| IL0VEDINER0 a întrebat:

Tot vad romanii ca se plang de tineretul din ziua de astazi, ca " le-am oferit tot si ei nu fac nimic". Pai oameni buni, fix de asta nu fac nimic. Cunosc baieti de 18 ani, care nu fac nimic cu viata lor. Eventual, se joaca cu kendama. Inclusiv in Germania este aceeasi problema insa, inca nu se simte atat de tare. Pai " parenting-ul modern" a ajuns la concluzia ca la 18 ani sunt "mici" pentru a produce un ban, pentru a vedea cum se face un ban si pentru a afla ca trebuie sa supravietuiasca de unul singur. Au ajuns in punctul in care ei nu isi doresc nimic de la viata, si stau si traiesc intr-un mod parazitar pe banii parintilor.

10 răspunsuri:
| Anaareprune a răspuns:

Și care i întrebarea de aici?

| IL0VEDINER0 explică (pentru Anaareprune):

Nu este intrebare, este fix un indemn, macar sa tacă din gura lumea si sa nu se mai plânga de tot ce se intampla

| Xena20 a răspuns:

La 18 ani ești încă la liceu prin clasa a 11a sau a 12a, ce vrei sa faci la vârsta ta? Poți să lucrezi de la 18 ani și e chiar foarte bine, e un început, dar nu o sa câștigi mare lucru. Câți tineri de 18 ani cunoști care se pot descurca singuri deja? Hai sa fim serioși! Sunt de acord că tinerii trebuiesc îndemnați să lucreze, sa câștige și ei niste bani dar nici să cădem în extrema cealaltă sa avem pretenția că un adolescent de 18 ani ar putea deja să câștige suficient cat sa stea singur și să se descurce singur.

| IL0VEDINER0 explică (pentru Xena20):

Uite, fix mentalitatea asta a adus Romania in punctul in care nu mai scoate prea multi sportivi de performanta si in punctul in care tineretul pleaca in strainatate sa munceasca. La 18 ani sunt foarte buni de munca si de a fi indemnati sa isi castige un viitor. Mai aud si prostia " stai la parinti acasa pana iti iei tu casa ta".

| Xena20 a răspuns (pentru IL0VEDINER0):

Asta cu stai cu părinții până îți iei casa nu e o prostie, dimpotrivă, păi ia gândește -te ce se întâmplă dacă pleci aiurea așa și stai cu chirie, nu ai niciun viitor, te chinui mai rău, s-ar putea sa nu mai strângi bani de o locuință în vecii vecilor amin. Mai bine ramai acasă cu părinții mai mult, muncești și pui bani deoparte. Deci nu e o prostie, părinții care zic asta le vor binele copiilor.

Plecata de la 16 ani de acasa. 40% din salariu pe chirie
30 deoparte
30 mancare+ haine.
Este cea mai mare prostie si cea mai mare dovada de lipsa de independenta si ambitie. Uite asa ajung oamenii la 30 de ani sa stea tot cu mama si cu tata

Și ți-ai luat casa pana acum?

| Xena20 a răspuns (pentru Xena20):

Că nu poți să stai toată viața cu chirie. Mai bine faci un credit, tot plătești rate dar macar știi să îți rămâne locuința până la urma, ai un viitor. Așa chirie plătești degeaba că nu îți rămâne niciodată, nu ai niciun viitor.

Doar din aceasta "schema" mi-am luat o casa in aprox 3 ani. Dupa am fost si mai " descurcareata" si am mai luat 2.

Foarte bine!