| Marggo72 a întrebat:

Bună!
Îmi poate recomanda și mie cineva un tratament bun pentru ciuperca tălpii piciorului? ( tinea pedis de tip mocasin)
Ce unguent îmi recomandați?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Ionut2025Tz a răspuns:

happy Lamisil, Exoderil sau Canesten toate sunt pe baza de clotrimazol. Mergi pe clotrimazol clasic unguent si respecta igiena si tratamentul de pe prospect.

5 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Mergi la un dermatolog.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Trebuie o igiena riguroasa, nu doar piciorul trebuie tratat.
Pastreaza unghiile scurte, foloseste o perie pentru a curata bine unghiile si pielea picioarelor. Peria trebuie apoi dezinfectata.
Săpunul cu Cărbune și Tea Tree este foarte bun (recomand pe cel de la Trio Verde)

Nu umbla desculta.
Poarta soseste din bumbac, pe care le poti fierbe sau dezinfecta cu clor.
Incaltamintea trebuie aerisita. E bine sa ai 2 perechi de incaltaminte pe care le porti alternativ. Foloseste Spray antibacterial și antifungic pentru pantofi.

Poti folosi lamaie pe zonele afectate, insistand la degete (cate o jumatate la fiecare picior). Apoi clatesti, stergi si aplici crema. Dar trebuie perseverenta.

Alimentatia joaca un rol important: elimina complet zaharurile, astfel incat tratamentul local sa-si poata face efectul.
Consumul zilnic de usturoi ajuta. Consuma seara un catel de usturoi.

Nu strica sa faci o deparazitare interna.
Citeste povestea asta si cum a scapat de paraziti:
https://caietulalexandrei.ro/......e-dovleac/
https://caietulalexandrei.ro/......-noi-toti/
Este simplu, natural si ar trebui cu totii sa practicam deparazitarea, pentru ca vrem nu vrem, suntem expusi.

| ReddY25 a răspuns:

Încearcă cu Exoderil

| LisaJulie a răspuns:

Eu foloseam Exoderil, le trata in cate zile, maxim saptamani

| annonimaaaa555 a răspuns:

În farmacie, poți spune: "Aș dori un unguent antifungic pentru ciuperca tălpii piciorului, de exemplu Lamisil, Exoderil sau Canesten."