Nu-i o inventie. Resursele de hrana nu erau prea bogate in antichitate, asa incat in unele locuri se consuma grau fiert (si nu-i nici de mirare, nu existau cartofi si porumb in europa antica, nici nu se importa orez). Insa denumirea si considerarea ca o "mancare" crestina a inceput din timpul Sf Teodor Tiron, un ofiter roman. A fost alternativa la mancarurile paganesti in care s-a amestecat sange.
In vremea nu stiu carui imparat, crestinii si ceilalti necrestini, au fost poftiti sa jertfeasca idolilor si sa manance di mancarurile respective.atunci conducatorul crestinilor neputand sa rezolve problema, care era destul de grava, s-a rugat.si sfantul teodor{Toader}i s-a aratat in vis spunandu-i sa fiarba grau, si in zilele respective sa manance grau fiert.iar cei ce nu stiau de unde era mancarea puteau sa manance.dar daca stiau ca a fost jertfita idolilor sa nu manance din ea.atunci a fost facuta prima data coliva.deci sfantul teodor ar fi cel ce a indicat consumul ei.sa nu uitam ca graul este un aliment p[uternic energizant si germenii de grau sant mult folositi in medicina traditionala.deci nu intamplator s-au facut toate acestea.
HAHAHAHAHAHAHAH este cea mai misto intrebare care am citit-o saptamana asta ))))))))))))))
anonim_4396 întreabă: