| Elelena65 a întrebat:

Am fost pentru o intervenție la unghia încarnată, doctorul mi-a cauterizat pe marginea unghiei,totul a fost ok,am urmat indicațiile doctorului care mi-a spus să îmi pun pansament timp de o lună și sa vin la control după o lună. Am fost la control pentru că mi s-a format ca o crustă unde a făcut cauterizarea,doctorul a zis ca e normal și sa continui sa bandajez degetul până cade crustra, deși trecuse o lună de la intervenție. Așa am făcut, iar astăzi când mi am schimbat pansamentul am observat că s-a făcut puroi la marginea cealaltă a unghiei. Nu mai vreau sa ma duc la doctor pentru că mi-a luat o gramada de bani și nu am rezolvat nimic, am aceeași problema și acum mi-a apărut puroi pe marginea cealaltă a unghiei. Nu mi se pare normal sa se întâmple asa ceva, mai ales după câți bani am cheltuit pe tratamente și intervenție. Ce mă sfătuiți să fac, ce remedii as putea folosi ca să mi se retragă puroiul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Dragosstpu a răspuns:

Puroiul poate fi scos fie prin inteparea acelui loc si apoi stoarcere, fie lasat asa sa se intoarca in organism. Teoretic, in prima varianta ar fi risc de infectie, dar e eliminat usor si apoi vindecarea este rapida. Daca consideri ca timpul, tratamentul si banii au fost irositi la acest doctor, poate ar fi mai bine sa mergi la altul. Sanatatea si confortul sunt mai importante decat orice ban.

| Elelena65 explică (pentru Dragosstpu):

Nu mai îmi permit acum sa merg la alt doctor și sa dau alți bani. Aș putea lua antibiotic oral, ar ajuta sa se retragă puroiul?

Așa nu ma doare, nu pulsează, dacă nu ma uitam nici nu m-as fi gandit ca s-a făcut puroi

| Dragosstpu a răspuns (pentru Elelena65):

Una dintre solutii ar fi, intra-adevar, luarea de antibiotice. Nu stiu care ar fi potrivit. Poti merge la medicul de familie, iti va recomanda unul si iti va scrie o reteta (cred ca compensata) cu care sa mergi la farmacie ulterior.

Mulțumesc