Iar le amesteci?
"i elimina pe indivizii slabi"
De ce ar vrea divinitatea crestina sa ii elimine pe indivizii slabi?
Ala e rolul biologic pe care il au, da? Nu are legatura cu religia, nu scrie nicaieri in Biblia ca Dumnezeu a creat tantarii ca sa elimine indivizii slabi. Din contra, Biblia spune ca ii ajuta pe aia slabi.
Dupa capsorul tau, cat de sadic si PROST ar trebui sa fie Dumnezeu ca sa creeze indivizi slabi (pentru ca el a creat fiecare om, vezi crestinismul), dupa care sa aduca bolile pentru a-i elimina?
"Daca n-ar mai muri nimeni, s-ar suprapopula..."
Pai si D-zeu nu putea sa creeze o planeta mai mare?
Singura solutie pe care a gasit-o este sa omoare oameni nevinovati?
"iar asta ar fi o problema si mai mare decat moartea a catorva insi pe ici-pe colo."
Aaaaaaaaaa?
Ce?
Asta e perspectiva biologica bre, ca doi-trei insi nu sunt importanti, raportat la supravietuirea speciei.
Insa in crestinism si ultimul derbedeu muribund e tot atat de important ca fiecare om de pe planeta.
Eu sugerez sa mai plimbati ursul, ca nu a intrebat nimeni ce fac bolile si cu ce ajuta ele specia. Intrebarea era de ce DUMNEZEU ar fi creat asa ceva.
Acum daca tu insinuezi ca divinitatea crestina a creat bolile din motivele enumerate de tine mai sus, nu pot spune decat ca Einstein avea dreptate atuncicand a spus ca prostia e infinita.
Da, Dumnezeu a creat si tantarii si dupa potop a facut-o ca pedeapsa pentru rautatile umane. Au fost in istorie multe popoare sau oameni care au depasit limita pacatoseniei fara sansa de indreptare dar cu multa posibilitate de a face rau altora iar Dumnezeu a gasit metode pentru a nu mai pedepsi toata populatia globului doar pentru unii asa ca au aparut si tantarii.
"Dumnezeu a gasit metode pentru a nu mai pedepsi toata populatia globului doar pentru unii "
Ma tem ca, in acest caz, nu a gasit cea mai buna metoda. Tantarii "pedepsesc" pe TOATA lumea, de la copii de 3 ani pana la batrani de 80.
Nu ar fi fost o metoda mai buna fulgerul?
Oamenii cei mai putin inteligenti gasesc cel mai repede raspuns la marile intrebari ale vietii.
Nu sunt eu in masura sa aleg ceea ce Dumnezeu hotaraste, este posibil ca El sa stie mai bine si despre soarta acelui copil si a multor altora ca de exemplu a celor 32000 de copii ce mor de foame zilnic in Africa din cauza politicilor alimentare europene. Crezi ca Dumnezeu este vinovat de moartea acelor copii sau oamenii de afaceri di Europa si a guvernelor acestora? Mai degraba cred ca Dumnezeu in mila lui ii trimite pe acei copii la odihna pentru a nu se chinuii murind de foame.
Nu stiu prietene, eu am spus ca in mod clar tantarii nu sunt cea mai buna solutie ca sa ataci doar anumiti oameni, de fapt sunt cea mai proasta solutie pentru asta.
Acum daca tu ii pui vorbe-n gura Lui Dumnezeu e treaba ta, eu nu stiu sa fi spus god asemenea gogomanie, ca a ales tantarii ca sa atace doar o parte din oameni.
Dar la mintea ta a fost mult mai "destept" sa spui ca e vorba de o hotarare divina neinteleasa decat sa recunosti ca e numai presupunerea ta tampa si lipsita de orice sens.
Bafta multa in deschiderea mintiilor inchise permanant, de astea vb cu un agnostic, deist, ateu
E clar ca majoritatea crestinilor care vor citi intrebarea nu-si vor schimba cu nimic credintele. Se vede si din raspunsurile lor ca nici macar nu incearca putin sa-si reconsidere viziunea pe care o au asupra lumii sau a lui d-zeu. Eu nu le cer sa devina atei, dar macar sa spuna ceva de genul: "Da, s-ar putea ca d-zeu sa nu fie asa cum il credeam pana acum". Dar si atat se pare ca e prea mult sa astepti de la ei. Candva eram cu totii inchisi la minte. Vorbesc si din experienta proprie. Dar cumva, incetul cu incetul, unii dintre noi s-au trezit, totusi. Sa ne gandim doar ce putini erau ateii sau agnosticii in trecutul mai indepartat, fata de cati sunt acum. Oamenii se pot trezi, dar totul dureaza mult si depinde de foarte multi factori.
Raspunsul cu tantarii si alte lucruri asemanatoare cu acestea, ne este explicat in Geneza 3:17, 18 cand din pricina pacatului tot pamantul si intreaga lui atmosfera sufera din pricina aceasta. "Spini si palamida sa-ti dea" spune Dumnezeu atunci cand pamantul a fost blestemat. (Geneza.3:18) Asadar, spinii, palamida, tantarii si alte lucruri asemanatoare cu acestea sunt rezultatul pacatului. Nu a fost in planul lui Dumnezeu crearea acestora; ele au aparut ca rezultat al pacatului. Daca primii nostri parinti ar fi fost ascultatori de Dumnezeu, astazi nu cunosteam pacatul si rezultatele lui.
Si in tarile civilizate sunt tantari -dar acestia nu aduc malarie si alte boli.
Cele mai multe boli apar datorita neascultarii de Dumnezeu. Oamenii civilizati au si ei bolile lor. La unele dintre acestea nu s-au gasit leac (cum ar fi cancer si sida); dar la unele (cum ar fi hipertensiunea arteriala) e lenea prea mare, deoarece vindecarea si prevenirea se poate face printr-un stil de viata sanatos. Si nu e vorba numai de lene, ci si de lipsa de incredere in Dumnezeu -asa cum a aratat si primii nostri parinti. Increderea in Dumnezeu ne fereste de foarte multe boli; de inimaginabil de multe; de boli fizice, mintale, psihice, sufletesti, si chiar si de moartea doua.
Din punctul meu de vedere, si bolile au rolul lor. Ii elimina pe indivizii slabi, intarind in felul acesta specia. Si-asa suntem 7 miliarde. Daca n-ar mai muri nimeni, s-ar suprapopula Pamantul, iar asta ar fi o problema si mai mare decat moartea a catorva insi pe ici-pe colo.
Iar le amesteci?
"i elimina pe indivizii slabi"
De ce ar vrea divinitatea crestina sa ii elimine pe indivizii slabi?
Ala e rolul biologic pe care il au, da? Nu are legatura cu religia, nu scrie nicaieri in Biblia ca Dumnezeu a creat tantarii ca sa elimine indivizii slabi. Din contra, Biblia spune ca ii ajuta pe aia slabi.
Dupa capsorul tau, cat de sadic si PROST ar trebui sa fie Dumnezeu ca sa creeze indivizi slabi (pentru ca el a creat fiecare om, vezi crestinismul), dupa care sa aduca bolile pentru a-i elimina?
"Daca n-ar mai muri nimeni, s-ar suprapopula..."
Pai si D-zeu nu putea sa creeze o planeta mai mare?
Singura solutie pe care a gasit-o este sa omoare oameni nevinovati?
"iar asta ar fi o problema si mai mare decat moartea a catorva insi pe ici-pe colo."
Aaaaaaaaaa?
Ce?
Asta e perspectiva biologica bre, ca doi-trei insi nu sunt importanti, raportat la supravietuirea speciei.
Insa in crestinism si ultimul derbedeu muribund e tot atat de important ca fiecare om de pe planeta.
Eu sugerez sa mai plimbati ursul, ca nu a intrebat nimeni ce fac bolile si cu ce ajuta ele specia. Intrebarea era de ce DUMNEZEU ar fi creat asa ceva.
Acum daca tu insinuezi ca divinitatea crestina a creat bolile din motivele enumerate de tine mai sus, nu pot spune decat ca Einstein avea dreptate atuncicand a spus ca prostia e infinita.
Prietene,fara sa fiu rau, iti dau un sfat.Inceteaza sa iti bati capul si vezi de lucrurile frumoase in viata, ca maine poimaine mori si tot ce ai facut a fost sa dovedesti ca un zeu de undeva nu e real.E o pierdere de vreme sa te lupti cu prostia si incultura, vezi de viata ca e scurta.
Mersi pentru sfaturi, si sunt si eu constient de ce ai spus, dar chiar nu e un efort pentru mine ce fac, si eu singur aleg asta, avand grija sa am suficient timp ca sa ma bucur de viata. De fapt, asta fac mereu, si cand sunt aici.
Daca consideri ca e in beneficiul tau, atunci e foarte bine, o seara buna.
Eu de zeul mustelor pe nume Isus Christos, am mai auzit, dar de zeul tantarilor nu.
Cineva trebuie sa-i fi creat si pe ei, nu? Dupa logica crestina. Prea putini isi dau seama ca tantarul omoara mai multi oameni in fiecare an, decat orice alta specie, doar datorita capacitatii lor de a ne imbolnavi de malarie. Omoara cel putin 500 000 de oameni pe an, iar unele estimari se duc pana la 1 milion de victime.
Pai tu imi confirmi afirmatiile. Evident ca si Christos omoara foarte multi oameni, si anume pe aceia care au la cap crucea lui, sau nu stii ca in Biblie in Apocalipsa Christos singur se recunoaste ca fiind Seful cheilor MORTII, nu si ale vietii.
In concluzie intre Imparatul Mustelor si al tantarilor nu este mare diferenta
Pai daca ne luam dupa crestini Tantarii mancau iarba inainte de cadere
(Vorbesc serios.)
Si da, in mitologia crestina dumnezeu a creat totul.
Dar se creeaza boli in laborator...
nu-ti raspund la intrebare pentru ca prea ironizezi. nu cred ca-ti pasa de vreun raspuns.
Malaria exista de mii de ani. Nu stiam ca existau laboratoare pe atunci. Vorbesti fara sa cunosti realitatile situatiei, si fara sa ai vreo dovada in favoarea afirmatiilor tale. Si cum ramane cu tantarii? Tot noi i-am creat si pe ei?
Pai va da frate si tantari si malarie si inca un potop ar mai fi bun. Da.un potop ar fi tare bun. Va da deoarece v-ati lepdat de El si ia-ti intors spatele.
Adu-ti aminte Sodoma si Gomora..focul pedeapsa pacatului. Potopul pentru ce a fost? Si de ce a fost Noe ales?
Tu pui intrebarile asa ca la clasa 1-a? Nu iti invarti deloc rotitele alea?
Ma bucur ca spui ca un potop ar fi bun. Astfel pot vedea cu totii cat de "iubitoare" si "toleranta" e mintea unui crestin convins cum esti tu. Nu-ti doresti nimic altceva decat moartea a peste 7 miliarde de oameni, pastrand in acelasi timp o convingere cum ca tu ai scapa miraculos. Asta deduc din faptul ca folosesti pronume la persoana a doua plural cand te referi la cei care sunt rai si s-au "lepadat" de d-zeu, deci trebuie sa moara.
Doar din iubire ne-a creat Dumnezeu, deci el este iubirea insasi. Lucifer e cauza a tot ce se intampla rau. Face asta doar sa ne indeparteze de Dumnezeu, considerandu-L astfel rau si crud. Niciodata el nu ne-a pedepsit, ne-a lasat sa facem ce si cum vrem si sa alegem intre bine si rau, doar dupa moarte ne judeca pentru faptele din viata. In legatura cu tantarii si moartea oamenilor, toate vietuitoarele se mananca intre ele, asa traiesc ele, chiar daca omul e mai special dintre toate si el e tot o vietuitoare. Cum ne iubeste pe noi, oamenii, Dumnezeu iubeste si cainii si pisicile, au suflet. (Ce am spus e doar parerea mea.)
Pai de ce i-a omorat aproape pe toti in "marele potop" daca i-a facut pe toti din iubire?
"Doar din iubire ne-a creat Dumnezeu..."
Vorbeste in numele tau,eu NU sunt un tantar.
Daca tu te simti tantar,treaba ta, exprima-te liber, insa nu cred ca ai dreptul sa ne clasifici pe toti drept tantari.
In caz ca nu te-ai prins,intrebarea era : 'De ce a creat Dumnezeu tantarii?",iar tu ai raspuns: "Doar din iubire ne-a creat Dumnezeu.".
"Lucifer e cauza a tot ce se intampla rau. "
Bun,deci Lucifer a creat tantarii. Tot el a creat tigrii,leii, hienele, etc. Pe scurt a creat toate animalele carnivore, plantele carnivore, toate insectele "rele", toti virusii rau, etc.
Pai in cazul asta, ghici ce. Lucifer este un creator mai mare decat este Dumnezeu, pentru ca a creat peste 80% din fauna planetei.
"Am zis ca Lucifer provoaca raul, ci nu Dumnezeu."
Adica?
A creat Lucifer tantarii?
E chiar Lucifer un tantar?
Dumnezeu a creat tantarii initial ierbivori, insa Lucifer i-a pervertit?
Dumnezeu a creat tantarii insa i-a invatat sa nu ciupeasca si oamenii, iar Lucifer a intervenit si le-a spus sa o faca?
sau, pur si simplu:
Dumnezeu a creat tantarii asa cum sunt ei astazi. Si atunci unde mai e vina lui Lucifer?
In biblie spune ca omul este stapanul animalelor!
Dupa credinta... Dumnezeu a creeat toate vietuitoarele si a dat putere omului ca sa conduca animalele.
Dupa stiinta... Si tantarii la fel ca si noi, sunt fiinte ale planetei.Toti suntem facuti mai mult din energie.
Intrebarea intrebatoare:
De ce ar mai creea Dumnezeu niste fiinte care sa ne omoare daca in Arca lui Noe a ordonat sa fie puse doar fiinte si creaturi bune? La ce ar mai creea ceva rau?
Raul nu exista in totalitate. Raul este LIPSA binelui! ![]()
"...a dat putere omului ca sa conduca animalele."
Si se vede din plin aceasta "putere" atunci cand un om e incapabil sa conduca un singur tantar, sau o musca. Dap, putere divina clar.
Cum ai zis tu Dumnezeu este iubitor,bun si perfect el uraste raul. Daca citesti in Biblie exista multe boli sau alte metode(ex. tantarii) prin care Dumnezeu a pedepsit rautatea din oameni, pacatele lor. Dumnezeu e milos, indelung rabdator, El te cauta primul, tu trebuie doar sa-i raspunzi chemarii lui. Daca tu esti un om credincios si bun Dumnezeu nu te va lasa sa suferi niciodata si nu te va pedepsi! Datorita pacatului exista raul! Crede in Dumnezeu si in jertfa lui pentru omenire (Fiindc-atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, a dat pe singurul lui Fiu.Ca oricine crede in el sa nu piara si sa aiba viata vesnica ), intoarce-ti fata de la pacat si viata ta va fi un izvor de fericire, care nu va seca niciodata.