| tulin a întrebat:

Am tratament cu Lipantil,daca întrerup o săptămână, ce se întâmplă? pot relua normal după aceea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Tratamentul cu lipantil e de lunga durata. Nu pățești nimic dacă sări câteva zile.

| tulin explică (pentru suntserios):

Se poate relua normal după aceea?

15 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Medicul care ti le-a prescris iti poate spune mai bine.

| tulin explică (pentru darrio2007):

Medicul de familie nu ma primeste, numai am asigurare medicala.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Fara acordul medicului NU ai voie sa intrerupi tratamentul de capul tau, mergi la medic si intreaba l pe el.

| Cipi1212 a răspuns:

Pentru ce este acest medicament?

| eliancodrut a răspuns (pentru Cipi1212):

Pentru trigliceride.

| Cipi1212 a răspuns (pentru eliancodrut):

Medicamentul trebuie luat după sfatul medicului.

| eliancodrut a răspuns:

Se poate intampla sa ti se blocheze un vas de sange sau nu. Dar nu am inteles, de ce sa intrerupi tratamentul?

| tulin explică (pentru eliancodrut):

De-abia pe 15 ia soția salariu.

| eliancodrut a răspuns (pentru tulin):

10 comprimate costa cel mult 15 lei, dar nu se dau fara reteta.

| NanaBanana2oo6 a răspuns:

Stai liniștit că nu-ți „pocnește" niciun vas de sânge într-o săptămână, cum debitează eliancodrut pe aici. Lipantilul (fenofibratul) nu este un anticoagulant sau un trombolitic, deci nu previne direct „blocarea" vaselor, ci se ocupă de metabolismul lipidelor.

| mariuspinciuc a răspuns (pentru NanaBanana2oo6):

Am înțeles că nu pocnește vasul de sânge însă de ce a trebuit neapărat să zici "după cum debitează eliancodrut"? De ce s-ar neliniști când zice eliancodrut și de ce ar sta liniștit când îi zici tu? Deoarece îi arunci niște argumente bazate pe niște termeni pe care probabil omul nu îi înțelege? Sau te consideri superior(oară) nouă din toate punctele de vedere? Se pare că asta este explicația.

| NanaBanana2oo6 a răspuns (pentru mariuspinciuc):

Eliancodrut a zis o prostie periculoasă: Lipantilul NU previne blocarea vaselor de sânge (asta e treaba anticoagulantelor), ci scade grăsimile din sânge (trigliceridele). Să sperii un om că „îi pocnește un vas" dintr-o confuzie cruntă de farmacologie se numește, exact, a debita.

Dacă termenii „anticoagulant" sau „metabolism" ți se par aroganță, înseamnă că standardul tău pentru discuție e prea jos. Nu e vorba de „superioritate", ci de precizie. Pe un forum unde oricine poate scrie orice, cineva trebuie să taxeze aberațiile care produc panică inutilă. Mai bine un adevăr tăios decât o minciună „drăguță" care sperie un bolnav degeaba.

Dacă folosirea termenilor corecți te face să te simți inferior, e problema ta de ego, nu a mea de comunicare. Între o „părere" falsă și un fapt demonstrabil, aleg oricând faptul.

| eliancodrut a răspuns (pentru NanaBanana2oo6):

Daca esti prost stai acasa, spune o zicala.

| eliancodrut a răspuns (pentru mariuspinciuc):

Este un om care isi arata necunoasterea. Asa ca eu nu-i mai raspund. Termenii pe care-i foloseste sunt de Gâgă.