| Mariana12v a întrebat:

Bună, am nevoie de ajutorul vostru pentru că sunt într-o situație care efectiv îmi ridică o grămadă de semne de întrebare. Sunt creștin ortodox, practicant, de-a lungul timpului am avut diverse relații cu diverse persoane de religii diferite, pocăit, catolic etc. Fiecare relație s-a încheiat datorită sau din cauza (nici nu știu) religiei, nu există căsătoria mixtă, știu că e o problemă la nivel global, unii trec mai ușor peste și ajung la o soluție, dar cei care cred cu ardoare și sunt practicanți și se simt bine in religia lor, nu au cum să se boteze in altă religie. (Mă refer la căsătorie/ botezul copiilor).
Spre exemplu eu, fără să vreau neapărat încep să mă pripesc în legătură cu religiile, știu și admit că Dumnezeu există, respect fiecare religie în parte, dar de ce există lupta asta între religii dacă Dumnezeu este numai 1? Minuni se întâmplă la fiecare religie, nu ajunge o singură religie în rai. De ce trebuie să alegem pe cine iubim sau să-i punem pe ei să se schimbe, sau noi să fim nevoiți să ne schimbăm religia? Practicile sunt diferite și asta înțeleg, dar în momentul de față sunt atât de indignată și atât de tare aș vrea părerea voastră, care e soluția? Știu că nu există una, știu că o să credeți că e ipocrizie, dar eu vreau răspunsuri. Vă rog să vă faceți timp și dacă știți istoria, fapte, orice lucru mic mă ajută.
Mulțumesc!
( Doresc să știu pentru căsătorie, dacă mi-o schimb și merg la două biserici de religii diferite, e rău? E bine? Dacă pentru iubire, " cedez" religia mea și adopt alta, e rău? E bine? Există răspuns?)

1 răspuns:
| lpavel a răspuns:

Nu conteaza religia daca te rogi la Dumnezeul adevarat si nu la altceva! Eu sunt catolic si la fel ca tine practicant, adica nu sunt numai cu numele catolic ci sunt un crestin adevarat si stiu ca religiile au fost create de oameni!
Pe Dumnezeu nu il intertereseaza ce religie ai atata timp cat crezi in El si implinesti poruncile Lui, adica cele 10 porunci ale Lui! Orice religie ce neaga aceste porunci ale lui nu este o religie buna sau destul de buna! Dupa asta sa te ghidezi!
Unu lucru iti mai spun: ortodocsii si catolicii se aseamana cel mai mult pentru ca acum aproximativ 1000 de ani erau o singura religie dar dupa unele neintelegeri au format 2 religii! Deci in catolici poti avea incredere totala daca tii neaparat la o religie buna...