Dumnezeu a interzis accesul oamenilor la pomul vieții pentru ca oamenii să nu trăiască veșnic în natura păcatului. Fără cunoașterea personală a Bibliei și a lui Dumnezeu, toți oamenii, dar absolut toți -fara nici ce-a mai mică excepție- vor fi înșelați.
Ca unii care nu simțim nevoia de Dumnezeu ca să cerem ocrotirea Sa zilnic, ca unii care nu ne întărim sufletele studiind zilnic Cuvântul Vieții, adică Sfânta Scriptură, vrăjmașul sufletelor noastre poate dărâma toată omenirea doar cu o singură suflare, cu un singur cuvânt. Toți facem voia lui, toți oamenii cred că este bună direcția în care ei merg, toți cred că credința lor este cea mai bună, dar în schimb ei sunt străini de viața lui Dumnezeu.
Dacă Dumnezeu a zis că El nu Se schimbă niciodata, tot așa nici Scriptura nu se schimbă. Biblia nu spune că Cain a fost făcut nemuritor. Cain, ca și Iuda care a vândut pe Mântuitorul, amândoi dacă s-ar fi pocăit s-ar fi bucurat și ei de fericirea celor neprihăniți. Dar ca majoritatea oamenilor care fac răul, ei au persistat în răul făcut, în păcatele și nelegiuirea lor în loc să se întoarcă la Dumnezeu cu adâncă părere de rău pentru faptele lor. Nu există păcat pe care Dumnezeu să nu-l poată ierta prin jertfa de la Golgota. Dar Dumnezeu nu poate ierta pe nimeni dacă păcătosul nu-și cere iertare, dacă nu simte și nu vede că a păcătuit.
Noi trebuie să credem Biblia, pentru că cu ea S-a apărat și Mântuitorul nostru când a fost ispitit de diavolul. Domnul Isus a zis întotdeauna: "Stă scris!" Cine trăiește ca străin de viața lui Dumnezeu va fi înșelat de diavolul chiar și cu Scripturile, pentru că cel rău poate să facă asta.
Citirea zilnică a Bibliei câte un capitol pe zi rugându-ne ca Dumnezeu să ne aducă înțelegere, este un prim pas în cunoașterea lui Dumnezeu.
Se poate sa il ascunda atunci si pe Cain?
Eu am gasit un articol in care asa spune, ca a fost blestemat de catre Dumnezeu ca sa traiasca vesnic, si sa fie fugar si asa
Deci printre secretele alea ale vaticanului nu se afla si asta cu Cain? Sau sunt povesti si astea cum ca are secrete vaticanul?