| Vikaa a întrebat:

Buna,as dori sa iau somnifere, efectiv nu mai pot.
As vrea un sfat de la voi, apoi la farmacie.As dori sa iau niste somnifere, in cat timp isi fac efectul si cate ore dorm?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Iti recomand sa bei fiecare dimineata (si se poate si seara) cate o cana mare de ceai combinat: TEI + SALVIE indulcit cu MIERE de ALBINE.
Dupa o saptamana de cura cu acest ceai deja vei simti efectul, iar dupa o luna te vei simti schimbata cu totul!
Ceea ce priveste pisicile, cumpara-le o cusca mare, unde sa le inchizi pe timp de noapte.

17 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Citeste tot mesajul meu draga mea prietena!
Din pacate cunosc sentimentul insomniei iar somnifere adevarate nu poti lua decat cu reteta speciala eliberata de doctorul psihiatru SAU daca ai ceva pile pe la vreo farmacie, in schimb te asigur ca e usor periculos sa iei asa ceva dupa ureche.
Ai observat ca nu am vorbit de asa zisele sedative din plante care sunt caca, frectie la picior de lemn, nu dau rezultate la cei cu insomnii usoare sau grave, poate au efect la cei care n-au baut in viata lor cafea, nu s-au drogat, nu au fumat togari normale, nu au avut probleme cu somnul si candva de la vreun stres sau deprimare au luat valeriana sa-i zicem si chiar au dormit, dar nu te astepta la minuni de la medicamentele din plante si daca ele vin o fac in timp, iar insomnia din pacate nu are nevoie de timp prelungit, nu e ceva dupa care stai sa astepti ca iti da viata peste cap, stiu cum e!
Sunt foarte multe tipuri de sedative, toate dar absolut toate se vand doar cu reteta dupa cum am spus, IN SCHIMB UNELE CREAZA DEPENDENTA, MASCHEAZA O AFECTIUNE, SAU CREAZA DEPENDENTA DAR SI HALUCINATII-DECI SUNT PERICULOASE dar sa trecem la nominalizari asa cateva pe care le stiu eu:
-Nitrazepam - un sedativ puternic, da rezultate, te simti odihnit/a de la el, nu cunosc reactii secundare.
-Diazepam: unii il folosesc ca si sedativ altii ca si antidepresiv sau mai ales anti-anxietate, este un medicament puternic dar care da dependenta, deci nu recomand. Este celebrul Valium luat de americani in prostie.
-Zolpidem: un sedativ puternic care isi face treaba ca la carte, dormi bine si linistit, in schimb creaza usoare halucinatii si asta ma duce cu gandul ca nu este tocmai ok de luat, dar in caz de urgenta majora poate fi luat cateva zile, doar de urgenta cum ziceam.
- ultimul dar nu cel din urma IMOVANE este un sedativ usor care la unii isi face treaba ca la carte la altii mai putin, acesta fata de toti cei expusi de mine mai sus este singurul care nu creeaza dependenta, nu are efecte secundare si se poate intrerupe oricand, nu da sevraj, toate celelalte trebuie avuta mare atentie mai putin cu acesta, caci cum ziceam este cel mai putin distrugator dintre toate sedativele spuse de mine, in schimb e ca la noroc s-ar putea sa-si faca efectul sau nu.
Nu uita ca toate sedativele trebuiesc luate cu un rost, inainte de culcare cu cateva ore, mereu la aceeasi ora, intr-o cantitate mica maxim 1 pastila/zi etc
DAR insomnia poate arata o afectiune psihica fie si una trecatoare de moment, adica daca prezinti si alte simptome precum cele ale depresiei si/sau anxietatii sau TOC ele insele pot da insomnie! Deci oricum ai nevoie de medicul psihiatru.
Pe de alta parte ii poti cere acestuia daca nu vrei o reteta care sa raman in farmacie si mai ales daca vorbim de Imovane sa iti dea o reteta de aceea cu parafa, cea care nu ramane in farmacie, la restul sedativelor din cate stiu este nevoie de celebra reteta verde.
Indiferent de ce somnifer vei cumpara, sa nu cumva sa faci greseala de a lua mai multe deodata! Unul este destul si suficient, daca mai multe zile la rand un somnifer de acesta serios nu isi face efectul atunci e alta problema si/sau este nevoie de un alt somnifer pentru ca si ei difera intre ei ca orice medicament, fiecare are o alta substanta activa deci un alt mod de a descompune in organism.
Multa sanatate draga mea!

| Violleta2022 a răspuns:

Medicul de familie ar trebui sa-ti prescrie somniferul celmai indicati conditiei tale, evident, dupa o consultatie.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cel mai bine este să nu.
Somnul este un eveniment natural. Dacă vei sta liniștită cu ochii închiși, se poate compensa parțial lipsa unui somn profund.
Ceauri calmante sunt ceai de tei și altele. Un calmant din plante, extraveral.
Mai poți lua melatonină care este un hormon al somnului.
Insomnia denotă o stare de excitare neobișnuită a creierului, care are în spate o problemă. Trebuie căutată problema și rezolvată.

| Vikaa explică (pentru sadrian46):

Zilele astea am fost stresata la maxim, ce-i drept. poate doar acu se manifesta asa, sper sa nu tina mereu.

| sadrian46 a răspuns (pentru Vikaa):

Nu va ține în mod sigur.
Până atunci află că stresul este nu ceea ce ți se întâmplă ci înterpretarea ta despre.

| Mosotti a răspuns:

Isi fac efectul in maxim o ora, dar trebuie sa te duci la medic sa-ti dea reteta, sa spuna el ce si cum. Aia cu naturistele e cam vrajeala. Exista clasa benzodiazepinelor gen Xanax (alprazolam), Lexotan (Bromazepam) si altele, dar astea nu se iau mai mult de 2-3 sapt ca pot da dependenta si nu e bine. Mai exista si Trittico (Trazodone) care se da in doze mici pentru somn si nu e pericol de dependenta. In paranteza este subst de baza care e peste tot in lume, celelalte-s denumiri comerciale si pot sa difere.

Plus ca sa vedem de unde vine insomnia! Sa tratam cauza, nu doar efectul, oboseala, stres, o depresie ascunsa sau o anxietate. Toate astea discuti cu un medic psihiatru, plus ca fara reteta astea nu se dau, chiar se dau cu reteta verde deci mai strict ca celelalte, nu stiu cum e la voi acolo, merge si fara?

| Celcestietot a răspuns:

Îți recomand eu ceva : nu mai sta cu ochii ațintiți asupra unui display până să dormi și fă-ți un dus. Apropo, dorești să îmi spui cate ore dormi pe noapte happy?

| Vikaa explică (pentru Celcestietot):

In timpul scolii dormeam 6 ore, acu nu stiu cum sa zic, dar ma scol din 3 in 3 ore ca am niste pisoiasi cat palma si sunt orfani.Imi pica ochii din cap.

| Celcestietot a răspuns (pentru Vikaa):

Probabil că subconștientul se gândește la pisoiași și de aceea nu dormi. Micuții vor fi bine, nu trebuie să îți faci griji de ei și când dormiwinking. Când te pui în pat, încearcă și tu să visezi ceva.

| Mădă0611 a răspuns:

Buna!
Somnifere somnifere, cum vezi prin filme, nu iti da nimeni fara reteta. Poti bea ceaiuri. Exista la Lidl "Sleep Well", Fares are "Somn linistit". Mai sunt acele medicamente la care exista reclame pe la tv, Nervocalmin Somn usor. De la alea adormi in jumate de ora si dormi bine, te odihnesti, la inceput, apoi organismul se obisnuieste cu ele. Aeriseste-ti camera inainte de culcare, si bea ceai. Nu mai consuma seara nimic ce contine cofeina, aici intra si ciocolata. Efectul unei cafele dureaza 7 ore, asta ca idee.

| Donsavas a răspuns:

Consulta un psihiatru. Acesta prescrie somnifere, nu farmacistul.

| gratargratar a răspuns:

Iti recomand Emocalm de la Dacia Plant. Este medicament pe baza de plante, nu sunt reactii adverse atata vreme cat nu iei cu pumnul.
Iar ca sa-ti recapeti somnul, trebuie sa scapi de problemele care te streseaza.

| oz_1736 a răspuns:

Chiar daca faci rost de somnifere sa nu iei mai mult de 2 sau 3 saptamani. Am luat un somnifer puternic 3 ani. Acum am 16 luni de cand ma chinui sa scap de pastile si abia am ajuns la jumatate de pastila. Acuma sa vezi ca nu am somn fiindca am scazut doza. Nu e gluma cu somniferele

| edit28 a răspuns:

Nu recomand. Am luat ceva timp Dormax pe baza de melatonina si aveam palpitatii la inima dupa. Celelalte am inteles ca sunt si mai nocive.

Cel mai bun somnifer este efortul fizic.

| Celcestietot a răspuns (pentru edit28):

Efortul fizic pentru mine este egal cu 0, deci nu întotdeauna funcționează aceasta metodă.

Răspuns utilizator avertizat
| szasa43 a răspuns:

De obicei isi fac efectul in cateva minute, si dormi 7-8 ore. Nu ti-as recomanda sa iei deoarece te fac sa dormi "anormal", fara sa te odihnesti psihic. Provoaca dependenta si te vei simti mereu obosit de la ele. Daca ai probleme cu somnul incearca ceaiul de valeriana sau musetel.