Intotdeauna vom descoperi ceva nou de facut in paradisul promis pe pemant.Isaia65:20-25
…Locul de suferinţă, este locul celor care în virtutea libertăţii lor s-au îndepărtat de Iubirea lui Dumnezeu, de Sursa oricărui bine pentru ei. Din păcate, vedem şi în jurul nostru cum cum acest "iad" este deja creat în sufletul unor oameni... Egoismul lor în faţa semenilor şi a Divinităţii poate cu adevărat să determine o astfel de stare de încrâncenare spre rău.
Ca să-ţi imaginezi că o astfel de împietrire şi îndepărare a sufletului de Sursa oricărui bine chiar există, gândeşte-te la duhurile răutăţii…
Acestea ştiu calea de întoarcere dar mândria crâncenă, egoismul împiettrit déjà le fac să refuze orice formă de apropiere, şi sinceritate... Asta ar însemna recunoştinţă faţă de adevăr – lucru imposibil de acceptat pentru mândria definitiv format…
În ce priveşte "Raiul", în câteva cuvinte acesta înseamnă o apropiere de Dumnezeu ca Sursă a vieţii şi a fericirii în diversitatea cu care El deja ne-a obişnuit.
În fiecare an trăim şi ne bucurăm de săptămâna în care înfloreşte fie teiul, salcâmul sau iasomia, dar niciodată nu ne săturăm de acele săptâmîni.
Cum oare am putea să ne "săturăm" de infinitele bucurii ale vieţii veşnice, indifferent că acestea înseamnă trăire intensă de stări de nedescris, bucuria socializării cu miliarde de persone, oameni şi îngeri, cunoaştere a lucrurilor (câţi oameni de ştiinţă nu trăiesc astăzi aproape doar din bucuria "cunoaşterii"…), de descoperire a planurilor lui Dumnezeu…
Sinuciderea este unul dintre cele mai mari păcate, pentru care nu mai există întoarcere şi timp al regretării. Este compromisă în cea mai mare măsură mântuirea sufletului!
Cum oare am putea să ne "săturăm" de infinitele bucurii ale vieţii veşnice, indifferent că acestea înseamnă trăire intensă de stări de nedescris, bucuria socializării cu miliarde de persone, oameni şi îngeri, cunoaştere a lucrurilor (câţi oameni de ştiinţă nu trăiesc astăzi aproape doar din bucuria "cunoaşterii"…), de descoperire a planurilor lui Dumnezeu…
În ce priveşte "Raiul", în câteva cuvinte acesta înseamnă o apropiere de Dumnezeu ca Sursă a vieţii şi a fericirii în diversitatea cu care El deja ne-a obişnuit.
În fiecare an trăim şi ne bucurăm de săptămâna în care înfloreşte fie teiul, salcâmul sau iasomia, dar niciodată nu ne săturăm de acele săptâmîni.
In rai nu pierzi vremea ci in iad, ori totul este vesnic! in rai e o stare permanenta de bucurie, nu sunt masini, pc etc.
Va fi cam multa vreme de pierdut, o vesnicie... Deci e cam greu de spus. Probabil vom mangaia lei blanzi pe dealuri verzi.
Simplu:nu o sa mai mananci, caci nu-ti trebuie, nu o sa mai tragi apa la WC ca nu ai dupa ce! Daca reusesti sa ajungi in Rai, o sa te minunezi de culoarea cerului, de pasarile cantatoare, de frumusetea lumii adevarate.Dar cred ca tu o sa-ti 'pierzi vremea in iad'. In Rai nu se pierde vremea!
Nu cred ca ai cum sa pierzi vremea acolo.
se spune ca Raiul e idealul fiecarei persoane, cum era in "Tiganiada" pentru acel rrom Raiul plin cu mancare
)
asa pentru mine cred ca va fi plin cu bautura si muzica
)
Fi tu linistit ca in Biblie, adica in Cuvantul lui Dumnezeu, nici macar Dumnezeu nu promite nimanui Raiul si nici nu spune ca este acolo unde vei ajunge dupa ce mori!
Asa ca poti sa traiesti ca un adevarat sfant, ca nu vei ajunge in Rai, pentru ca Raiul din care au fost alungati Adam si Eva nu era in ceruri ci aici pe pamant, si nici nu era dupa moartea lor ci cat au fost in viata.
Asa ca daca raiul a existat pe pamant, atunci tot pe pamant se afla si acum, eu de exemplu am trait in Rai, si anume in Lugano in Elvetia, si anuma in cartierul numit Paradis, dar care arata ca un adevarat paradis!
Pai sa vedem ce zice biblia: vom fi fericiti ca vom fi cu dumnezeu si vom fi cu dumnezeu deci vom fi fericiti. Pe urma vom slavii pe dumnezeu de-aia zic sa te apuci de yoga ca in Apocalipsa ai citit de aia cum se ploconeau si dadeau cu tinichelele alea de coroane dupa Isus adica la picioarele lui, de 3 ori si desi biblia spune ca erau batrini totusi nu erau scutiti de la ploconeala. Pe urma ne vom simtii ca aia paralizati ce vor sa vorba aia pe o femeie dar nu pot ca in rai nu vor fi barbati si femei deci nu vom avea penis deci e ca si cum ai dar nu il poti folosi, ca aia paralizatii de la buric in jos. (poate de-aia musulmanii au 72 de virgine pe cap de terrorist, ca un million de teroristi tot aia e, alea tot virgine ramin). Ai limba dar ce folos, poate sa lingi picioarele lui Isus mielul lui dumnezeu. Mah sa stii ca asta va fi, vom linge Mielul lui dumnezeu hahahahha alleluia, I see the light, de-aia zic pocaitii ca dumnezeu iti iarta orice pacat, ca stiu ei ca ce faci pe Pamint e nimica toata pe linga ce o sa faci in rai lui Mielul lui Dumnezeu hahahahha. Nu e prost dumnezeu, ne tine atletici cu ploconeala, indeminatici cu aruncatu si prinsu coroanelor si eunuci dar limba, limba nu a luat-o si cica ne-o lasa ca sa ii cintam imnuri de slavire dar de fapt acuma stim de ce ne-o lasa. Nebunatici rau credinciosii astia, acuma ii inteleg cind zic ca abia asteapta sa fie cu Domnu cind ei de fapt vor sa fie cu Mielul lui dumnezeu.
Raiul si iadul sant aici pe pamant.Iar Biblia confirma ca doar aici pa pamant oamenii vor trai vesnic (Matei 5:5) Fericiţi sunt cei blânzi, căci ei vor moşteni pământul!
(Eclesiastul 9:5) Fiindcă cei vii sunt conştienţi că vor muri, dar cei morţi nu sunt conştienţi de nimic şi nu mai au nicio răsplată, căci până şi amintirea li se uită.
Pai conform ortodoxismului o sa traim vesnic langa lucruri care ne plac. Pana acum totul e frumos bine DAR o traim vesnic."Veșnicia" e a dracu' de lungă, suficient de lungă încât să facă orice, chiar si cele mai placute lucruri, să devină plictisitoare de la un punct.
? si ce naibii o sa faci cu ele, tu nu ai auzit ca ne ia aia la intrare putsele si ne da o pereche de aripioare? Hai in iad ca stiu vreo 2 boarfe bune frate si alea sigur mai sus de iad nu urca, hai ca iti pun vorba cu una din ele. Acuma daca si bulangii aia ne ia organu si ne da coarne chiar nu mai stiu unde o sa ma duc ca nu suna bine nici iad nici rai.
Pai nimeni nu stie ca viata de dincolo nu a fost vizitata de nimeni...
Funda?
anonim_4396 întreabă: