Ajungi mai repede din spatiu, faza naspa pentru crestinii cu suflet puuuuur si inocent e ca oricine moare in spatiu ajunge in cer, asa ca ne vedem la un suc, daca esti baiat faci cinste, cel din fructe de padure e cel mai bun.
Tu inca mai crezi ca Dumnezeu este in cer? Du-te mai bine la un popa si intreaba-l ''In care cer este raiul si iadul?'', asa sigur il incurci.(am incercat si o singura persoana din 10 mi-a dat un raspuns cat de cat)
Nu iti pot raspunde pentru ca raiul si iadul de fapt nu exista.Cand mori nu mai esti constient de nimic
Esti popa?
Trimite-ma si pe mine la persoana aia"cat de cat'.
Daca as fii popa nu ti-as fii putut da raspunsul asta
Pai cum te mai ridici la cer altfel?
Cerul' si 'spatiul' sunt interpretate de unii ca mine altfel, diferit: spatiul este cel interstelar, (acolo poti ajunge cu o rachetya spatiala), cerul este 'totul', acolo poate sa-ti ajunga sufletul, nu neaparat si mizeria materiala (eventuala).
La unii sau la toti (ca nu-mi mai amintesc in cazul meu), se ridica sufletul, dupa moarte pamanteana.Dar la cer!
Ecclesiastul 9,5 prezintă doar UN CONTRAST ÎNTRE DOUĂ PUNCTE DE VEDERE DIFERITE: cel uman, (greşit) ŞI CEL SACRU, spiritual! Acest contrast este prezentat sub forma unei DEZBATERI ce are loc în mintea autorului.
Este clar că acest pasaj, Ecc. 9, 5 exprimă o concepţie greşită, străină de Dumnezeu!
O DOVADĂ ÎN ACEST SENS: un alt verset contradictoriu (punct de vedere uman gresit):
(Eclesiastul 9, 2) "Aceeaşi soartă are cel neprihănit şi cel nelegiuit, cel bun şi cel rău"
Cine poate crede că vor avea aceeaşi soartă indiferent de comportare? Dar acesta este doar un punct de vedere gresit, uman, aflat in DIALOG cu Divinul (la fel ca si in Ecc. 9, 5).
Manipularea unui anumit cult este insă maximă. Tocmai pentru a se agăţa de interpretări greşite pentru a-şi susţine doctrina greşită...
Dacă mori în spaţiu?
Se va întâmpla acelaşi lucru ca şi în cazul lui Lazăr din pilda Mântuitorului:
Luca16, 22: „Şi a murit săracul şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul şi a fost înmormântat.
23. Şi în iad, ridicându-şi ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui.
24. Şi el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ţi milă de mine şi trimite pe Lazăr să-şi ude vârful degetului în apă şi să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie.
25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ţi aminte că ai primit cele bune ale tale în viaţa ta, şi Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuieşti.
26. Şi peste toate acestea, între noi şi voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi.
27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiţi în casa tatălui meu,
28. Căci am cinci fraţi, să le spună lor acestea, ca să nu vină şi ei în acest loc de chin.
29. Şi i-a zis Avraam: Au pe Moise şi pe prooroci; să asculte de ei.
30. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morţi se va duce la ei, se vor pocăi.
31. Şi i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise şi de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morţi.
Nu conteaza unde mori pentru ca D-zeu este peste tot. E omniprezent. Nu te poti ascunde de el, pentru ca El este tot ce exista si tot ce nu exista, si nici macar tu nu ai putea exista fara sa existe El.
Treaba cu "in pamant te vei intoarce" se refera la faptul ca omul este fragil fizic. Si dupa ce moare, nu va mai ramane nimic din el. Timpul il va transforma in praf si pulbere despre care nu se va sti niciodata ca a fost un om. Asta se poate intampla si in spatiu Intelegi?
Daca mori in spatiu, se intampla acelasi lucru pentru ca Dumnezeu nu e doar pe Pamant. E peste tot.
(Ezechiel 18:4) Iată că toate sufletele sunt ale mele. După cum sufletul tatălui este al meu, tot aşa şi sufletul fiului este al meu. Sufletul care păcătuieşte, acela va muri.
Conform Bibliei, sufletul nu traieste dupa moarte, pentru ca de fapt omul este un suflet nu are un suflet
Geneza2:7 spune Şi Iehova Dumnezeu l-a făcut pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă şi omul a devenit un suflet viu
A devenii profesor sau a avea un profesor este complet diferit
Acum sa iti arat ce se intampla cu omul dupa moarte:
"(Eclesiastul 9:5) Fiindcă cei vii sunt conştienţi că vor muri, dar cei morţi nu sunt conştienţi de nimic şi nu mai au nicio răsplată, căci până şi amintirea li se uită.
(Eclesiastul 9:10) Tot ce găseşte mâna ta să facă fă cu toată puterea ta, căci în Şeol, locul unde te duci, nu este nici lucrare, nici plan, nici cunoştinţă, nici înţelepciune."
Observi,cel mort nu mai poate face nimic,si nu mai are sentimente.
Asadar indiferent unde moare o persoana,in mare, spatiu, pe pamant, este acelasi lucru, sufletul adica omul adoarme si nu mai stie nimic
De fapt si Isus a spus despre prietenul sau Lazar care murise ca de fapt "doarme"
Iar Lazar cand a fost inviat nu a spus ca ar fi fost in paradis deoarece el de fapt nu era constient de nimic.
Deci daca mori nu stii daca ai ajuns in rai sau iad? cum mai suferi o vesnicie atunci?
Vechiul testament zice ca mori si gata, gone forever.
Noul testament zice ca dupa ce se intoarce Isus, se respawneaza toti mortii. Aia buni se duc cu el, aia rai o sa se chinuie un timp dupa care vor fi anihilati or something (Apocalipsa vorbeste despre asta).
Doar după cultul lui Russel exista teoria ca sufletul ar muri, nu şi după Biblie!
Sf. Scriptură afiră categoric viaţa reală a sufletului după sfârşitul biologic al trupului!
Iată deci:
Versetul Iezechiel 18, 4 nu se referă la nici o moarte a sufletului! Exceptând propaganda eronată a sectei iehoviste, nici un verset al Scripturii nu se referă la vreo moarte a sufletului! Ceea ce ignoră cu desăvârşire această sectă este procentul copleşitor al exprimării METAFORICE, simbolice, polisemantice, întâlnite în Biblie!
Din CONTEXT reiese faptul că israeliţii se plângeau de faptul că pedeapsa pentru ceea ce a făcut tatăl, cade asupra urmaşilor săi! (citând un verset care zicea: "Părinţii au mâncat struguri acri şi copiilor li s-au strepezit dinţii" -vers. 2)
In acest CONTEXT (dificil de înţeles pentru o anumită grupare necreştină), versetul 4 vine ca un răspunsul al lui Dumnezeu la această problemă de mai sus: "Cel ce a păcătuit, acela va muri" (în sensul că DOAR acela va fi învinovăţit, pedepsit sau se va COMPROMITE din cauza păcatelor sale).
Exprimarea METAFORICĂ este foarte des întâlnită în Biblie. Dar lipsa de cultură lingvistică a dus la interpretări eronate ale ei, la apariţia a zeci de mii de feluri de interpretări si secte.
Din ce inteleg eu (si nu sunt crestin) Isus este arhitectul si God este developerul.
1 In the beginning was the Word, and the Word was with God, and the Word was God.
2 The same was in the beginning with God.
3 All things were made by him; and without him was not any thing made that was made.
Dar in Biblie nu scrie ca trebuie sa suferi vesnic, deci este o aberatie
Eclesiastul 9:5) Fiindcă cei vii sunt conştienţi că vor muri, dar cei morţi nu sunt conştienţi de nimic şi nu mai au nicio răsplată, căci până şi amintirea li se uită.
Mortul este ca un aparat fara curent, iar curentul nu este ca se duce undeva
la fel cum spuneti voi ca sufletul se duce la plimbare
Nu prea stii despre ce vorbesti. Vezi ca ai spus cateva erezii. Omul este trup si suflet. Omul atarna de vesnicie si este atras de latura lui trupeasca. Omul este cu o mana in vesnicie si cu una in noroi. Adica trupul este casa sufletului. Omul nu e un suflet. Omul e om si sufletul e in om. Omul se intoarce in oamant si putrezeste si sufletul merge la Creatorul sau.
Citatul nu era asa. Ci asa: "Atunci luand Domnul Dumnezeu tarana din pamant, a facut pe om, si a suflat in fata lui suflare de viata, si s-a facut omul fiinta vie." Omul e facut din tarana. Adam (inseamna de lut) a fost trup si suflet. Adevarat, la ceruri nu merge decat sufletul, dar pana aunci tu ai si un trup care are limitele ale; este fragil si intr-o zi va deveni tot pamantul din care a fost facut si nu va sti nimeni ca acolo a fost candva un om.
Uite citatul: I-a zis Dumneseu lui Adam: "Pentru ca ai ascultat vorba femeii tale si ai mancat din pomul din care ti-am poruncit: "Sa nu mananci", blestemat va fi pamantul pentru tine! Cu osteneala sa te hranesti din el in toate zilele vietii tale! Spini si palamida iti va rodi el si te vei hrani cu iarba campului! In sudoarea fetei tale iti vei manca painea ta, pana te vei intoarce in pamantul din care esti luat: caci pamant esti si in pamant te vei intoarce." Odata aruncati in lumea asta, omul are suflet si trup. Sufletul merge la Judecata prin desfacerea Rascumparatorului. Iar trupul dispare.
Cum spuneam si mai sus, in ciuda adevarului ascuns grosolan de o anumita grupare, Ecclesiastul 9, 5 prezintă doar UN CONTRAST ÎNTRE DOUĂ PUNCTE DE VEDERE DIFERITE: cel uman, (greşit) ŞI CEL SACRU, spiritual! Acest contrast este prezentat sub forma unei DEZBATERI ce are loc în mintea autorului.
Ecc. 9, 5 exprimă o concepţie greşită, diferita de cea a lui Dumnezeu!
O DOVADĂ ÎN ACEST SENS: un alt punct de vedere uman gresit:
"Aceeaşi soartă are cel neprihănit şi cel nelegiuit, cel bun şi cel rău" -(Eclesiastul 9, 2)
Ori, nimeni nu poate fi de acord cu acest verset din Biblie!
(punct de vedere UMAN gresit)
Referitor la nemurirea sufletului, Sf. Scriptură este foarte categorică, nelăsând să se creeze nici o confuzie între trupul biologic şi sufletul nemuritor:
"Şi a murit săracul şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam." - Luca16, 22;
"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7
Sufletul ti se inalta mai departe...Acolo unde ii este dat sa se duca
In Rai sau in Iad
1 ateii nu sunt satanisti.
2Cineva Nou e doar un troll fiindca pune intrebari tampite si la adresa ateii si la adresa crestinilor ex:A cei ii impinge pe oameni la ateism/satanism in afara de teribilism, sau e pacat daca imi numesc copilul Iisus?