Altii au diete in care intr-o zi mananca doar fructe, in alta doar legume, in alta doar lactate, in alta zi doar carne (de pui), etc. Deci nu e niciodata prea mult cand vine vorba de fructe sau de legume!
Destul de mare, depinde ce urmaresti... daca vrei sa te ingrasi, e o cantitate potrivita.
Daca asta este tot ce mananci intr-o singura zi, nu, nu este o cantitate prea mare, dar atentie, fructele contin frunctoza si glucoza, care sunt transformate in zaharuri
Daca tii dieta, 1 banna pe zi ajunge, sau 1 piersica, ori doar 200 gr de capsuni.
Fructele contin fructoza si glucoza, glicemia creste atunci cand le consumi, iar pancreasul este nevoit sa produca insulina ca sa regleze valoarea glicemiei. Daca tu ii oferi constant cantitati mari de zaharuri el in timp o sa se degradeze si nu o sa mai fie capabil sa produca singur insulina. Orice este sanatos se poate intoarce impotriva noastra si sa fie daunator daca facem abuz.
http://www.libertatea.ro/......93.jpg.jpg
DA, desi multi zic ca poti sa mananci oricat de multe fructe ca sunt sanatoase, ca orice exces vine cu dezavantaje. Deja peste vreo 300 de grame de fructe pe zi (eu stiu de mere, difera cantitatea in functie de continutul de fructoza) dauneaza corpului. De ce? Pentru ca ele contin fructoza care de altfel se transforma in alcool dupa fermentatie. Fructoza in exces are efect asupra ficatului la fel ca alcoolul deoarece el produce ambele enime (posibil sa fie chiar aceeasi) care descompun fructoza pentru a fi asimilata de corp. Dupa aceea, exista si cantitatea mare de zahar care intra repede in corp, prinzi energie dupa care pancreasul este fortat sa produca insulina care iti regleaza glicemia, de aceea fructele iti dau energie dar dupa te vei simti putin mai obosit. (la fel ca in situatia cofeinei)
Ti s-ar parea normal sa mananci 600 g de paine pe zi? Nu, pentru ca este un exces, alimentatia trebuie sa fie variata si echilibrata.
Of! Acum am si eu pofta de capsuni! Yummy!
Nu e nicio problema, niciodata nu poti manca prea multe fructe :X
Nu cred ca exista o cantitate prea mare de fructe. Fructele sunt sanatoase si nu au cum sa dauneze.
La fel de sanatos e si un vin rosu de calitate...dar un pahar pe zi, nu o sticla azi, 3 zile pauza iar apoi mai bagi vreo 2, iar faci pauza si tot asa ca iti faci praf ficatul, la fel si la fructe.