| minunataptt a întrebat:

In Biblie scrie ca avem o viata scrisa, un destin de urmat sau suntem liberi?

Răspuns Câştigător
| danut a răspuns:

Conform ideologiei crestine, NU exista predestinare, destin, sau un drum trasat ci fiecare are DREPTUL la opinile sale si la actiunile sale fiecare suportand consecintele acestora.

| KhludCiprian a răspuns (pentru danut):

"Conform ideologiei crestine"... ortodoxe

Calvinistii erau clar crestini, indiferent ca ii vrei sau nu ca sa ii definesti asa, si ei acceptau predestinarea.

| danut a răspuns (pentru KhludCiprian):

Cumva esti Calvinist si nu am aflat? Scuze, oricum nu numai ideologiei ortodoxe ci a multor ale religi inclusiv a Bibliei, ce vine din alte opinii nu intereseaza. P.S. Din nefericire la ora actuala calvinismul este o religie apusa prin numarul enorm de mic al enoriasilor acesteia, probabil si din cauza acestei "predestinari".

| angus35 a răspuns (pentru danut):

Din cele 5 puncte ale calvinismului nici unul nu este corect.Prin urmare, predestinare nu exista.

| KhludCiprian a răspuns (pentru danut):

Danut, imi place ironia ta, dat fiind ca penticostalii sunt de vreo 4 ori mai multi decat ortodocsii rasariteni combinati. Probabil datorita "sfintei traditii" de a fi modesti
winking

Nu-s calvinist, dar voiam doar sa afirm evidentul. Nu le tin partea, dar si ortodocsii imi sunt la fel de dragi happy

10 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

In Biblie scrie ca suntem liberi sa facem ceea ce Dumnezeu stie deja ca vom face.
Suntem liberi, dar cu un sentiment de "deja-vu". Capisci? big grin

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut

Potrivit Bibliei Creatorul nu ne-a prestabilit tot ce se va intampla in viata noastra. Pentru mai multe detalii, vezi acest articol: http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/2009252

Iti doresc o zi buna!

| Zenit313 a răspuns:

Conform ideologiei crestine,nimic nu se intampla fara voia lui Dumnezeu si acesta are planuri mari cu noi.
Nimic din ceea ce faci nu este alegerea ta,totul a fost prevazut si stabilit cu grija,iubire si pricepere de Dumnezeu.
Dar El,care spune ca ne iubeste, ne tortureaza pe vecie in cele mai bolnave si oribile moduri, din pricina alegerilor facute de El(pardon noi).
Si pentru amuzament, ne mai spune ca suntem liberi sa alegem cand noi suntem OBLIGATI sa alegem pe El pentru ca nimeni nu ar prefera in schimb tortura vesnica.
Nu numai ca suntem obligati sa alegem, dar avem doar 2 variante:Iubire cu forta (viol) sau tortura vesnica.
E exact la fel cand esti jefuit: Hotul iti lasa "libertatea" sa alegi intre viata ta sau portofel. laughing

| HowdidIgethere a răspuns:

Eu cred ca viitorul depinde de viata trecuta si prezenta.

| sEusebiu a răspuns:

Dumneze nu exista! Poti accepta o divinate daca ti-e lene sa citesti stiinta cuantica!

| idx a răspuns:

Totul e predeterminat, abia dupa ce realizezi acest lucru iti poti schimba destinul.