| KronstadtX a întrebat:

Cum se numea sotia lui Cain?

39 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Sotia lui Cain (Geneza 4:17) a fost o fiica sau o nepoata a lui Adam si Eva. Nu este scris numele ei.

Răspuns utilizator avertizat
| EmaS a răspuns (pentru KronstadtX):

In Biblie este amintita genealogia oamenilor importanti in ochii lui Dumnezeu nu intotdeauna sunt amintite si femeile sau mamele lor. De exemplu este scris ca Avram a nascut pe Isac, Isac a nascut pe Iacov cand de fapt sotiile lor au nascut pe acestia. Dar accentul se pune pe barbati pentru ca Dumnezeu in mod deosebit a lucrat prin ei. Lor le-a facut promisiunile si cu ei a facut legamintele. Dumnezeu este interesat ca in Biblie oamenii sa urmareasca cursivitatea evenimentelor in care Dumnezeu isi implineste promisiunile fata de acei barbati si urmasii lor. De exemplu in genealogia Domnului Isus Hristos pentru ca se urmareste a dovedi ca prin Hristos Dumnezeu voia sa mantuiasca atat urmasii lui Avram, Evreul cat si Neamurile, Dumnezeu aminteste si cateva femei dintre neamuri cum ar fi Rahav si Rut care s-au casatorit cu barbati evrei ce faceau parte din genealogia lui David din spita caruia avea sa se nasca Hristos, mantuitorul tuturor neamurilor. Daca alte femei nu sunt amintite cand se vorbeste despre sotii lor care sunt dati cu numele, asta nu inseamna ca acele femei nu au avut importanta in ochii lui Dumnezeu, ci doar ca El a vrut ca cititorul sa urmareasca conceptul biblic de legamant si implinirea promisiunilor pe care le-a facut Dumnezeu oamenilor sai.

Biblia contine esentialul. Daca ar fi scris cu lux de amanunte si ar intra in detalii nu ar fi suficienta o biblioteca intreaga.,, Mai sunt multe alte lucruri pe care le-a făcut Isus, care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că nici chiar în lumea aceasta n-ar fi putut încăpea cărţile care s-ar fi scris.,,

Scopul Evangheliei este de a ne aduce la cunostinta despre planul maret al lui Dumnezeu pentru omenire.Nu este important numele sotiei lui Cain pentru mantuirea noastra.

A avut si ea rolul ei, dar dupa cum ti-am mai spus, nu este relevant pentru mantuirea sufletului.http://www.youtube.com/watch?v=bcfxIxFSnQA

Cu ce te ajuta pentru iertarea de pacate daca cunosti sau nu numele ei?

| EmaS a răspuns:

The2k
Adam si Eva au avut trei copiii Cain, Abel si Set. Dupa aceea vedem in Gen.5:4 ca dupa nasterea lui Set, Adam a mai trait opt sute de ani si a nascut fii si fiice. Cu siguranta, Cain s-a casatorit cu una din surorile lui. Motivul pentru care incestul conduce adesea la anomalii genetice la copii este că atunci când două persoane cu caracteristici genetice similare (cum sunt o soră şi un frate) au copii – defectele genetice sunt de departe mai probabil să apară întrucât ambii părinti au ei înşişi aceleaşi defecte genetice. Atunci când persoane din familii diferite au copii, este foarte puţin probabil ca ambii părinţi să aibă aceleaşi defecte genetice. Codul genetic uman a devenit din ce în ce mai "poluat" de-a lungul secolelor întrucât defectele genetice s-au multiplicat, s-au amplificat şi au fost transferate de la o generaţie la alta.

| EmaS a răspuns (pentru the2k):

Acest lucru s-a intamplat numai atunci pentru ca noi oamenii sa ne inmultim.

| Raynn a răspuns (pentru EmaS):

Deci si eu pot sa ma duc sa fur pana cand am vreun miliard de euro, ca de mai mult nu am nevoie ca traiesc din dobanda?

Cam asa si cu povestea incestului... o mare contradictie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In V.T. nu se lua decat genealogia de parte barbateasca nefiind pomenit numele sotiei lui Cain.

| anonim_4396 a răspuns (pentru KronstadtX):

Sunt numai episodic pomenite femeile in V.T. dar in general arborele genealogic este luat numai la barbati.

Intreaba-l pe Dumnezeu nu pe mine caci nu eu am poruncit sa fie scrisa Biblia.

| Raynn a răspuns (pentru KronstadtX):

In caz ca nu ai observat pana acum, biblia nu are o parere foarte buna despre femei.

Din moment ce eu nu am scris Biblia nu cred ca stiu raspunsul l-a aceasta intrebare.

Ce am postat fara relevanta?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt doua posibilitati, ori a fost o fiica sau o nepoata a lui Adam si Eva (numele nu se stie), ori Cain fiind o persoana mitologica, nici nu e existat.

| Torah a răspuns:

Shabbat Shalom,

"Awan" out of record,
Book of Jubilee 4:1, 8-11
"Cain settled down marrying his sister Awan, who bore his first son, the first Enoch"

| Torah a răspuns:

Pace,
Enoh 1 respectiv 2.
Adam> Cain, Enoh,Irad,Mehuiael,Metuşael,Lameh,
deci Enoh' al lui Cain despre care
vad ca ai vb. ca e mare.

Adam> Set, Enos,Cainan, Mahalaleel, Iared, Enoh", Metusala, Lameh, Noe, aici ai pe Enoh care "a umblat cu Dumnezeu"
Enoh al_7_lea Patriarh de la Adam
pana la Noe.

| Torah a răspuns (pentru KronstadtX):

Off, vezi ca incurci personajele, flagrant.
Enoh asta pe care il pomenesti tu acum, si toata spita lui de neam..adica:

Cain> Enoh (de asta vb.tu),Irad, Mehuiael, Metuşael, Lameh si fii sai Iubal, Iabal Tubal-Cain si sora lor Naama eventual copii lor si toti acestia iesiti din Cain... au fost luati de potop! luati de potop intelegi!

In schimb spita neamului lui Set si el fiul lui Adam ne da un alt Enoh care continua spita neamului sau prin urmasi pana dupa potop prin. Noe ( Sem Ham Iafet ) Sem la doi ani dupa potop la avut pe Arpacsad si acesta pe Selah... deci este foarte important sa intelegem despre cine se vb. cu exactitate.
Vezi Geneza 4:17, 18... apoi cap. 5 tot si daca vrei sa vezii mai departe urmasii lui Sem fiul cel binecuvantat al lui Noe dealtfel si primul sau nascut vezi Gen.11:10...
Daca vrei sa intelegi catausi de putin, importanta, numelor acestora vezi si 1Cronici cap. 1 poti sa citesti si cap. 2, 3, 4, .6
OK, daca iti va face placere, fi binecuvantat/a
lectura placuta,
Shalom

| Torah a răspuns (pentru KronstadtX):

Vad,
partea buna a lucrurilor, este meritul tau! deoarece te-a interesat,
dealtfel mi-a facut placere sa schimb doua vb. despre Genesi.
Pace happy

Întrebări similare