| XxBlueRosexX a întrebat:

Bună ziua, aseară după ce ieșisem din duș am văzut că mi s-a facut un furuncul la subraț care e roșu și când apăs ma doare, am dat cu un unguent de coșuri dar nu a avut nici un efect, nu e prea mare dar e tare și dureros, ce e de făcut în acest caz? La medicul de familie nu pot merge pentru că e în concediu

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Mergi la UPU la spital (gratuit) sau in ambulatoriu (contra cost).

| Violleta2022 a răspuns:

Poti pune o ceapa coapta si racita pe acel furuncul si poti lega cu o carpa, dormind asa peste noapte. Pana dimineata se va strange toata infectia si abia atunci poti merge la cel mai apropiat spital, unde un medic iti poate curata acel furuncul si toata infectia (cu anestezie locala), dupa care te poti intoarce linistit acasa.
Pozitia acelui furuncul nu-ti va permite sa-l cureti tu si nici altcineva din casa, fiindca este extrem de dureros iar daca nu este curatat corect eliminandu-se toata materia, va continua sa se infecteze si sa doara ca naiba.