Conform ultimului studiu, Bucovina.
Desi ai fi crezut ca Aqua, nu, s-a descoperit ca Aqua are de fapt cele mai multe bacterii.
Nu cred ca, conteaza de unde o iei, ci, cred ca, conteaza marca apei. Eu nu prea beau apa imbuteliata, doar atunci cand sunt nevoit.
Atunci de unde bei?
Eu de obicei beau apa de la robinet.
Fiecare companie care imbuteliaza apa o sa-ti spuna ca a lor e cea mai buna, fiecare site care zice ca o apa e mai buna decat cealalta mai mult ca sigur a primit niste bani de la acea firma si oamenii recomanda in functie de preferintele personale. Adica mie imi place aqua carpatica, iti spun ca asta e buna, altcuiva ii place alte, iti spune ca aia e buna. In final, diferentele dintre diferite "Branduri" de apa imbuteliata sunt desemnificative iar alegerile pe care le facem in consumul ei tin stric de preferintele personale. Bea apa care iti place cel mai mult. Apa nu o sa te faca nici mai bolnav nici mai sanatos... O sa-ti mentina starea de sanatate exact acolo unde e. (cu mici exceptii, adica daca esti deshidratat, clar apa te face mai sanatos, sau daca ai baut deja 5 litri de apa in ultimele 2 ore orice apa ai mai bea, urmatorul pahar o sa te faca "mai bolnav")
Sfatul meu sa o cumperi pe cea mai ieftina, sau sa bei de la robinet. Mai bine iti cumperi ceai sau lamaie si iti faci ceai sau limonada decat sa strici banii pe apa imbuteliata. Dar asta e parerea mea.
Multa sanatate.
Apa Saguaro din Ungaria, contine calciu 76, 0 mg/l, natriu 30, 7 mg/l, magneziu 30, 7 mg/l, hidrogen carbonat 428 mg/l, clor 5, 6 mg/l, fluor 0, 26 mg/l e apa plata, asta i-am scris lui Aligator! Cica e reziduu sec ba nu e sanatoasa. Nu stiu care dintre dv. spune adevarul! Nimic nu e bun! Doar nu ziceti ca apa duce la cancer sau alte probleme! Parerile sunt impartite! De ce spuneti asa ceva de apa ca nu o sa ma faca nici sanatos nici bolnav? Nu va inteleg! In ce lume traim? Raspunsul dvs. suna interesant! Eu cumpar de obicei apa de la Ungaria. De la Penny sau Lidl, la 1, 50 lei la 1.5, am baut aceeasi apa de multi ani si inca nu am patit nimic. Apa forata am la tara, e buna si asta. Are putin miros. Mnah!
Spuneti sincer, macar. O zi buna va doresc.
Spun ca brandul de apa pe care il bem nu are o influenta atat de mare asupra sanatatii. E impotant sa bem apa, dar brandul tine doar de preferinte. Cei care fac studii scot apa care a platit cel mai bine ca fiind cea mai sanatoasa. Nu exista apa care sa provoace probleme de sanatate, decat daca are paraziti sau bacterii foarte multe prin ea. Concentratia de nutrienti si alte lucruri din apa e egala cu 0, nutrientii nu luam din mancare, nu din apa. Iar daca contine niste clor sau alte lucruri e ca sa omoare eventualele bacterii, mai bine putin clor decat bacterii si ciuperci in apa pe care o bem. Repet, poti sa bei orice apa, totul tine de preferinte. Atata timp cat bei apa si nu te gandesti ca-ti face rau, nu o sa-ti faca rau... Daca 10 ani bei in fiecare zi apa cu gandul ca iti provoaca cancer, iti garantez ca in 10 ani o sa faci si cancer.
Apa forata trebuie trimisa la laborator sa se vada ce contine. Pentru puturi exista multe reguli de igiena care trebuie urmate, putul de apa nu trebuie sa fie in apropierea raurilor, trebuie sa fie la nu mai stiu cati metri de toaleta (daca aceasa e in curte) si altele. De aceea trebuie testata.
Va bateti joc de mine? Ca imi garantati ca o sa fac cancer in 10 ani?! Nu beau orice apa. Doamne fereste. Cum sa vorbiti asa? Dv cum procedati sa beti apa sau de unde? Apa de la robinet nu o beau! Apa plata beau, ca cumpar. Acum spuneti de cancer ca se poate apare daca beau orice apa, care orice apa? Nu va inteleg!
Ai inteles exact opusul a ce am zis eu acolo. Nu conteaza apa propriu-zisa. Eu am zis ca daca bei apa si te gandesti ca faci cancer, adica bei apa cu frica si nu neaparat apa, daca esti ipohondru si mereu te gandesti ca faci tot felul de boli, ca te imbolnavesti din orice, asta o sa se si intample. O gandire pozitiva alunga multe boli. Ideea e la ce te gandesti atunci cand bai apa. (Si nu numai, la ce te gandesti in general iti influenteaza pozitiv sau negativ viata si sanatatea)
Concluzie: Apa nu-ti provoaca cancer, dar gandurile si framantarile, frica de cancer si ganditul negativ chiar o sa te imbolnaveasca intr-un final. Nu zic ca e cazul tau. Zic in general.
Cati ani ai? Sa stiu cum sa formulez si eu ca sa intelegi ce am vrut sa zic.
Multa sanatate.
Am 22 de ani! Dv. ati zis altceva si eu asa am inteles!
Ok, inseamna ca m-am exprimat eu total gresit daca nu ai inteles ce am vrut sa zic... Spune-mi daca mai sunt nelamuriri.
Conteaza nivelul de pH, cred ca ambele sunt aproape la fel, nu prea cred ca o sa conteze asa de mult!
Orice apă care nu e murdară, impură, e bună și să sănătoasă, începând cu cea de izvor sau robinet.
Apa la sticlă are amprenta ecologică negativă.
Dacă intenționezi sa eviți deshidratarea, apă, deși bună, nu e cel mai eficient lichid. În ordine: laptele (în aceeași măsură cel slab), ceai, cafea, suc de portocale etc. Lapte de la Lidl.
Sau apă cu puțină sare și glucoză în ea, eventual cu puțină aromă naturală (felie de lămâie etc) e și ea un bun hidratant.
În jurul apei plate negustorii au construit o minciună.
Apa Saguaro din Ungaria, contine calciu 76, 0 mg/l, natriu 30, 7 mg/l, magneziu 30, 7 mg/l, hidrogen carbonat 428 mg/l, clor 5, 6 mg/l, fluor 0, 26 mg/l e apa plata, e sanatoasa?
Ce inseamna reziduu sec? Lol. Nu e sanatoasa? Apa e de la Pannon-Aqua.
Nu e sănătoasă. E morbidă, moartă de tot că Marea Moartă.
Lol. Deja am beau din aia de multi ani si rar. O sa fie probleme. Vai de mine. Sunt riscuri? Dar apa Izvorul Muntelui e sanatoasa?
Cred că cea mai sănătoasă e Apa Dacilor scursă din Muntele Kogaionon.
Bucovina imbuteliata in sticla e cea mai buna apa din punctul meu de vedere, are o cantitate mica de rezid sec.
http://img.wall-street.ro/......-00-65.jpg
Reziduu sec. Wow!
Am raspuns din experienta mea, eu daca beau alta apa pur si simplu nu ma satur ( imi lasa o senzatie aiurea in gura, asemanatoare apei de la robinet ) si beau 5 litrii pe zi
Cercetarile stiintifice din ultimii 200 de ani arata ca pana si vinul contine apa. Deci e clar ca procedezi corect.
maria11579 întreabă: