Întrebare recomandată | LinuxXx a întrebat:

De ce preotii au salarii mai mare ca profesorii? Plus ca preotii mai iau bani si de pe urma inmormantarilor, botezurilor, nuntilor, etc. Profesorii pregatesc generatia de maine, ei pregatesc viitorul tarii noastre, iar preotii doar stau, merg o data pe saptamana la servici, + 2-3 ore pe la nunti, botezuri, inromantari, etc. Un profesor trebuie sa invete mai mult pentru a putea pregatii generatia de maine, iar un preot doar vine la biserica, cieste dintr-o carte, mai invata 2-3 rugaciuni, si mege acasa.

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Asta arata pe ce se pune baza in tara noastra, si e inca o dovada ca statul priveste stiinta si cultura ca pe o amenintare. In schimb, biserica beneficiaza de toate avantajele. Toti politicienii romani se inghesuie care mai de care sa faca pe plac preotilor, si-n acelasi timp sa se asigure ca sunt vazuti de catre popor ca fac asta. Parteneriatul stat-biserica e cel care distruge Romania, si ne tine la un nivel de dezvoltare medieval. Daca incurajezi educatia, invatamantul, stiinta, nu faci decat sa subminezi biserica, iar statul stie asta foarte bine. De aceea nu se misca nimic in invatamantul romanesc. Asta e motivul pentru care nivelul inculturii din Romania bate toate recordurile. Avem in UE o gramada de exemple de tari cu un sistem educational exceptional. Am putea lua exemplu de la ele. Problema e ca nu se vrea.

50 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

Intr-o societate civilizata lucrurile stau invers.

Degeaba sunt 2-3 pe internet care spun lucrurilor pe nume atata timp cat in viata reala biserica e institutia in care romanii au cea mai mare incredere.

Astia suntem ca popor...n-ai ce sa ceri.

Dar oricum...profesorii cauta merite intr-un sistem educational distrus, mort si ingropat.

Este trist, pentru ca avem profesori buni...dar sistemul educational e mult depasit.

*Bine asta nu e o scuza pentru promovabilitate de sub 40 % la Bac sau la examenele nationale.

O natie de prosti nu putea decat sa faca copii la fel...

| William a răspuns:

Multi oameni au salarii mai mari ca profesorii, asta nu spune nimic despre preoti.

| LinuxXx explică (pentru William):

In acest caz eu comparam un preot cu un profesor. Nu am zis ca un medic chirurg trebuie sa ia mai putin. Vad ca tu nu ai inteles intrebarea mea. Iar preotii totusi nu fac nimic special, ci doar iau bani de la oameni, iar profesorii pregatesc generatia de maine. Nu e de mirare ca multi profesori nici nu mai isi prea dau interesul in instruirea noii generatii.

| mgtow a răspuns:

Profu nu invata mare lucru, repeta in fiecare an ce au invatat cand au intrat in meseria lor. Pe langa asta mai ia mita, o sampanie, o atentie sa mai treaca elevii la liceu (de aia nu trec la bac) si nu o duc chiar asa rau

NOname
| NOname a răspuns:

Văzând valorile, priorităţile unei societăţi, se poate uşor da seama la ce nivel se află şi unde se îndreaptă.

Dacă popii au ajuns să fie peste profesori, e clar... Evul Mediu ne paşte.

| LinuxXx explică (pentru NOname):

Pai nu vezi ca nici copii nu mai sunt dornici de scoala? Vad colegi de-ai mei de clasa care nu invata nimic pentru teste, isi fac cruce, si cand sa vine vorba de nota iau toti 4. Mai ii prosteste popa si cu faze de genul ca veniti sa va fac nu stiu ce rugaciune pentru note bune, iar in surprinderea mea, toata clasa a mers cu exceptia mea, deisugr o.o. Ai dreptate la faza cu evul mediu, peste ceva timp o sa ajungem sa ne predea popii, sa se lase toti de scoala, si sa mergem la biserica in fiecare zi, ca doare ce... daca mergi la biserica iti baga Iisus cunostintele in cap. Sunt scarbit de ce a ajuns societatea asta. Eu unul il preferam pe Ceausescu sa se ocupe de partea bisericeasca a tarii, ca eram sigur ca nu mai era nici un popa prin zona sa il vezi cum fura ca ultimul hot...

| Holiday a răspuns (pentru LinuxXx):

" Eu unul il preferam pe Ceausescu sa se ocupe de partea bisericeasca a tarii, ca eram sigur ca nu mai era nici un popa prin zona sa il vezi cum fura ca ultimul hot..."

Te lasi amagit de vaicarelile popilor, ei au dus-o bine si pe vremea lui Ceausescu. Nici vaicareala cu daramatul bisericilor atunci nu e adevarata, s-au daramat biserici, dar nu pentru ca erau biserici, ci doar ca sa se construiasca ceva, acum nu discutam cat de util era acel ceva, sau daramat mult mai multe case si alte constructii decat biserici. Si pana la urma mai multe s-au construit decat s-au daramat. de asemenea Ceausescu s-a folosit de popi, toti aveau instructiuni foarte clare ce trebuie sa spuna enoriasilor pe langa slujba sau ce faceau ei acolo, inclusiv se rugau si preamareau familia Ceausescu si PCR-ul.

| TheSoldier a răspuns:

Pentru ca statul vrea oameni prosti! Daca toti am fii inteligenti, nu am mai fi slugile lor.

| danay72 a răspuns:

Isus a zis,, gratis ati primit, gratis dati,,. Matei10:8

| anonim_4396 a răspuns (pentru danay72):

Esti destept dar in urma cu biblia.s-a referit la cei ce au daruri duhovnicesti, adica talerul cu care au fost inzestrati si care trebuie inmultit.de pilda sfintii doctori fara de arginti.ori exorcistii,ori cei ce vindeca de boli fizice si psihice. sfantul pavel,apostolul neamurilor a consfintit,ca cel ce predica evanghelia sa traiasca dupa urma muncii lui, asa cum fiecare traieste dupa munca pe care o face; dulgherul, mecanicul, buleftricianul, si altii.iar harul preotiei il primesc fiindca asa cum se canta la hirotonisire; VREDNIC ESTE.pricepi? esti tare altruist cand e vorba despre altii asa e?

| danay72 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai zis bine.Pavel confectiona corturi, ca sa poata sa predice oamenilor. Fapte18:1-11,1Tesaloniceni2:9.Nu a vrut sa fie o povara pentru nimeni si nu a pus,, tarife,, cand predica.

| anonim_4396 a răspuns (pentru danay72):

Pai uite nici eu nu cer nimic, dar nici evanghelistii nu cer drepturi de autor, nici in judecata nu te dau pentru calomnie ori, reacredinta.ce chestie nu? cum sa leaga toate, pa motiv de rationament si teligenta? distepti mai santem.da asta e alta poveste.

| danay72 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu vorbesc de ce face unul saul altul, ci de ceea ce spune Biblia sa facem. Daca cineva nu aplica nu e treaba mea, important e ca eu sa aplic si sa ma asociez cu cei care asculta de indrumarile divine.Matei7:21-23

| Mădă0611 a răspuns:

Pentru ca prostia trebuie exploatata, si e, un popor superstitios e unul prost, isi merita soarta. Chestia e ca daca suni la 112 si vine un politist sa te ajute cu niste infractori, cand pleaca nu iti cere bani, popa iti cere, sau nu vine daca nu-i dai inainte, majoritatea face asa, desi salariile ambilor sunt platite din bani publici. Or sa spuna unii ca si doctorii cer, chiar si unii politisti, sau chiar profesori, dar e spaga/mita si se pedepseste penal, pe cand spaga domnului preot e foarte legala, adica nu chiar foarte, ca e greu chitantierul si na, doar nu vrem sa faca febra musculara.

Ia uite ce scrie in codul penal:
"INFRACŢIUNI DE SERVICIU SAU ÎN LEGĂTURĂ CU SERVICIUL
Art. 254
Luarea de mită
Fapta funcţionarului care, direct sau indirect, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase sau nu o respinge, în scopul de a îndeplini, a nu îndeplini ori a întârzia îndeplinirea unui act privitor la îndatoririle sale de serviciu sau în scopul de a face un act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi."

| milan9 a răspuns:

Cine te-a pacalit ca ei ar avea salariu mai mare decat profesorii?
Asemanarea cu profesorii nu este deloc potrivită din moment ce profesorii tot mai mai primesc un salariu (mic e adevărat), pe când preoţii primesc de la stat doar 40 % din salariul BRUT, sumă din care se reţin TOATE impozitele (cât pentru un salariu integral): C.A.S., pensie, şomaj, etc...

| Făgăraş a răspuns (pentru milan9):

Asa e Milan! asa sa critice preotii si sa ii pupe in fund pe occidental si toate prostiile lor.sa ia model pe Conchita de la Eurovision.

| Mădă0611 a răspuns (pentru milan9):

Stai putin, preotii nu primesc 630 lei pe luna? Asta e salariul net la unul brut de 850, salariul minim.
Vad undeva ca salariul brut al unui preot variaza intre 1100-2000 (stire din 2013), asta inseamna ca netul e intre aprox 800 si 1420.

| milan9 a răspuns (pentru Mădă0611):

Asta este conventia cu statul, sa primeasca 40% din salariul BRUT. Doar 40% (drept despagubire pentru terenurile confiscate de Cuza).
In rest, sunt datori in opinia statului sa compenseze restul pana la 100% pe cont propriu din ceea ce primesc din parohie.

| Mădă0611 a răspuns (pentru milan9):

Eu stiu altceva, ca din cauza acelor confiscari biserica e scutita de taxe si impozite si sustinuta de catre stat, desi Romania e un stat secular, iar din cate vad pe net, pana si calugarii au un venit bun. Vezi ca ai incurcat procentele: "În rândul preoţilor, cele mai mari salarii le au preoţii cu vechime mare şi grad profesional I, care ajung la aproximativ 2.000 de lei net. În schimb, un preot debutant, cu studii superioare, primeşte 1.100 de lei. Statul român suportă între 65-80% din din salariu. Un suport de 80% primesc preoţii - în special din mediul rural - care nu au posibilitatea întregirii salariului din venituri proprii. În Arhiepiscopia Clujului, Vadului şi Feleacului, aproximativ 30% din preoţi sunt în această situaţie. Venitul propriu este realizat din contribuţii ale familiilor din parohii, respectiv din donaţiile la „disc", care se fac cu ocazia slujbelor din duminici şi sărbători."
In tarile civilizate, adeptii unui cult doneaza 2% cultului respectiv.

| Holiday a răspuns:

Trebuie sa intelegem ca nu e vina lor, ei doar profita de o situatie, fara cei care se lasa pacaliti ar pune lacatul pe usa si unii poate ar face si ceva util societatii.

| Holiday a răspuns:

BOR-ul e doar o firma cu capital mixt, privat si de stat, care beneficiaza de inlesniri fiscale.
Vinde iluzii? Foarte bine, daca se gasesc creduli. Si majoritatea crestinilor ortodocsi care merg la biserica stiu ca popii si biserica fura, dar tot se duc, cumpara tot felul de obiecte si servicii oferite de popi si le umfla buzunarele.
Acest fenomen, datorat lipsei de educatie, e valabil atat in ceea ce priveste biserica, cat si politicul, si acolo aceeasi poveste "ce daca fura, nu vezi ce frumos vorbeste si ce lucruri minunate ne promite?'
Si culmea, apoi se mira cat de rau o duc!

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Nu-i plange tu pe profesori ca nu e cum zic ei. La volumul foarte redus de munca pe care-l au (aproape jumatate din cat muncesc eu, de exemplu, asta fara sa mai punem la socoteala vacantele elevilor, vacante care reprezinta timp liber si frecare de menta si pentru profesori ca nu poti munci daca n-ai obiectu muncii fiindca este exact ca si cum te-ai duce sa sapi fara lopata si cu mana-n dos) castiga prea bine. Mai sunt si cei mai multi din sistemul bugetar, pe fiecare judet profesorii ocupa locul 1 in numarul de bugetari. Mi se pare ca sunt vreo 2 exceptii, in rest asa e.

| LinuxXx explică (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Cum am zis si la raspunsul anterior, preotii nu fac mai nimica, profesorii trebuie sa si mai isi frece mintea cu toti prostii. Citeste raspunsul meu anterior.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru LinuxXx):

Nu eu fac bugetu de stat, nu eu dau salariile, nu eu fac promisiuni electorale. Spune tu acuma sincer, eu ce-as putea sa fac? Sa-l iau de gat pe Ponta? Daca m-as consuma pentru toate nedreptatile n-as mai prinde nici varsta pensionarii.
Tot ce am spus este ca profesorii au salarii normale pentru ce fac si pentru situatia actuala a economiei noastre, faptul ca preotii au salarii prea mari (eu unu nici nu le-as da salarii) este o anomalie a societatii in care traim. Eu personal nu am timpul, forta si resursele necesare pentru a ma lupta cu asa ceva, e suficient ca ma zbat ca sa traiesc. Daca eram intretinut ca un parazit (asa cum sunt 95% din userii de aici) si aveam tot timpu din lume la dispozitie, poate ca mi-as fi luat o pancarda in spate si m-as fi dus sa protestez in fata guvernului. Din pacate nu imi permit luxul asta. Oricum, tot ce se scrie pe TPU in legatura cu tema asta este fix apa de ploaie, nu aici si nu asa iti manifesti nemultumirea fata de ceva, ca o faci degeaba.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Din contra, as zice ca persoanele care au timp la dispozitie ar putea schimba ceva, dar nu o fac din comoditate. Prefera sa scrie aici pe TPU, actiune cu efect 0 in loc sa puna mana de la mana si sa schimbe ceva prin o actiune practica, un protest. Sunteti si voi direct vinovati pentru ca in loc sa faceti ceva practic ca sa schimbati asta preferati sa compuneti un eseu pe cat de filosofic pe atat de inutil, pe mirobolantul dar in acelasi timp inutilul site (din punctu asta de vedere), TPU.

| LinuxXx explică (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Si tu ce faci? Sustii ca pe tine nu te deranjeaza coruptia din tara asta? Eu oricum de la vara plec din Romania, dar spun toate aceste lucruri pentru a schimba ceva. TPU nu are efect 0, precum gandesti tu, ci aici schimbam mentalitati gresite. Oricum ai block (ignore) pentru ca nu poti sa faci fata subiectului.

| Alcyon a răspuns:

Profesorii lucreaza 3-4 ore pe zi si mai au si vacanta de trei luni pe an. Nu le mai plange tu de mila, ca nu-i chiar asa de rau. In afara de asta, multi dau meditatii si din asta mai scot un salariu.

| LinuxXx explică (pentru Alcyon):

Si popii cat au de munca? 2 ore pe saptamana + catea ore pe mormantari si altele. Profesorii mai au de corectat si teste, mai fac fata si la tot felul de comportamente ale elevilor. Eu unul nu am nici un profesor in familie, sau prieten, ca sa ziceti ca de aceea ii sustin. Preotii nu fac NIMIC. Asa ca TU sa gandesti inainte de a scrie ceva. Nu ma refer la profesorii de desen sau muzica, cum ar fi ceilalti care mai stau si de supravegheat la bac si examene + corectat examene si bac. Asa ca inca o data, GANDESTE OMULE!

| Alcyon a răspuns (pentru LinuxXx):

Uite ca muncesc si preotii. Ce te f...te pe tine pana la urma de ce fac ceilalti? Nu mai poti tu de grija profesorilor! Oricum, multi dintre ei dorm la ore si-i lasa pe copii sa faca ce vor. Nu le plang eu de mila. Daca le-ar fi asa de rau, nu s-ar mai inghesui sa se angajeze in invatamant. Si da, am si eu prietene care lucreaza in invatamant. Un profesor de engleza ia cel putin 40 de lei/lectie. Ti se pare putin? Nu va mai lansati acuzatii aiurea, doar ca sa va aflati in treaba! Parca ati fi niste maimutele ce reproduc papagaliceste tot ce scrie prin ziare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aşa a vrut Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai rabdare sa mai cresti, si sa vezi ce viitor iti pregateste sistemul.ca religia se ocupa de suflete si de inmormantari.vei ajunge oricum un cadavru.dar pana atunci vei avea de dus lupta viatii tale.si nu cu biserica vei lupta. acolo vei mrerge sa gasesti sprijin si putere in lupta ce te asteapta.si iti spun de pe acuma draguta, si tie si celorlalti de mai sus; veti vedea voi valori.or sa va stea in gat si o sa va iasa pe nas.nu mai aveti mult.incepand de la liceu in sus veti incepe sa va lamuriti.

| Făgăraş a răspuns (pentru anonim_4396):

Multumesc ca ma susti. Biserica este singura care lupta pentru pastrarea valorilor ortodoxe in tara aceasta! Asta nu o mai spune nimeni. Si apropo, eu sunt cantaret bisericesc, si stiu ce vorbesc mai bine decat cei care trateaza preotia din auzite

| dragos38 a răspuns (pentru Făgăraş):

Dar pentru adevaratele valori, cum ar fi Cioran, Eminescu, Ionesco, Eliade de ce nu lupta b.o.r-ul, cum fiecare tara, isi respecta valoriile politicienii nostri si b.o.r.-ul de ce nu o face/popii ies cu moastele pe strada pentru ca prostimea sa se duca sa le pupe, iar politicienii pozeza pe langa preoti laughing
Iata ce zicea Cioran''Sunt ateist, nu cred in d-zeu si nici nu ma rog.Dar exista o dimensiune religiosa de nedefinit in mine, dincolo de credinta. Omul religios incepe cu credinta in d-zeu, iar omul de stiinta sfarseste cu credinta in d-zeu
Iata ce a declarat E.Ionesco intr-un interviu luat de un preot ''Biserica nu mai pare sa faca altceva decat politica si demagogie/Iar la intrebarea preotului daca mai s-a pierdut dimensiunea spirituala Ionesco i-a raspuns ''Unde mai gasiti dv.aceasta dimensiune spirituala.Indrasnesc sa spun ca ea nu se mai afla nici in biserica.interviul a fost luat in Franta si se referea lka ceea catolica dar nu conteza, si la noi este la fel, poate chiar mai rau, cu peste 18 mii de biserici. Mai nou b.o.r.-ul nostru lupta pentru ridicare catedralei manturii neamului care costa 80.milioane de euro-i, asta nu zic eu ci purtatorul de cuvant al patriarhiei romane/

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu au salarii mai mari.
Cerceteaza inainte sa crezi.

| dragos38 a răspuns:

Cu cativa ani in urma o persoana invitata la un post tv a propus ca, parintii sau elevii, nu mai stiu exact sa se pronunte prin vot daca mai vor ca religia sa fie predata in scolii sau sa devina o materie optionala, asa cum exista si in tari mai dezvoltate ca a noastra, dar se pare ca nu s-a mai intamplt, nimic, nu s-a mai discutat nimic, pe cand popii normal ca au bani mai multi ca profesori pt.ca unii profesori de religie predica in biserica, dar mai predau si la scoli.Plus ca sunt scutiti de taxe pe cand profesorii, medicii, cercetatorii si altii trebuie sa plateasca taxe, ca asta este.

| dragos38 a răspuns:

Si te astepti ca niste corupti care conduc tara, sa promoveze cercetarea(de 2 ani cercetarea in Romania a fost sistata)sa promoveze medicii care mai descopera sau inventeaza un lucru bun, sau profesori de exceptie, no, mai nou, am observat ca politicieni nostri dragi si iubiti i-si fac campanie electorala in curtea bisericii, cu acordul popilor sunt sigur.asta este o tara de c...t

| MisFit20 a răspuns:

Pentru că românul nostru preferă sa-i cadă totul din cer, consideră că dacă se roagă D-zeu o să-i dea, nu conştientizeaza că tot ce are este datorită muncii sale, D-zeu nu dă cu sapa pentru tine, decât să munceşti mai bine te rogi. happy

| anonim_4396 a răspuns (pentru MisFit20):

Trudila? cand rtodoxia spune,ca la orice lucrare,OMUL sa puna inceput bun, ce intalegi prin aceasta? ca bunicu meu, cand se oprea in marginea ogorului, se intorcea spre rasarit, se inchina si spunea Doamne ajuta.luand in ajutor pe Doamne-Doamne, puiule insemna ca acest ajutor, era si fizic,{sanatate si putere}era si spritual.mai departe in acest parteneriat, draguta, bunicul meu asa invatatu-ma si pe mine.si mare dreptate avut-a,si anume ca; noi dam cu sapa,samanam,prasim, iar Bunul Dumnezeu prin mijloacele sale, se va ocupa de partea lui de munca; polenizare, ploaie la timp, si toate celelalte.deasemeni,la vreme de seceta,e buna si grindina daca nu stiai,asta ca sa nu-mi vii cu dezastre si alte chestii prostesti,iar copacul,butucul de vie,papusoiul, si altele, or sa tina exact atata rod cat vor putea tine, nici mai mult, nici mai putin.in privinta asta tot bunicul meu care nu avea ternet ci doar doi boi si sapte copii spunea; cat trebuie sa fie al nostru, va ramane.si avea mare dreptate.fiindca asa era.deci draguta? ai dreptate; Dumnezeu nu da cu sapa.iar bunicul meu spunea asa; Dumnezeu nu bate cu parul.ia ghici cum pedepseste el? fiindca certarea e totusi necesara, iar preasfantul nu-i da omului cat nu poate duce?

| Lyndsey a răspuns:

Profesorii pregatesc generatia de maine, preotii in zidesc pe oamenii de apoi.

| Făgăraş a răspuns:

Hristos a inviat!

In primul rand, salariul unui preot nu este mare deloc! Stiu bine ce vorbesc, este minimul pe economie. Iar referitor la ceea ce iau pe alte servicii religioase, aceste sume sunt benevole, in sensul ca provin de la oamenii care dau de bunavoie...nu am vazut preot care sa nu iti savarseasca slujba daca u ii dai banii. In textul dumneavostra intalnim unele inexactitat care provin cel mai probabil dintr-o cunoastere superficiala si eronata a preotului si a activitatii lui ( alimentata din abundenta de criticile din exterior ). In primul rand salariul nu este mare; al doilea rand preotii de oras fac slujbe in fiecare zi, cel putin cu randul! Tu stii cata scoala trebuie sa faci ca sa ajungi preot?
ai facultate, master, plus cei care au facut si seminarul teologic. Si mai stii ca preotii sunt chemati si noaptea pentru a spovedi si a cumineca pe ce aflati pe patul de moarte, pentru ca cel bolnav sa plece curatit de pacate in fata lui Dumnezeu? Un professor pregateste generatia viitoare pe cand preotul pregateste omul pentru vesnicie, pentru viata viitoare ( bineineteles cand nimeni nu mai crede in Dumnezeu, normal ca vi se pare preotia ceva plictisitor ).
Asa ca afirmatiile dumneavoastra reclama o cunoastere superficiala si reticenta fata de preoti! Nu inseamna ca daca mai sunt si preoti mai slabi, toti sunt la fel!

| Suleyman a răspuns:

Da. Nimic nu se poate schimba in tara noastra.

| LinuxXx explică:

Multumesc pentru raspunsurile voastre, a fost greu sa aleg, sa nu fie cu suparare, dar eu aleg raspunsul care cred ca a fost cel mai adevarat. Si dupa spusele altor utilizator "saracii popi";( lacrima*

| TimerMen a răspuns:

Sunt de acord cu tine.
Preotii primesc prea multi bani!
Daca stai sa te gandesti profesorii
II INVATA PE CEI CARE O SA DEVINA PREOTI SA CITEASCA SI SA SCRIE!
Deci mi se pare mult prea mare salariul unui preot.
Eu cunosc unul si are un teren de 2 KM (patrati)!

| KуКлА a răspuns:

Eu cred ca totusi e corect ca preotul primeste mai mult salariu, deoarece cel mai important este credinta si daca ai credinta poti sa si devii un profesor... Spune-ai ca preotul se duce la biserica citeste dintr-o carte si invata citeva rugaciuni si gata nu este chiar asa, deoarece preotul trebuie sa se roage zi si noapte dar profesorii scriu si citesc acolo un pis si gata...Deci eu cred ca este dreapta salariul preotului si a profesorului

| stefantacu a răspuns:

De unde sa stiu eu intreaba pe altu

| ManOfSpace a răspuns:

Eu cred in dumnezeu dar preotul mi se pare un sarlatan. Exact are salariul mare si in plus la botezut verisoarei mele a luat 800 lei si a fost facut in mijlocul iernii tin minte ca nu a vrut sa faca focul ca sa nu mai foloseasca lemnele eu stateam mai mult afara pentru ca era mai cald. Deci ei nu fac nimic sta citeste 2 pagini dintr-o carte si gata pffffffff...

| milan9 a răspuns (pentru ManOfSpace):

Pentru ca afirmatiile tale sa nu ramana doar o alta minciuna pe langa altele de genul asta, spune te rog din ce localitate e acel cleric ce spui ca ar fi facut botezul?

| milan9 a răspuns (pentru ManOfSpace):

Sincer să-ţi spun, cel puţin în regiunea din care sunt, atunci când vine ziua de salariu, majoritatea preotilor nu primesc nimic şi, mai mult decât atât, au de achitat din banii lor ceea ce ar fi trebuie să revină asigurărilor de sănătate, pensiei, impozitului...

Ce se mai poate spune de situaţia marii majorităţi a preoţilor din mediul rural care au parohii sărace formate din câteva zeci de familii?

Am avut părerea greşită că în parohiile sărace episcopia ar asigura vreun salariu fix (pentru cei care nu au nici o sansă să compenseze cei 60% din salariu - pe care statul nu-i mai ofera- cu ceea ce primesc in parohie), dar mi s-a dezminţit informaţia. Se pare că sunt mult prea multe situaţii de parohii cu câteva zeci de case în mediul rural...

| AndreeaCatalina122 a răspuns:

Asa e, mi-ai aratat ceva ce nu am vazut pana acum, m-ai ajutat sa vad lucrul acesta, dar sa stii ca in strainatate adica in America, Italia, Spania, profesorii se platesc mai bine, mai ales cei de muzica (pian, vioara, chitara, etc. ) asa ca, i-ati un bilet si drum bun! big grin

Întrebări similare