Am citit undeva despre un tip ce avea rau de mare. Odata cand trebuia sa mearga undeva, si-a luat un sac de mere cu el si a tot mancat din ele cat timp i-a fost rau, pana la urma s-a obisnuit cu ruliul (miscarile navei) si nu i-a mai fost nici rau.
Stai mai in fata si fixeaza un punct din departare, aseaza-te in sensul de mers, nu manca foarte gras sau foarte aromat de dimineata si eventual ia un medicament impotriva raului de miscare.
http://mymed.ro/rul-de-micare.html
Buna! ![]()
Am problema asta de cand sunt mica
. In general, raul de autocar nu se vindeca
( din pacate). Pot doar sa-ti spun ca trece cu timpul, iar mai tarziu va disparea de tot. Cateva sfaturi care la mine functioneaza de minue :X :
Sunt niste pastile foarte bune : Emetostop. E bine sa le iei fara apa, pentru ca isi fac efectul mai bine (le mesteci in dinti)
De obicei, eu plec cu stomacul gol (daca e drum lung) ca sa nu am ce vomita ![]()
Evita sa te uiti pe geamul de langa tine pentru ca iti creeaza o stare de ameteala. Cel mai bine e sa stai in fata si sa te uiti drept inainte
Daca esti cu prietenii, colegii, rudele, incercati sa creeati o atmosfera cat mai placuta. Discutati pe tot felul de teme, depanati amintiri :X, spuneti bancuri (seci, cu Bula, cu Sir si John, culmi ).
Cantati, ascultati muzica, imitati-va ![]()
Va puteti juca: de exemplu in loc sa jucati ce incape intr-o valiza (sper ca stii jocul) combinati jocul cu fazan. Ca sa fie si mai distractiv faceti ce incape intr-un borcan
sau ce incape intr-o valiza de sticla cu capac ![]()
Orice ai face, fii cat mai optimist. Nu te gandi de loc :" O sa-mi fie rau. O sa fie aia, o sa fie aia"
Ca sa nu-ti umpli stomacul, in loc de limonada ia la tine niste felii de lamaie si le folosesti cand ai senzatia de greata.
Pentru orice eventualitate, ia la tine cateva pungi ![]()
Sper ca te-am ajutat :-
Have a nice day!
Frati-miu avea rau de masina cand era mic si stiu ca la el a functionat urmatoarea chestie: cand mergea cu masina manca o maslina si sugea la samburele ala pana ajungea la destinatie
) Chiar a functionat!
Pai,daca iti e rau pe autocar, asaza-te pe primul; loc din fata si uita-te in fata mereu.nu manca chips-uri pe autocar,carne grasa,etc. daca ti-e foame, mananca un fruct, un pufulete...
PS; NU UITA SA IEI O LAMAIE SI CATEVA PUNGI!