| eddy2012 a întrebat:

cand mergi la oftalmolog si te pune sa citesti de pe tabla aia litere de la A la Z asezate in alta ordine, unele mai mici altele mai mari. Exista un sablon dupa care se fac aceste table, pentru a putea memora literele? sau sunt in fiecare oftalmologie diferite litere?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Wehrmacht a răspuns:

De ce sa le memorezi? Daca ai probleme cu ochii iti spun din propie experienta ca e mai bine sa nu te prefaci sanatos.

| eddy2012 explică:

S-a rezolvat problema, buzunarele medicilor sunt mari.

suntserios
| suntserios a răspuns:

In primul rand te pune si la un aparat pe care nu poti sa il fentezi si in al doilea rand 80% din cabinetele mediale folosesc ecrane lcd pe care afiseaza cifre si litere la intamplare

| Mirunelu a răspuns:

Cred ca tabla este standard dar te va pune sa citesti litere aleatorii, nu in ordine.

| VivianneMnt a răspuns:

In cazul in care cabinetul e mai vechi au tabla de care spui tu, insa nu te pune sa citesti literele la rand. Dar la cabinetele mai noi nici nu se pune problema sa poti trisa la asa ceva pentru ca doctorul iti monitorizeaza tot timpul pupila ca sa vada cum reactioneaza, si nu cred ca poti sa controlezi asta, crede-ma

| Bomfaier a răspuns:

Din varii motive, oamenilor le e ruşine să recunoască că (aparent brusc) au probleme cu vederea. Te înţeleg, fiindcă aşa am păţit şi eu. Dar dacă ar trebui să memorezi ordinea literelor, nu s-ar mai folosi tablele alea. Fii om cinstit. Dacă nu tratezi problema, se agravează.