| Daniel514 a întrebat:

Vreau să știu ce înseamnă, de fapt, pocăința adevărată.
Dacă nu ajung la o astfel de pocăință, ce urmări vor fi?

Am citit în Sfânta Scriptură că Domnul Iisus a spus: „Dacă nu vă pocăiți, toți veți pieri la fel!" (Luca 13, 5).
Oare aceasta înseamnă că, fără o pocăință adevărată, nu putem scăpa de chinurile iadului?

În viața de zi cu zi văd mulți credincioși care merg des la biserică, aprind lumânări, ating icoanele, se împărtășesc, se roagă și își mărturisesc păcatele înaintea Domnului…
Dar, imediat după ce pleacă din biserică, revin la aceleași păcate — îi invidiază pe alții, urăsc, mint, se ceartă, privesc lucruri necurate…
Oare o astfel de spovedanie este o pocăință adevărată? Primește Domnul o astfel de mărturisire?

Sfânta Scriptură spune, de asemenea, că „fără sfințenie nimeni nu va vedea pe Domnul".
Dacă ne mărturisim doar cu vorba, dar viața noastră rămâne neschimbată, cum am putea fi vrednici să-L vedem pe Domnul?
Putem, oare, spera nerealist că într-o zi Domnul ne va face dintr-odată sfinți?
Dacă un copil nu ia niciodată note bune la școală, ar putea el, dintr-odată, să intre la universitate fără să se pregătească?
Mă îndoiesc profund de un asemenea lucru.

Dacă dorești să mă ajuți să înțeleg mai bine acest subiect, îți voi fi foarte recunoscător.
Am creat și un grup pe WhatsApp, unde îi aștept pe toți cei care Îl iubesc sincer pe Domnul.
????https://wa.me/393313323955
Acolo ne rugăm împreună, împărtășim Cuvântul lui Dumnezeu și dorim să devenim oameni plăcuți Domnului.