| 17andreiii a întrebat:

Buna ziua TPU, am o intrebare,de ceva timp sa zic aproape un an sau chiar un an,inauntrul buricului adica pe cercul buricului daca intelegeti la ce ma refer a inceput sa se faca un lichid care e mai verde inchis sau si putin maroniu,eu banuiesc ca este puroi, se intampla sa se intareasca pe cercul buricului inauntru dar este si lichid, eu cand fac baie mereu spal buricul dar nu stiu de ce se intampla asta, ma tine cam cate doua zile maxim 3 dupa cam o saptamana si jumatate aproximativ doua nu mi mai apare deloc, dupa acestea 2 saptamani incepe iar, se intampla sa stiti cauza sau daca ar trebui sa ma ingrijorez? Dau funda pentru un raspuns concret, zi frumoasa!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Pacientul0 a răspuns:

Lichidul verde-maronii și întăriturile de pe cercul buricului pot indica o infecție sau o acumulare de secreții, mai ales dacă apar frecvent și au un miros neplăcut. Chiar dacă îl speli regulat, buricul este un loc unde se pot aduna bacterii și murdărie, mai ales dacă există o mică rană sau o iritație.
„Nu încerca să storci sau să cureți agresiv zona, pentru că poți agrava iritația.".
Menține zona curată și uscată, dar fără să o iriti prea mult.
Probabil e o infecție locală care trebuie văzută de un medic.

2 răspunsuri:
| Năsăud a răspuns:

Nu mai umbla deloc la buric, e foarte riscant.
Nu-l mai atinge deloc.

Răspuns utilizator avertizat