| DarksidersFTW a întrebat:

Salut, am nevoie de ajutor si experiente reale legate de facultate, sarcina si indemnizatia de crestere copil, pentru ca situatia mea este putin mai complicata si vreau sa inteleg ce se intampla in practica, nu doar in teorie.

Imediat dupa ce am terminat facultatea am ramas gravida, fara sa fi lucrat efectiv inainte, iar ulterior am trecut pe somaj. Din ce am citit, facultatea la zi se considera stagiu de cotizare, dar nu imi este clar daca in aceasta situatie este suficient pentru a beneficia de indemnizatia de crestere copil si cum se analizeaza dosarul concret.

In acelasi timp, vreau sa inteleg si un alt scenariu posibil. Daca raman gravida in timpul facultatii, iar imediat ce aflu ma angajez legal, este posibil ca in cele 9 luni de sarcina sa lucrez cu un venit minim, iar la final sa primesc indemnizatia calculata ca media celor 12 luni anterioare? Conteaza efectiv ca o parte din aceste luni sa fie facultate si o parte munca sau este obligatoriu sa fie toate luni cu venituri?

Ma intereseaza daca a trecut cineva printr o situatie similara sau foarte apropiata si poate spune concret ce a fost acceptat la dosar si ce nu. Orice experienta reala m-ar ajuta enorm.

Multumesc mult tuturor care raspund.

1 răspuns:
| gabicoo a răspuns:

Ești însărcinată sau nu?

Întrebări similare