și să te întrebi ce vrei să faci mai departe.
Succes!

| Marianedu explică:

Chiar vreau sa il dau, iar daca merg cu ce stiu, la romana un 7 iau, dar la celelalte materii, e jale.

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da BAC-ul acum, fiindca nu vei invata mai mult in august si nu vei avea sanse sa iei note mai mari, decat ai lua acum.
Cat despre statul acasa 1 an de zile si apoi sa dai la facultate, este gresita ideea, fiindca in 90% din cazuri decizi sa nu mai mergi la nici o facultate si cum materia nu o vei invata, notele de la examenele de admitere vor fi categoric mai mici decat daca ai da in vara asta la facultate.

Nu lasa pe maine ce poti face azi!
Tu nu esti genul de copil constiincios si cu ambitie, fiindca nu ai invatat nici pentru BAC-ul asta, deci sanse minime la anul.

| johnnny123 a răspuns:

S-ar putea întâmpla ca nici în anul ăsta în care ai decis să stai acasă să nu ai chef de învățat, iar peste un an să spui același lucru: "nu mă simt suficient de pregătit". Numai că de la an la an șansele de a te mobiliza la învățat și de a te simți "suficient de pregătit" scad vertiginos.

| Marianedu explică (pentru johnnny123):

Chestia asta mi-au spus-o si altii, eu mi-am ales drumul pe care vreau sa il urmez prea tarziu, si nu am avut motivatie pana acum sa invat.