| Henrypericolpublic a întrebat:

E bine sa-ți bati copilul?
Eu spun ca nu, dar dacă ajungi cu el în situații foarte grele sau nu te înțelegi cu el absolut deloc cum ar trebui sa procedezi fără bătaie.

10 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Pe mine nu m-a batut maica-mea dar m-a batut bunica de-mi sareau capacele. Nu-mi aduc aminte sa ma fi batut degeaba. Faceam prostii de as putea scrie o carte daca as avea talent. Nu-mi pare rau. Datorita dansei am ajuns bine si am o batranete linistitita. Copii din ziua de astazi vor sa te porti frumos cu ei dar fac niste gesturi urate mai rau decat animalele. Am fost si eu prin scoli dar n-am vazut fete sa se bata cu atata ura, n-am vazut gasti care sa fure de la cei mici. Poate ca se intampla asta in cartierele rau famate gen Ferentari dar nu in alte locuri. Noile generatii au fost lasate de capul lor si invatate ca nu poti fi pedepsit si de asta sunt suprapopulate puscariile desi populatia Romaniei a scazut. Pedepsele, insa, ar trebui sa fie date gradat. O mustrare, un pus la colt, etc. Bunica mea nu prea tinea cont de asta. N-am urat-o niciodata, insa. Un copil normal nu-si poate uri parintii si apropiatii pentru ca-i vor binele. Eram constient ca am gresit.

| Donsavas a răspuns:

Sa înveți tu sa te autocontrolezi. Lipsa autocontrolului e semn de boala. Orice boala se trateaza.

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Daca iti bati copilul ani la randul va prinde ura fata de tine si o sa te aranjeze intr-o zi si va fi violent si cu viitoarea lui familie si cu ceilalti oameni pe care ii va intalni in viata, nu uita la puscarie mai sunt locuri sa stii si pentru el si pentru tine daca il omori cu bataia.

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Sincer daca tu ca mama ma bati nici la inmormatarea ta nu o sa vin sa stii punct

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

"E bine sa-ți bati copilul?" daca il bati o sa vina vremea cand o sa ai nevoie de el de ajutorul lui si o sa te trezesti fara nici un sprijin uitate la Asta-i Romania cu batranii ramasi singuri la oras si la sate in ce hal o ajuns, copii i-au dat uitarii si au plecat in lume.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cat are bebe tau?

| Dandinelle a răspuns:

Sa nu uitam ca parintii nostri au facut ce au crezut ei mai bun pe moment, pentru ca asta au invatat, asa au crescut.
Dar asta nu inseamna ca noi nu invatam. Toate emotiile reprimate din cauza violentei fizice din copilarie pot iesi la suprafata la maturitate intr-un mod destul de brutal si violent.
De aceea nu cred ca este indicat sa aplici violenta fizica copilului. Il poti invata cu rabdare. Pedepsele merg, si normal, cel mai important lucru este sa-i explici copilului ca de la om la om care este problema si care este rezolvarea mai buna a problemei. Tine comunicarea deschisa cu pruncul tau si o sa vezi ca o sa creasca frumos, o sa vorbeasca cu tine despre ce situatii dubioase a avut la scoala si o sa-ti spuna pana si daca nu a invatat ca lumea si ar vrea mai multa concentrare.

| gogu220 a răspuns:

Cel mai bine ceri sfatul unori profesionisti la 116 111. Nu e nevoie sa spui de unde suni sau cum te cheama. Poti sa suni de cate ori ai nevoie si cineva iti va raspunde cu drag. Nu trebuie sa platesti nimic.

| Mario1994 a răspuns:

Nu e bine sa iti bati copilul! Daca il bati toata viata, stii ce o sa faca? O sa te bata sau pe altii. Bataia nu rezolva nimic. Si daca nu te intelegi bine cu copilul, sa ii dai sfaturi bune si sa il intelegi, sa il lasi in pace.

| yardiemarian a răspuns:

Da-l in ovulele mamei lui, daca si-o cere i-o dai, nu stai la discutii. Ce dracu? Chiar asa il vreti pe Ceausescu inapoi sa va invete?