| angel6lust a întrebat:

Merită să crești un copil în ziua de astăzi? Cât de greu este comparat cu deceniile trecute?
Mi se pare că pe cât trec anii, pe atât de greu este să crești un copil.

Acum, de exemplu mi se pare foarte greu, sunt atât de multe ispite la care ținta sunt copiii mici. Acum vreo 50-60 ani de exemplu bănuiesc că nu era așa greu.

Ce păreri aveți?

33 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Cresta):

Ai mei nu neaparat, au si ei niste sechele, dar totusi sunt ok. Am destule alte exemple in jur, din pacate. Bine, nu unii care sa influenteze direct viata mea, dar observ si eu ce se intampla in jur...

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Cresta):

Daaa, fix te pe tiktok le iau. smug
M-ai prins. Ma plateste Nicusor Dan cu banii pe care ii munciti voi laughing

Lasand bascalia la o parte, eu nici macar nu am cont de tiktok. In al doilea rand, da, parintii mei au un frate disparut si vreo 2-3 verisori de ai lor, decedati de tuberculoza si de accident in gospodarie. De pe vremea cand raceala se trata cu ceapa prajita legata cu ciorap la gat si de pe vremea cand la varsta de 10 ani te duceai cu vaca la pascut de la 4-5 dimineata prin padure. Daaa, vremuri foarte bune ce sa zic.
La oras viata era si mai buna. Stateai jumatatae de zi la coada sa iei ratia de paine si ulei si cealalta jumatate de zi o petreceai la munca si la treburile casnice. Un unchi de al meu ( fratele tatalui meu ), a vrut sa treaca fraudulos granita catre bulgari sa scape de conditiile "foarte bune ce erau aici" si a fost prins de graniceri si cel mai probabil dus la canal ca nu a mai auzit nimeni de el de atunci.
Povestea bunica cum a facut peste 20 de chiuretajuri frauduloase si avea 2-3 sarcini pierdute.
Copiii se descurcau singuri si erau maturi de mici din nevoie nu ca era bine pe vremea aia.
Si daaa, era o adevarata socializare sa iti cantaresti fiecare cuvant spus, ca sa nu auda ceva gresit vecinul care te para la securitate de nevoie sa nu pateasca si el ceva rau si sa fie dus la canal.

Voi astia care pupati in fund vechiul sistem cred ca va lipseste o doaga sau ati trait in patura sociala de sus, ca altfel nu pot sa-mi dau seama cum puteti sa veniti in fata lumii si sa spuneti ca era mai bine. Era mai bine pe naiba. Ca stateai cu patura in geam noaptea sa poti sa asculti muzica la radio pe ascuns sa nu te observe vecinul...

| Violleta2022 a răspuns:

Bineinteles ca merita!
Sa ai copilasi in ziua de azi este floare la ureche, fiindca se gasesc de toate, de la mancarica pentru bebelusi, pana la scutecele de unica folosinta, care nu existau acum 35 de ani.
Nu mai spun ca se gasesc lucruri frumoase pentru copilasii de orice varsta, jucarii, incaltaminte, chiar orice-ti doresti.
In plus vorbind si de alte beneficii banesti, de 2 ani de concediu pentru crestere copilului, de bonusul gras care se da la nastere, apoi alocatia copilului si asa mai departe, ca-i si pacat sa nu faci copii in ziua de azi.