| 4b a întrebat:

Oare nu pot să mă distrez acum şi abia mai încolo să mă preocupe Dumnezeu?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ba da.este scris la proverbe; petrece si distreaza-te cat esti tanar.caci asta este partea sub soare.dar nu uita ca vei da socoteala pentru toate clipele vietii tale.si cum nu stii cand vine timpul si chemarea Domnului...trebuie sa fim mereu pregatiti.cand ne este data viata, nu santem intrebati, si nici cand ne e luata nu santem anuntati.

| Jardelin a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, si in Ecleziastul cap 9 se spune ceva asemanator:

"9. Bucură-te, omule, cât eşti tânăr şi inima ta să fie veselă în zilele tinereţii tale şi mergi în căile inimii tale şi după ce-ţi arată ochii tăi, dar să ştii că, pentru toate acestea, Dumnezeu te va aduce la judecata Sa."

38 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Ziua de maine nu o promite Dumnezeu nimanui.,, Azi daca auziti Glasul nu va impietriti inimile, ci intoarceti-va la Dumnezeu!,,

| morningstar a răspuns:

Ba da, poti, numai ca,, mai tarziu,, la tine poate insemna,, prea tarziu,, pentru Dumnezeu.
Intreba odata un om,, Cand trebuie sa ma pocaiesc?,, Iar celalalt i-a raspuns,, Cu 5 minute inainte de moarte,, Primul a plecat multumit, apoi s-a intrebat,, Dar cand voi muri ca sa stiu cand sunt acele 5 minute?,,
Ziua de maine nu iti apartine, chiar daca ne-o dorim cu totii. Acum este momentul in care trebuie sa te,, preocupe,, Dumnezeu!

| SaveTheNature a răspuns:

Le poti face pe ambele. Bine --daca prin distractie intelegi curvareala, crima, minciuna, si viol atunci -nu prea ai cum sa le impaci pe amandoua.
Insa daca distractia inseamna : mare munte, calatorii, muzica, dans etc atunci nimeni nu te opreste happy

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Dar poți foarte bine să le faci pe amândouă.
Nu stai numai în distracție, nu stai numai în rugăciuni!
Pa, pa.

| danay72 a răspuns:

Dar poti si sa te distrezi in asa fel incat sa nu-ti bati joc de tine si sa te preocupe si Dumnezeu. Poti face un echilibru.

| 4b explică:

laughing ce nu stie SCIENCE...

| NewWorldOrder a răspuns:

Citeste aceasta pilda, vei intelege totul : http://www.sfaturiortodoxe.ro/sfatuld.htm
Sper ca te-am ajutat.

| ania a răspuns:

Preocuparea cu Dumnezeu e cea mai bună distracție.Am fost creați astfel încât să ne dorim ca o persoană absolut sprecială, inteligentă, fermecătoare, cu simțul umorului, pasionată, creativă să fie înfdrăgostită de noi. Și Dumnezeu are la superlativ toate aceste calități și ne caută cu pasiunea unui îndrăgostit.Cel ce a inventat și plăcerea fizică se pricepe cel mai bine la ce ne poate face fericiți.

| Mădă0611 a răspuns:

Distractia nu inseamna consum de droguri/alcool/tigari, crima, viol, prostitutie, anti teism, te poti distra si daca te preocupa dumnezeu, si nu ma refer la mersul la biserica toata ziua si alea alea.

| RAY a răspuns (pentru Mădă0611):

Bine spus mady

| Domexd a răspuns:

Biblia spune că „oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata" (Evrei 9:27). Acum este timpul să Îl alegi sau să Îl respingi pe Iisus Cristos, nu mai târziu. Biblia nu spune nicăieri că vei avea această ocazie mai târziu. S-ar putea ca Dumnezeu să le arate milă celor care nu au auzit niciodată despre Cristos, dar de ce să le arate milă celor care au auzit despre Cristos şi totuşi L-au respins?

Ceea ce prorui tu este să-ţi poţi trăi viaţa în acestă lume aşa cum vrei, iar apoi să ai parte şi de cer. Dar Dumnezeu nu ne permite să avem prăjitura şi să o şi mâncăm. El spune: „La ce i-ar folosi unui om să câştige toată lumea dacă îşi pierde sufletul?" (Marcu 8:36). Nu poţi să câştigi lumea şi să Îl respingi pe Dumnezeu (chiar dacă temporar) fără a-ţi pierde sufletul.

Dacă respingi revelaţia pe care ţi-a dat-o Dumnezeu cu privire la Sine, sperând că te vei ocupa de „Dumnezeu" mai târziu, este posibil ca Dumnezeu să nu-ţi mai dea această şansă. Noi trebuie ca astăzi să răspundem pozitiv oricărei revelaţii pe care ne-a dat-o El… „Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inima" (Evrei 4:7). Dacă astăzi Îl respingi pe Dumnezeu în speranţa că Îl vei primi mâine, astăzi îţi împietreşti inima faţă de El.

În spatele întrebării tale stă neînţelegerea că tu ştii mai bine decât Dumnezeu ce este cel mai bine pentru viaţa ta. Ştii cum ar trebui să îţi trăieşti viaţa şi presupui că nu este loc în ea pentru Dumnezeu/Iisus Cristos chiar acum. Dar acest lucru este greşit. Dumnezeu este Cel care ştie ce este cel mai bine pentru viaţa ta astăzi, iar acest lucru este El.

Sunt multe pilde şi învăţături ale lui Iisus, care ne arată că cei care Îl resping în această viaţă vor fi judecaţi ca necredincioşi, chiar dacă au înţeles că El este Fiul lui Dumnezeu, care a murit pentru păcatele lor. Cristos nu le cere oamenilor doar să fie de acord cu cine spune El că este, ci le cere să Îl şi urmeze. Dacă nu Îl urmezi în această viaţă, nu ai nicio asigurare în Biblie că El te va primi mai târziu în casa Lui veşnică.

Te rog să te mai gândeşti o dată la ceea ce ai spus. Dumnezeu este Dumnezeu, Creatorul, însuşi motivul pentru care tu exişti, singura Fiinţă Veşnică, Cel care ştie toate lucrurile şi care poate fi în mai multe locuri în acelaşi timp. El ne este mult superior în toate privinţele. Prin urmare, trebuie să ne umilim în faţa Lui. Aceasta este înţelepciune. Dacă vrei să-ţi trăieşti viaţa fără Dumnezeu, El îţi va permite. Totuşi, această viaţă – viaţa pe care ai ales să o trăieşti aşa cum vrei tu – va fi singura ta răsplată. Dumnezeu nu se joacă, probabil pentru că doreşte ca noi să ne dăm seama cât de important şi cât de mare este El. La urma urmei, numai El e Dumnezeu.

Biblia spune că această lume şi plăcerile ei sunt trecătoare (1 Ioan 2:17). Ai da o fericire veşnică pe o plăcere de scurtă durată (propria ta variantă de plăcere)? Mulţi oameni fac acest lucru. Iisus a spus: „Eu sunt calea, adevărul şi viaţa; nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine" (Ioan 14:6). De asemenea, El a mai spus: „Eu am venit pentru ca oile să aibă viaţă şi să o aibă din belşug" (Ioan 10:10). Dumnezeu nu ne oferă numai viaţă veşnică, ci şi o viaţă mai deplină aici pe pământ (bucurie spirituală). Dar avem nevoie de credinţă pentru a vedea şi a alege acest lucru. Vei crede ce spune Dumnezeu sau te vei încrede în propria ta judecată? Aceasta este întrebarea reală.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Ba da, dar daca nu ai antrenament de mic n-ai cum sa te faci campion, ai vazut si la sport de mici incep antrenamentele pentru a castiga o medalie, daca se prezinta unul care n-a facut macar 5 minute de antrenament ce crezi ca va castiga acela?

| M25M a răspuns:

Cum ramane cu mantuirea prin suferinta?

| 4b explică (pentru M25M):

Tu sa-mi spuibig grin

| M25M a răspuns (pentru 4b):

Nu eu sunt crestin si nu eu o caut. happy

| fllu07 a răspuns (pentru M25M):

Nimeni nu te mantuie prin suferinta. Dumnezeu nu ne cere martiriul. ne cere ascultare. chiar este un verset care spune: ascultare vreau. nu jertfe.

| fllu07 a răspuns (pentru M25M):

Uite un verset care mie imi place mult:

"Eclesiastul 12:1) Adu-ţi aminte de Marele tău Creator acum, în zilele tinereţii tale, înainte să vină zilele cele rele şi să sosească anii când vei zice: „Nu găsesc nicio plăcere în ei";

9 Solomon compară perioada tinereţii cu vara din Palestina, când soarele, luna şi stelele răspândesc lumina lor de pe un cer fără nori. În această perioadă, lucrurile par foarte luminoase. Însă, la bătrâneţe, zilele unei persoane sunt asemenea iernii reci şi ploioase, ploile de necazuri succedându-se unele după altele (Iov 14:1). Ce trist ar fi să îl cunoaştem pe Creator şi totuşi să nu îl slujim în vara vieţii noastre! În iarna vieţii, adică la bătrâneţe, lucrurile se întunecă, îndeosebi pentru cei care au lăsat să le scape ocazia de a-l sluji pe Iehova în tinereţe din cauză că au urmărit obiective deşarte. Însă, indiferent de vârsta pe care o avem, să-l ‘urmăm în totul’ pe Iehova, aşa cum a făcut Caleb, un colaborator loial al profetului Moise. — Iosua 14:6–9.

| mixxjim a răspuns:

Asta seamana cu planul meu, ca ar trebui sa stam la pensie macar 10 ani dupa terminarea studiilor (liceu sau facultate), in care sa faci ce vrei, ca tot poti trai doar cu un covrig toata ziua si poti bate lumea pe jos, si apoi sa muncesti pana mori, ca la ce-ti mai foloseste timpul liber de la pensie daca esti atat de bolnav si neputincios si nu te mai poti bucura de nimic? Diferenta e ca la intrebarea ta raspunsul e da, oricum asa fac majoritatea, dupa cum bine ai observat, pe cand planul meu e absolut irealizabil happy

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Trebuie sa-ti alegi intreaga viata rochia perfecta de mireasa, cum ai vrea sa calci pe covorul pur al Imparatiei Cerurilor, casatorindu-te cu Iisus Hristos, facand ingeri printre nori, in eternitate.

| Raniia a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

Gusta viata pe care o iubesti,in tot timpul vietii tale deserte, pe care ti-a dat-o Dumnezeu sub soare, in aceasta vreme trecatoare, si hainele sa-ti fie albe, in orice vreme si untdelemnul sa nu-ti lipseasca de pe cap.Ai incerca?

| Alphawolf a răspuns:

Eu nu cred ca Dumnezeu te impiedica sa te distrezi. Un om nu poate fi impotriva caracterului lui. Cui ii place sa chefuiasca, el va chefui, iar celui ce-i place atmosfera din biserica, se va duce la biserica. In functie de caracterul nostru intelegem, interpretam, punem pret pe valori, actionam, ne distram, etc.

| Brâncuşi a răspuns:

Du-te la biserică, fă rugăciuni, asistă la slujbe, ia anaforă duminica şi spovedeşte-te regulat, sigur apoi faci ce vrei tu.

| Jardelin a răspuns:

NU. De Dumnezeu trebuie sa ne preocupam tot timpul. In ceea ce priveste distractia, parerea mea este ca ea nu trebuie sa lipseasca din viata unui om, dar distractia in formele ei neintinate nu-L exclude pe Dumnezeu.

Parintele Arsenie Boca, spunea referindu-se la structura vietii omului ca ea trebuie sa fie o armonie intre munca, odihna si distractie (recreere). Doar doua din cele trei, oricare ar fi ele, duc omul la o prabusire prematura. Desigur ca la un crestin cu credinta si evlavie, odihna, munca si distractia (recreerea) se realizeaza fara a uita nici o clipa de Dumnezeu si de lupta pe care trebuie sa o duca, in urcusul spre mintuire.

| drhotzu a răspuns:

Ba da, ca in crestinism ideea este uramtoarea: mergi la spovedanie, dai banii lu popa spui ce ai de spus acolo si totul este iertat si gata mergi in rai! ca sa vezi ce religie cretinoid tampita!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Normal ca poti, cine te opreste?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Le poti face pe ambele in acelasi timp, dar in nici un caz pe prima in detrimentul ultimei. Asta este deosebirea dintre un credincios convins si unul care-si aduce aminte de Dumnezeu numai cand este la ananghie.

| pozeanimate a răspuns:

Si daca nu ajungi mai incolo?
de aceia de pe acum incepe sa te rogi

Răspuns utilizator avertizat
| Jυsтℓσяγ a răspuns:

Pai majoritatea oamenilor adica a credinciosilor (cica) tocmai pe acest principui merg.
Ma distrez acum, fac pacate acum ca mai tarziu cand o sa ma intorc cu fata si la credinta/Dumnezeu o sa mi le ierte acesta..ca deh asa se face.
Nu ca eu as fi o credincioasa; si de fapt nu ma intereseaza subiectul „rai",„iad, „Dumnezeu", „Satana" catusi de putin dar daca un lucru nu pot sa-l inghit de nici-un fel acelai ipocrizia...si ma refer la ipocrizie d-aia infecta stii ce spun.

| WholeWorldTeam a răspuns:

Nu,pentru ca spune Mantuitorul Privegheati si va rugati caci nu stiti ziua nici ceasul...

| bogdan1004 a răspuns:

Pai Mantuitorul spune asa: "Rugati-va si privegheati ca nu stiti cand va veni sfarsitul". Adica spovedeste-te si roaga-te caci nu stim cand vom muri!

| kira30 a răspuns:

„Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra." (Mat. 6, 33) La ce Se referă Isus atunci când ne spune să căutăm „mai întâi" Împărăţia lui Dumnezeu? Vezi Mat. 16, 26.

Matei 16
Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om în schimb pentru sufletul său?

| tasmania a răspuns:

"Abia mai incolo" s-ar putea sa nu mai existe pentru unii. Trebuie fructificata clipa in mod crestin. Cine poate spune daca va mai trai in clipa urmatoare?

| marinelpop a răspuns:

(Eclesiastul 11:9–12:1) 9 Bucură-te, tinere, în tinereţea ta şi să ţi se înveselească inima în zilele tinereţii tale; umblă pe căile inimii tale şi în lucrurile pe care le văd ochii tăi. Dar să ştii că pentru toate acestea adevăratul Dumnezeu te va aduce la judecată. 10 Îndepărtează deci supărarea din inima ta şi înlătură nenorocirea din carnea ta, căci tinereţea şi zorii vieţii sunt deşertăciune. 12 Adu-ţi aminte de Marele tău Creator acum, în zilele tinereţii tale, înainte să vină. . .