| euGEN_8611 a întrebat:

as dori sa intreb. si eu daca a avut careva dintre voi "SCABIE"

Intamplator. mi-au iesit si mie simptomele de la "SCABIE"
Totul a plecat din cauza unui coleg...Nespalatu vietii avea Scabie de o Luna si ceva.si noua nu ne-a zis ca are, si noi tot dadeam noroc cu el.mai ne jucam carti, mai stateam unu langa altu.Si faza e c nici nu face tratament

Ce ziceti e o boala grava... de ingrijorat sau e numa o simpla boala de piele care trebuie respectat tratamentul primit?

PS: Cand imi revin ii rup o mana'.
In caz ca ati mai avut careva dintre voi. dati-mi si mie add va rog la id: oddysseuszeus
Vreau si eu niste ajutoare, multumesc anticipat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Abh
| Abh a răspuns:

Oricine a avut un contact fizic apropiat cu o persoana infestata cu scabie, ar trebui tratata. Acestia cuprind persoanele care coabiteaza in aceeasi casa, incluzand pe cei care au avut un contact interuman direct intim, prelungit (dormit, imbaiere sau imbratisari) cu persoanele infectate(poate dura 4-6 saptamani dupa ce o persoana este infestata pentru a dezvolta simptomele). Este importanta dezinfectia lenjeriei de pat si a hainelor persoanei infectate, pentru a distruge orice acarian viu, imediat ce tratamentul prescris este inceput.

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Este o boala de piele care se vindeca cu tratament, fara probleme si fara riscuri. De fapt este un parazit, ca un fel de paduche, doar ca microscopic, care moare daca aplici tratamentul corect si complet.

Abh
| Abh a răspuns:

Te vei vindeca, multa sanatate!

| euGEN_8611 explică:

Pai de exemplu azi. mi-am spalat toate hainele cu apa fiarta ( la masina ) pe urma o sa le calc. o sa-mi dezinfectez laptop-ul, biroul, dulapul( ca sa pot baga hainele la loc). in fiecare seara fac dus si imi dau cu un unguent. numit "Emulsie Antiparazitara" de Vineri pana Luni.si de luni o sa-mi cumpar un unguent Scabex ( n-am putut sa-mi iau astazi deoarece nu avea la farmacii)
Mi-am luat tacamu meu, prosopul meu, sapunul meu. tot cred ca e bun tratamentul pana la vindecare

| euGEN_8611 explică:

Dar totusi dupa ce spal hainele la 80-90 grade trebuie sa le mai si calc?!