| StefanescuDaniel a întrebat:

Buna ziua! Stie cineva sa imi raspunda si mie la urmatoarea intrebare : daca o persoana mai are doar cei 8 dinti din fata din partea de jos mai se poate face fateta dentara?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu se poate discuta de fațetă dentara, pentru ca ii are pe cei din față. Pentru restul se pot face implanturi.

| StefanescuDaniel explică (pentru darrio2007):

Imi lipsesc molarii de jos si mi-au ramas doar caninii si incisivii 8 in total

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Se pot face implanturi cu conditia ca osul gingiei sa nu fie afectat, daca osul este compromis atunci singura si unica solutie ramane proteza dentara.

| darrio2007 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Vrei sa spui osul maxilarului. Gingia este cu totul altceva.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru darrio2007):

Exact multumesc pentru corectare.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Fațetele se aplică pe fața dinților.
Daca ai dinți lipsă, se pot face implanturi sau o lucrare protetica care sa înlocuiască dinții lipsa.

Mergi la dentist că îți explică el ce ai nevoie.
Caută cabinete care au contract cu CNAS. Consultația e gratuită cu trimitere de la medicul de familie.

| Furnicuta000 a răspuns:

Nu e deloc clara intrebarea ta. Spune-mi mai exact ce dinti iti lipsesc ca sa iti pot da un raspuns cu ce se poate face

| StefanescuDaniel explică (pentru Furnicuta000):

Buna dimineata. Toate maselele de jos imi lipsesc. Molarii imi lipsesc de jos si mi-au ramas doar caninii si incisivii

| Furnicuta000 a răspuns (pentru StefanescuDaniel):

Fatete se pot face pe orice dinti doresti tu. Stii cum se spune, clientul nostru stapanul nostru. Daca ai bani (e intre 1000-2000 lei sau poate chiar mai mult o fateta din zirconiu, ceramica etc pentru un singur dinte) nu o sa te refuze nimeni. Dar tu daca ai ramas fara masele jos, in timp ceilalti dinti o sa inceapa sa se miste, adica sa se duca spre dreapta sau stanga, de asta se recomanda sa faci mai intai ceva cu ei adica poti sa iti pui implanturi sau anumite lucrari protetice

| StefanescuDaniel explică (pentru Furnicuta000):

Am inteles. Multumesc pentru raspunsunl dumneavoastra.