Iar le amesteci?
"i elimina pe indivizii slabi"
De ce ar vrea divinitatea crestina sa ii elimine pe indivizii slabi?
Ala e rolul biologic pe care il au, da? Nu are legatura cu religia, nu scrie nicaieri in Biblia ca Dumnezeu a creat tantarii ca sa elimine indivizii slabi. Din contra, Biblia spune ca ii ajuta pe aia slabi.
Dupa capsorul tau, cat de sadic si PROST ar trebui sa fie Dumnezeu ca sa creeze indivizi slabi (pentru ca el a creat fiecare om, vezi crestinismul), dupa care sa aduca bolile pentru a-i elimina?
"Daca n-ar mai muri nimeni, s-ar suprapopula..."
Pai si D-zeu nu putea sa creeze o planeta mai mare?
Singura solutie pe care a gasit-o este sa omoare oameni nevinovati?
"iar asta ar fi o problema si mai mare decat moartea a catorva insi pe ici-pe colo."
Aaaaaaaaaa?
Ce?
Asta e perspectiva biologica bre, ca doi-trei insi nu sunt importanti, raportat la supravietuirea speciei.
Insa in crestinism si ultimul derbedeu muribund e tot atat de important ca fiecare om de pe planeta.
Eu sugerez sa mai plimbati ursul, ca nu a intrebat nimeni ce fac bolile si cu ce ajuta ele specia. Intrebarea era de ce DUMNEZEU ar fi creat asa ceva.
Acum daca tu insinuezi ca divinitatea crestina a creat bolile din motivele enumerate de tine mai sus, nu pot spune decat ca Einstein avea dreptate atuncicand a spus ca prostia e infinita.
Nu sunt eu in masura sa aleg ceea ce Dumnezeu hotaraste, este posibil ca El sa stie mai bine si despre soarta acelui copil si a multor altora ca de exemplu a celor 32000 de copii ce mor de foame zilnic in Africa din cauza politicilor alimentare europene. Crezi ca Dumnezeu este vinovat de moartea acelor copii sau oamenii de afaceri di Europa si a guvernelor acestora? Mai degraba cred ca Dumnezeu in mila lui ii trimite pe acei copii la odihna pentru a nu se chinuii murind de foame.
Nu stiu prietene, eu am spus ca in mod clar tantarii nu sunt cea mai buna solutie ca sa ataci doar anumiti oameni, de fapt sunt cea mai proasta solutie pentru asta.
Acum daca tu ii pui vorbe-n gura Lui Dumnezeu e treaba ta, eu nu stiu sa fi spus god asemenea gogomanie, ca a ales tantarii ca sa atace doar o parte din oameni.
Dar la mintea ta a fost mult mai "destept" sa spui ca e vorba de o hotarare divina neinteleasa decat sa recunosti ca e numai presupunerea ta tampa si lipsita de orice sens.
Malaria exista de mii de ani. Nu stiam ca existau laboratoare pe atunci. Vorbesti fara sa cunosti realitatile situatiei, si fara sa ai vreo dovada in favoarea afirmatiilor tale. Si cum ramane cu tantarii? Tot noi i-am creat si pe ei?
Raspunsul cu tantarii si alte lucruri asemanatoare cu acestea, ne este explicat in Geneza 3:17, 18 cand din pricina pacatului tot pamantul si intreaga lui atmosfera sufera din pricina aceasta. "Spini si palamida sa-ti dea" spune Dumnezeu atunci cand pamantul a fost blestemat. (Geneza.3:18) Asadar, spinii, palamida, tantarii si alte lucruri asemanatoare cu acestea sunt rezultatul pacatului. Nu a fost in planul lui Dumnezeu crearea acestora; ele au aparut ca rezultat al pacatului. Daca primii nostri parinti ar fi fost ascultatori de Dumnezeu, astazi nu cunosteam pacatul si rezultatele lui.
Si in tarile civilizate sunt tantari -dar acestia nu aduc malarie si alte boli.
Cele mai multe boli apar datorita neascultarii de Dumnezeu. Oamenii civilizati au si ei bolile lor. La unele dintre acestea nu s-au gasit leac (cum ar fi cancer si sida); dar la unele (cum ar fi hipertensiunea arteriala) e lenea prea mare, deoarece vindecarea si prevenirea se poate face printr-un stil de viata sanatos. Si nu e vorba numai de lene, ci si de lipsa de incredere in Dumnezeu -asa cum a aratat si primii nostri parinti. Increderea in Dumnezeu ne fereste de foarte multe boli; de inimaginabil de multe; de boli fizice, mintale, psihice, sufletesti, si chiar si de moartea doua.