Si la retetele gratuite se dau niste bani, o suma infima.Este o diferenta pe care o percep farmaciile.
Pot sa fie mai multe cauze:
1) unul din medicamente nu mai e pe lista de medicamente compesate
2) nu au avut medicamentul compensat, si ti-au dat alt medicament cu aceiasi substanta activa, dar care nu e compensat
3) nu a vazut cu cat e compensat medicamentul (doctorii scriu destul de urat, si diferenta intre un 9 si un 5 e mica)
4) farmacistul nu a fost atent la ce scrie, s-a uitat la tine (de obicei 90% se compenseaza la batrani, 100% la copii.)
Mi s-au intamplat toate din astea de mai sus. Eu primesc retete cu 100% compensare (dezavantaj profesional
) si ori sunt intrebat "Cati ani are copilul?", ori imi cere jumatate din bani, ori cei 10%. Depinde mult de farmacist.
Unele medicamente nu sunt compensate deloc datorita pretului foarte scazut. Probabil ati avut un astfel de medicament pe reteta + medicamentele compensate sa ajuns la aceasta suma de 4 lei
Se compenseaza substanta activa, nu produsul farmaceutic propriu zis (ex: Tertensif si Impamid au acelasi substanta activa: indapamid; sa zicem ca cel mai ieftin produs este Impamidul - 10 lei, casa de asigurari plateste 90% (9 lei), bolnavul plateste 10% - 1 leu - Tertensiv costa 20 lei - casa de asigurari plateste 90% din pretul celui mai ieftin produs adica 9 lei, pacientului ramanand de achitat diferenta dintre pretul intreg al medicamentului (20 lei) si cel platit de casa de asigurari adica 20-9= 11 lei)
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: