| 9PM a întrebat:

Buna.
Cum poți să scapi/ sa refaci un intestin inflamat? Care sunt pașii? E vreun tratament standart sau eu subiectiv? Știu că nu mai trebuie consumata mâncarea procesata, junk food, prăjeli etc.
Voi v-ați confruntat cu așa ceva? Ce ați luat? Cum îți poți da seama daca ai problema asta? Am înțeles că duce la multe complicații.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| TimberWolf a răspuns:

Probiotice, ceai de musetel/menta, dieta, sport, somn, etc. De unde sti tu ca ai asa ceva?

7 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Mergi la medic. Si ignora orice sfat de pe radio sant.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Sa nu asculti sfaturile celor care "iti vor binele". Pot sa-ti doreasca ei orice, dar daca nu au fost alfabetizati stiintific mai rau te incurca.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Marea majoritate a oamenilor sunt afoni la toate stiintele. Chiar si printre cei care nu sunt afoni la toate stiintele, marea lor majoritate sunt afoni la stiintele medicale. Chiar si printre medici sunt multi care au devenit afoni la stiintele medicale (homeopati, biorezonanta, acupuncturisti, conspirationisti, New Age, etc.).

| StoicAnalysis a răspuns:

Sindromul de intestin iritabil se mai numeste.
In general sa mananci echilibrat. Si sa maresti ( nu foarte mult ) aportul de fibre si probiotice ( iaurt, muraturi, sana, kefir, si alte fermentate ).

| 9PM explică (pentru StoicAnalysis):

Asta era da. Mersi frumos maiestre.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru 9PM):

Depinde si de ce tip ai. Ca sunt e 3 feluri.

1. predominant cu diaree
2. Predominant constipat
3. Mixt.

La cel mixt si constipat, merge cu suuces ce ti-am zis eu mai sus. ( din expereinta )
La cel cu predominant la diaree, se reduc probioticele.

| 9PM explică (pentru StoicAnalysis):

Nu am man problema asta. E o întrebare ipotetică doar.
Doamne ferește să am așa ceva!