anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am intrebat recent de ce un zeu iubitor, bun, omniprezent si atotputernic nu intervine in cazul unui viol, am intrebat a cui libertate o respecta, a violatorului sau a victimelor si raspunsul e clar, zeul crestin respecta mai mult libertatea violatorului. Ba mai mult de atat, de fiecare data cand fac comparatia cu un politist care trece pe langa victima si va pun pe voi in locul victimei, TOTI vreti sa fiti salvati. Ei bine, acum am primit un raspuns mai diferit. Un user a zis :

1 - "La "scenariul" tau, alegerea lui Dumnezeu este cea mai buna".

2 - poate vrea sa-i castige pe amandoi pentru El (sigur) si singura "metoda" este ca unul din ei sa sufere iar daca "metoda" duce la final pozitiv pentru amandoi atunci "metoda" este lipsita de importanta avand in vedere finalul.

La 1, culmea, daca sunteti voi in locul victimei, nu va convine ca politistul sa nu intervina dar sa va asigure ca o sa-l prinda si o ardeti indignati. Culmea insa ca atunci cand inlocuiesc politistul cu un zeu bun, iubitor, omniprezent si atotputernic,... fax it... "alegerea lui Dumnezeu este cea mai buna".

La 2 insa... nu am cuvinte. Ba mai mult de atat, userul respectiv a inceput sa se victimizeze si sa urle "eu vreau sa ma respecti si sa-mi respecti credinta".

Acum clasicul : cum comentati?

37 răspunsuri:
| iurii75 a răspuns (pentru anonim_4396):

Sânt în Biblie lucruri mai profunde care pot fi mai greu înţelese, necesită o cunoaştere aprofundată dar întrebarea ta nu face parte din ele, din contra e simplă. Ţi s-a răspuns mură-n gură, dacă nu înţelegi (mai degrabă nu vrei) - e problema ta. Mai reciteşte răspunsurile o dată.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru iurii75):

Tipic din partea celor ca tine sa evitati dupa care sa va retrageti ca niste lasi. Tu mi-ai modificat postarea ca sa coincida cu ce vrei tu sa dezbati. Nu ai raspuns la ce am intrebat eu ci ai raspuns la ce ai vrut tu.

Subiectul e simplu. Dupa cum am zis, "zeul tau este prezent la locul unui viol dar nu intervine si decizia lui ti se pare ok (asta nu are legatura cu subiectul pe care vrei tu sa il dezbati, cel cu "guvernarea zeului crestin") dar culmea, un politist care este la locul violului "trebuie să intervină imediat". Ba mai mult de atat, daca politistul decide sa nu intervina, daca decide sa permita ca violul sa se intample asa cum face zeul crestin, nu vi se mai pare "ok"."

"Mai reciteşte răspunsurile o dată. "... dupa cum am tot zis, raspunsurile date de voi nu tin de subiectul pe care l-am propus eu ci tin de subiectul pe care vreti voi sa il dezbateti. Sunt subiecte diferite. La intrebarea mea inca nu ati raspuns, tot timpul ati evitat si ati ales dupa cateva comentarii plasate aiurea sa va retrageti ca niste lasi.

Hai ca iti mai dau o sansa. Dovedeste-mi ca m-am inselat in privinta ta si ca nu esti doar un las si un ignorant care plaseaza raspunsuri luate cu copy-paste. Demonstreaza-mi ca nu esti genul de persoana care modifica intrebarile ca sa coincida cu ce vrei sa dezbati dupa care sa lasi comentarii pentru acel subiect nu pentru cel real.

Deci :

1 - De ce politistul trebuie sa intervina imediat dar zeul crestin nu?
2 - Daca tu ai fi victima si politistul decide sa nu intervina ci sa faca asa cum face zeul crestin, care sunt primele lucruri care iti trec prin gand? Ce parere ai avea despre acel politist? Ti se pare ok ce face?

Îţi place ţie sau nu dar răspunsul are legătură cu faptul că nu Dumnezeu guvernează acest sistem.
Nu am de gând să-ţi demonstrez ceva.

anonim_4396

Macar la o intrebare sa imi raspunzi... hai ca poti. Macar la asta. E simpla.

De ce politistul trebuie sa intervina imediat dar zeul crestin nu?

Nu pot să-mi închipui un răspuns mai simplu decât cele ce ţi-au fost date. Dacă tot nu înţelegi - nu am ce-ţi face.

anonim_4396

Ti-am mai zis, raspunsurile date tin de un alt subiect. Dar hai totusi sa zicem ca "ie bune" (m-am saturat sa tot explic pentru o baba surda).

Cum ti se pare un politist care adopta mentalitatea acelui zeu? Daca tu esti victima si politistul decide sa permita sa fi violata, ti se mai pare ok decizia politistului?

Repet (iar) : zeul crestin permite ca violul sa se petreaca si tie ti se pare o alegere perfect normala dar tot tu ai zis ca un politist TREBUIE sa intervina IMEDIAT. De ce? De ce nu aplici asta si zeului crestin? De ce doar politistul TREBUIE?

Imi place ca tot timpul evitati sa raspundeti la asemenea intrebari sau ca bagati scuze penibile.

Înţeleg că n-ai înţeles nici o boabă.