Bună.
Ești exagerat de obez la înălțimea de 170 cm?
Ești supraponderal, nu obez (vorbim de obezitate când greutatea este cu 20% mai mare decât înălțimea, și aici este obezitate de gradul 1, 2, 3, 4 (morbidă, pune viața în pericol), iar tu nu te încadrezi aici. Mare prost doctorul la care ai fost.
Sfatul meu este să faci un sport (ce vrei tu) iar "regimul" alimentar să nu aibă în conținut fast-food-uri, pizza, mezeluri/șunci/carne grasă (de porc în mod deosebit), dulciuri preparate industrial, băuturi acidulate (coca cola, etc.), pâine albă, făinoase, conserve, etc.
Crești aportul de fructe și legume proaspete, 2 litri de apă plată pe zi (ești înalt și trebuie să ai o hidratare corectă), pâine și cereale integrale (nu combini cerealele cu lapte, te vor îngrășa și mai mult, nu te lua după reclamele de la tv), ceaiuri depurative, carne slabă de pui/vită/pește/curcan preparată prin fierbere-grătar (dar nu arsă) -înăbușită (o pui pe mami se le prepare, are mai multă experiență, tu nu ai ce căuta la gătit), lactate și brânzeturi degresate, dulciuri făcute numai în casă și consumate cu moderație, ouă (1-2 pe săptămână, fiert sau ochiuri moldovenești), etc.
Trebuie să înveți să mănânci, orice este admis dacă este consumat cu moderație. Ultima masă să fie servită cel mai târziu la ora 19.00 h, îți va fi greu la început dar cu ambiție poți.
Succes!
Pa, pa.
OMG asta e foarte rau,mergi la sala, antreneaza-te, trage din greu pentru ca 72 kg la 12 ani este foarte mult.
Incercati dieta Montignac! Este perfecta atat pentru cele care vor sa slabeasca cat si pentru cele care vor sa se mentina si sa manance sanatos. Gasiti meniuri si retete pe http://femeiladieta.blogspot.com
Nu stiu daca te ajuta dar am gasit asta intr-o revista,, incearca un regim simplu, dar bun:la pranz poti manca carne si salata de cruditati cu putin ulei si foarte putina sare si poate o felie de paine.ar fi bine sa reduci painea treptat astfel incat sa nu-ti creeazi frustrari. dupa cateva ore poti lua o gustare cu fructe iar la cina iar o salata de cruditati cu branza putin grasa si ceai."
anonim_4396 întreabă: