| Ana618191819 a întrebat:

Buna ziua! Am 20 de ani si am fost diagnosticata de mica cu displazie de sold si scurtare de membru. Recent m-am decis sa fac operatia de protezare a soldului din cauza durerilor tot mai insuportabile. Insa mi-as dori tare mult sa pot lua legatura cu pacienti care au mai trecut prin asta, pacienti de varsta mea (15-35 ani), pentru a ne putea ajuta cu niste sfaturi si a putea vorbi despre aceasta durere cu cineva care intelege. Daca cunoasteti pe cineva care a trecut prin aceasta operatie si care e deschis la a vorbi si a-si face un nou prieten, v-as fi profund recunoscatoare.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cît este de mare scurtarea?

| Ana618191819 explică (pentru CristiDinBucuresti):

In jur de 2 cm, urmeaza sa aflu cu exactitate

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Ana618191819):

Nu merita operatia pentru 2 cm, este o operatie foarte grea ca necesita transplant grefă de os, si nu sti exact daca se vor baga medicii sa opereze este foarte riscant, mai bine porti niste ghete ortopedice de 2 cm decat sa suferi o operatie riscanta care nu stii daca te va vindeca sau iti va face mai rau, asa bucura te ca mergi pe picioarele tale decat sa ajungi in scaun cu rotile sa numai poti merge niciodata. Ce varsta ai?

| mihai69 a răspuns (pentru Ana618191819):

Cu părere de rău spun, nu te lua după el.
E faimos pentru răspunsuri eronate, de aia a și blocat peste jumătate dintre utilizatori, să nu mai fie votat ca atare.

| mihai69 a răspuns:

Nu am trecut prin astfel de operație, dar știu două femei care au făcut-o. Una are deja 90 de ani și ambele s-au refăcut bine și destul de repede.
Eu am avut recent o operație pe femur, cu inserție de cui gama (google it!) și acum și piciorul meu e ok. Dar am făcut multă kinetoterapie, pierzând masă musculară din cauza faptului că am stat mult la pat.
Succes și sănătate maximă!

| Ana618191819 explică (pentru mihai69):

Imi pare rau sa aud asta dar ma bucur ca acum esti bine! Si eu am facut kineto aproape toata viata..stiu cum e..Sanatate!

| mihai69 a răspuns (pentru Ana618191819):

Mulțumesc. A trecut. Sper să rezolvi și tu.
Ești tânără, organismul tău va reacționa mai bine si mai repede.

| Robert2526 a răspuns:

In primul rand felicitari pentru decizia luata. In ce stadiu se afla displazia? Nu pot sa inteleg cum parintii tai nu au observat problema ta din copilarie.

| Ana618191819 explică (pentru Robert2526):

Displazia a fost depistata inca de mica, cum am mentionat mai sus. Insa mi s-a spus sa aman operatia cat de mult pot, recurgand la kinetoterapie aproape toata viata. Dupa zeci de medici si dureri din ce in ce mai grave ajungand chiar si la urgente, am luat aceasta decizie de a face operatia.

| HUAWEHUAWE a răspuns:

Bună Ana.N-am trecut prin asta dar putem sta de vorba despre situatia ta, lasa-mi instagramul tau aici sau in privat.

| Năsăud a răspuns:

Da,va trebui să gasesti un chirurg bun care să-ți măsoare bine piciorul celalalt.
Ca să fie ambele picioare egale, să poți merge normal după operație.