Şi eu am stat o vreme îndelungată în Munchen. Serviciul a fost de aşa natură încât am avut relaţii cu multă lume de religie musulmană. Majoritatea erau turci, dar erau şi irakieni şi albanezi musulmani. Am fost şi în locuinţele multora, le-am cunoscut şi aspecte legate de familie, de mentalitate, de fel de a fi.
Unii sunt mai libertini cu tradiţia religioasă alţii sunt mai stricţi, dar mai adaugă şi faptul mai puţin cunoscut că pentru respectarea tradiţiei legate de costum femeile de etnie turcă primesc o sumă de bani în fiecare lună. Nu cunosc dacă şi acest stimulent financiar este pentru unele familii hotărâtor în respectarea acestei tradiţii ( poartă doar rochiile alea largi şi negre cu un batic în jurul capului, dar fără voal ).
Există şi familii musulmane la care nu se pune problema aceasta iar femeile se machiază şi se îmbracă după modă. Chiar în statele musulmane până la urmă contează ce se întâmplă în familie, cât de deschişi sunt la minte, iar mai apoi ce este permis sau nu pe stradă sau în instituţiile publice.
Da asa m-am nascut. Cum sa zic...din traditia araba a ramas ca femeile sa aiba parul lung, des si negru iar multor barbati le atragea atentia. E la fel cum sunt femeile care stau in biserica imbracate in negru scuze am uitat cum se numesc, dar stiu ca si pentru ele la fel ca pentru femeile musulmane care poarta batic oameni le respecta si ele la fel isi arata modestia. Si in religia ta femeile pun batic in biserica, iar documente care au mai ramas spun ca mama lui Isus ( Issa ) avea batic.
Buna, eu sunt o musulmanca din siria, am citit aica niste lucruri care chiar m-au dezamagit, niste raspunsuri de pe aici ne arata cat de inculti pot fi unii.
Intrebarea a fost noi de ce purtam batic?
In primul rand femeia in islam este foarte bine vazuta si aproape egala cu barbat, in islam este pacat sa o tratez urati, sa o bati, sau sa ii obligi sa faca ceva, nu este tratata ca o carpa cum credeti.
Nui purtam batic pentru ca frumusetea unei femei nu este ieftina, nu este pentru oricine, ci este doar pentru sotul pentru ca daca femei isi arata corpul, parul si frumuseta lor la toate barbatii asta inseamna ca ea este pentru oricine si asta conduca la multe realtii inainte de casatorie.
Va dau un exemplu ca sa va fie mai usor de inteles, au fost facute niste cercetari in america, cea mai bogata tara din lume si au gasit ca acolo sunt cele mai numeroase " homeless people " oamenii care nu au casa, si au cautat si cauzele si au gasit ca majoritatea lor sunt copii lasati in strada pentru ca au fost nascuti fara casatorie si mamele lor (adolescente) nu pot sa creasca un copil, pentru asta ne a zis dumnezeu sa ne acoperim sa nu avem relatii cu barbati si etc. Ca sa traiim i viata normala fara probleme, noi suntrm multimiti de ce ne a poruncit dumnezeu si chiar noi traiim viata, de exemplu eu personal am drept sa merg unde vreau am multe prietene sunt la facultate, o sa am masina mea dupa un an. Ca orice fata
Daca va apucati sa cititi din quranul nostru o sa stiti cat de simplu si logic este.
Daca ati auzit de femei in tariile arabe care nu au drepturi si sunt tratate urat asta nu este absoulut vina religiei asta nu este islamului e vina oamenilor de acolo care sunt inculti si nu merg pe ce ne a poruncit dumnezeu.
Ce a zis
Ginagina1234 este foarte adevarat! femeile musulmane poarta acel batic ca sa un li se vada frumusetea fiindca doar sotul lor au drept al asa ceva si ele sunte egale fata de barbati si au drepturi un sunt tinute numai la aragaz cum cred europenii sau altii ci sunt egale! Este adevarat ca ele un au dreptuti cum avem noi in Europa dar totusi au!
Achie întreabă: