| Valentin2834 a întrebat:

Buna, sper ca ma poate ajuta cineva. Am varsta de 17 ani. De la un timp, destul de rar cam o data pe zi de obicei in jurul persoanelor (prieteni, familie), pentru 2-3 minute brusc sunt foarte derutat si vad diferit, ca si cum m-as "defocusa" sau "deconecta" de la trup. E ciudat sa explic dar incepe sa se intample mai des si sa ma nelinisteasca putin. Daca ajuta putin cateva detalii de obicei patesc asta in super marketuri si astazi am patit-o cand am intrat intr-o camera calduroasa si am fost pus intr-o situatie mai tensionata. Vreau sa stiu daca e ceva tipic varstei sau daca e ceva grav ce ar necesita vizita unui psiholog.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| zilog a răspuns:

E grav mergi la oftamologie
poti avea incept de sfărșit
adică dezlipire de retină sau atrofiere nerv optic sau cheaguri de sânge pe creier sau colesterol ce înfundă vase mici de sânge pe creier
oftamologii de la spitale unde se fac si operatii in caz de urgență stiu să depisteze asta
la neurolog este foarte scump să depisteze asta că neurologii o iau după gard după pom după corcoduș
ca să te facă de bani

lasăte de carne grăsime untură margarină ulei orice fel de grăsimi si prăjeli
devin-o si tu vegetarian pentru 2 luni ține post
dormi la ora 8 seara stinge tot televizor socate router-ul din priză
oprește tot și culcăte până dimineață
când nu ai nimic de făcut stai cu ceva negru de bumbac peste ochi sa nu ajungă lumina și incearcă să nu te gândești la nimic
am un prieten 1 lună a trebuit să stea pe înturneric
și sa nu se joace pe telefon calculator
cu cât mai multă liniște cu atât mai bine
creierul se reface dacă îi dai vitamine din salate și grepfruit si mai faci puțin sport dar nu ceva cu zdruncinături și zgâlțâieli
de exemplu ai putea să începi să mergi 5000 de pași după fiecare masă

Iar atunci când o să reușești să nu te mai gândești la nimic timp de 24 ore
atunci esti perfect gata ai scăpat
mergi din nou la control

mai mănânci ceva morcovi și pește că fac bine la ochi
și trebuie să încerci să nu te enervezi

nu ai voie să te superi sau să fii mânios
așa că trebuie să înveți să îi ierți pe toți pentru că altfel îți crește tensiunea din ochi si craniana
exista un aparat de măsurat tensiunea ochilor
mergi la oftamolog si cere sa iti măsoare tensiunea ochilor
stie oftamologul la ce să se uite
mergi la o policlinică
pentru că pe la chioscuri lucrează în general cine nu are aparatură echipamente...
pe câtd la policlinică acolo unde mai scoate și câte un șpan din ochi si câte o sârmă
omul ăla la câți ochi a văzut și a operat înț€lege mult mai multe lucuri
și știe la ce șă se uite mai atent de cât vânzătorii de bișniță de prin buticuri de ochelari fără experiență
am văzut anunț că angajează fără experiență
iar asta m-a facut să înteleg cât de bine pregătiți pot fi unii dintre ei.

Poți să ai si un cheag de sânge pe creier menigită viermi paraziți dar ofatamologul are experienta necesara să își dea seama dacă e din ochi sau din creier
plus că are un microscop cu care poate vedea dacă ai acel vierme care mănâncă ochii oamenilor
dacă ai avut câini pisici animaile mâini ne spălate
sau ai fost prin parc și ti-a intrat un țânțar in ochi caută și tu pe google si vei vedea că țânțării din parcul carol si parcul acela care este langa eroii revoluției poartă un vierme care creșțe în ochi, au fost știri pe treaba asta.

oricum mergi la un medic si mai dormi
mai lasa frecatul surubului
si odihnestete de la ora 8 seara

| Valentin2834 explică (pentru zilog):

O sa dau o vizita la oftalmolog. Mersi! Numai ca nu m-as duce asa de departe. Dar voi vedea... Oricum eu nu prea mananc grasimi si am 68 de kg la 1.86. Deci nu cred ca ar fi cazul de colesterol ridicat.

10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pierderea orelor de noapte, cand nu se mai produc 2 hormoni vitali creierului (serotonina si melatonina), duc la declansarea problemelor psihice!
Este 3 dimineata si tu esti online iar daca obisnuiesti sa dormi dupa miezul noptii in fiecare zi, atunci se explica de ce creierul si corpul tau, incep sa dea rateuri.
Cei doi hormini vitali creierului si organelor interne, se produc NUMAI cand dormim intre 10 seara si 2 dimineata. Daca somnul de noapte se intampla dupa miezul noptii, acesti hormoni nu se mai produc, iar in timp, se declanseaza simptome si boli mentale: incepand cu simple ameteli, lipsa puterii de concentrare, pierderi de echilibru, dureri de cap, se declnaseaza depresie, anxietate, atacuri de panica, paranoia, schitofrenia, diabet si chiar tumori.
Cred ca trebuei sa faci ajustari majoer in viata ta si orele de noaptes a le dormi NOAPTEA icepand cu ora 10 seara, ca creierul taus e se odihneasca si sa inceapa sa produca din nou acei hormoni, atat de vitali creierului si organelor interne. Totul se poate repara si revenii la normal in cateva luni, daca faci 1 singura schimbare in viata ta: sa fii in pat la 10 seara si sa dormi!
Recuperare usoara si sanatate maxima!

| MrAM a răspuns (pentru Violleta2022):

Si ce le propui celor care lucreaza schimbul de noapte?

| Violleta2022 a răspuns (pentru MrAM):

Sa iau si schimburi de zi si doar 1/4 sau 1/3 din schimburi sa fie cele de noapte, ca sa nu-si distruga sanatatea.

| MrAM a răspuns (pentru Violleta2022):

Teoretic suna bine insa practic da cu virgula. Insa confirm ca pe o perioda indelungata are un impact negativ asupra sanatatii fizice cat si mentale.

| Valentin2834 explică (pentru Violleta2022):

Eu de felul meu in afara de weekend ma culc la 11-12... Si in weekenduri mai fac o exceptie si ma culc pe la 1-2. Deci nu cred ca ar fi cazul. Probabil orele de somn. Ca am vreo 6-7 pe noapte si in weekend 12...

| doctorandus a răspuns (pentru MrAM):

Madrid e mai la Vest decat Londra, dar are fus orar central-european. Asta e o conventie. A doua conventie este ora de vara. Deci afirmatia cu culcarea depinde de doua conventii subiective.

Dap, Mardid 22 iunie 2022, ora 22:00, Soarele a apus de 12 minute.

Deci afirmatia "culcarea obligatorie la ora 10 seara fiindca numai cand dormim intre 10 si 2 noaptea, se produc cei doi hormoni vitali creierului: serotonina si melatonina" n-are nimic obiectiv in ea, dar absolut nimic. Nu e doar o afirmatie bizara, ci e afirmatia unei persoane care nu reflecteaza la ce afirma. Sau, cum se mai spune, vorbeste gura fara ea.

| Brizbriz a răspuns:

Te duci sa te antrenezi sa fii jedi

sau te duci IN PUII MEI, la doctor, pentru ca IN PUII MEI, e vident ca ai nevoie... IN PUII MEI rolling on the floor

| Iote a răspuns:

Nu e tipic varstei. Dar nici de psiholog.
Mergi la neurolog. Si cat mai repede.

| carbon21 a răspuns:

Probabil de la șoricioaică? Poate ai nevoie de ochelari ca-ti obosesc ochii și vezi in ceata puțin de asta ești derutat. La psiholog nu ai ce sa faci probabil un medic.