| rakhel a întrebat:

Am avut o reteta compensata 90 %, pretul medicamentului era 9.90 lei, si eu am platit 4 lei. De ce oare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Moneyandfame a răspuns:

Si la retetele gratuite se dau niste bani, o suma infima.Este o diferenta pe care o percep farmaciile.

4 răspunsuri:
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Pot sa fie mai multe cauze:
1) unul din medicamente nu mai e pe lista de medicamente compesate
2) nu au avut medicamentul compensat, si ti-au dat alt medicament cu aceiasi substanta activa, dar care nu e compensat
3) nu a vazut cu cat e compensat medicamentul (doctorii scriu destul de urat, si diferenta intre un 9 si un 5 e mica)
4) farmacistul nu a fost atent la ce scrie, s-a uitat la tine (de obicei 90% se compenseaza la batrani, 100% la copii.)

Mi s-au intamplat toate din astea de mai sus. Eu primesc retete cu 100% compensare (dezavantaj profesional big grin ) si ori sunt intrebat "Cati ani are copilul?", ori imi cere jumatate din bani, ori cei 10%. Depinde mult de farmacist.

| raidu2004 a răspuns:

Unele medicamente nu sunt compensate deloc datorita pretului foarte scazut. Probabil ati avut un astfel de medicament pe reteta + medicamentele compensate sa ajuns la aceasta suma de 4 lei

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Compensarea se aplica pentru un anume produs, cel mai ieftin de pe piata. Daca la farmacie ti-au dat un produs similar, dar produs de o firma care practica un pret mai mare decat cel de referinta atunci, evident trebuie sa platesti mai mult.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se compenseaza substanta activa, nu produsul farmaceutic propriu zis (ex: Tertensif si Impamid au acelasi substanta activa: indapamid; sa zicem ca cel mai ieftin produs este Impamidul - 10 lei, casa de asigurari plateste 90% (9 lei), bolnavul plateste 10% - 1 leu - Tertensiv costa 20 lei - casa de asigurari plateste 90% din pretul celui mai ieftin produs adica 9 lei, pacientului ramanand de achitat diferenta dintre pretul intreg al medicamentului (20 lei) si cel platit de casa de asigurari adica 20-9= 11 lei)