| IonelFlorianUrzica a întrebat:

Credincioși creștin-ortodocsi chiar cred ca exista semne de la Dumnezeu? Adică în Biblie Ortodoxa nu se menționează faptul ca unui credincios sa i se arate vreo minune fără sa se fi făcut o fapta buna! Voi cum interpretați faptul ca noi romani și în general în Europa de est, credem în semne divine? Adică eu vad asta ca pe un fel de mândrie! Cum ar fi, de unde credem noi oamenii de rand care suntem plin de păcate, ura și dezbinare, dar suntem totuși siguri ca ni se va arata un semn divin! Totul ar putea fi interpretat ca o mândrie, când în Biblie se spune ca doar celor smeriți li se arata minuni? De ce credem ca noua, oamenilor de rand și pacatosi li pot arata minuni?

1 răspuns:
| LPCTSTR a răspuns:

Credintele au fost mereu mecanisme de-a accepta idei fara dovezi, asta este cea mai "la rece" definitie; nu poti crede in ceva ce stii deja: stii ca detii un telefon si dovada e in fata ta, nu poti sa crezi ca detii un telefon cand tu nu ai detine unul. Are sens?

Ei, si de aici iti dai singur seama de ce oamenii cred intr-una si nu intr-alta.