Toate lucrurile îmi sunt îngăduite dar nu toate sunt de folos.Toate lucruile îmi sunt îngăduite dar nimic nu trebuie să pună stăpânire pe mine.(1 Corinteni 6-9).
Tot ce nu vine din încredințare e păcat.(Romani 14-23)
Cel neprihănit își întrebuițează câștigul pentru viață(Proverbe 10-16).
Castigi o data mai mult, si dupa joci din nou sa poate ai si tu bani mai multi. Dar acum a devenit o pasiune nu mai joc asa mult pentru castigul material.
Scriptura ne porunceste sa staruim asupra lucrurilor bune si sa luam rob orice gand.Trebuie sa ne controlam gandurile.Ni se porunceste:''sa va prefaceti prin innoirea mintii voastre''/Romani 12, 2.Ne innoim mintea atunci cand tinem in robie gandurile negative si suntem preocupati de cele pozitive.Hotaraste de a starui asupra lucrurilor pozitive si pune-le in practica.
In viata mea 2 interventii chirurgicale si alte doua de intensitate mai mica, eu nu le consider minuni, dimpotriva.
pe atunci nu existau "pacanelele", dar " [...] cei ce pregătiţi o masă pentru dumnezeul Norocului, vă voi destina sabiei" (Isaia 65:11).
Stiind ca aceste jocuri sunt de fapt jocuri de noroc, iti poti raspunde si singur la intrebare! sper ca ti-am fost de ajutor
Nu, dar cu limita sa te joci, nu faci nimic rau ca te joci pacanele, ar fi fost pacat daca te jucai pe banii dar asa nu vad ce pierzi
Si ai impresia ca in perioada in care a fost scrisa Biblia existau pacanele?
Eu zic sa te lasi, religios, nereligios pacanele nu sunt bune deloc. Ai sa vezi cand ai sa ajungi sa vinzi lucruri de prin casa ca nu vei mai avea bani de jucat
Cu siguranta e patima ta si cat de putin ramane in suflet, mai tarziu va incolti, poate deveni a doua natura, cunosc altii care au ales jocurile si au renuntat la familie
Salut. Aici poţi găsi un articol care arată care este punctul de vedere al Bibliei cu privire la acest subiect:
http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/2011167
Sper să-ţi fie de folos!
Probabil o scrie undeva sa nu ai vicii si dependente, nereferindu-se exact la jocurile de noroc, dar tinand cont ca devine o dependenta...Ai decis sa devii un credincios mai bun? Gen:Am hotarat sa slabesc
Dumnezeu ne da mereu atat cat putem sa ducem (si in sens pozitiv, dar si in sens negativ).
Plus ca jocurile creeaza dependenta, ceea ce este un pacat major. Exista foarte multe cazuri in care oamenii si-au pierdut casa, chiar membrii din familie din cauza acestui joc diavolesc.
Diavolesc pentru ca este o risipa de bani, timp, cand tu ca om, fiinta creata de Dumnezeu, puteai sa iti pastrezi talantul si sa ai grija de el, asa cum spune Hristos in aceea pilda.
Cat despre faza cu "nu stiu ce preot" pierzi foarte mult, deoarece nu culegi ce vrei tu din Biblie, sau accepti doar ce vrei tu, ca ala nu este Crestinism, ci un lucru care te trage la rau.
Daca te autoproclami ca fiind un credincios,da, este pacat sa joci jocuri de noroc, nu numai la aparate.Ce este mai grav de atat, este sa nu dai in altele din cauza aparatelor, daca joci doar de fun cate 10 lei acolo la nu stiu cat timp, eu zic ca nu are nimic, dar sa ai grija sa nu pici in vraja acestora ca nu mai scapi.
razvan_3404 întreabă: