| 2546 a întrebat:

Care poate fi cauza temperaturii scăzute a corpului? Din cate ştiu eu temperatura normală a corpului uman este de la 36 pana la 36 9, mai jos de 36 este temperatură scăzută şi de la 37 în sus se socoate ca temperatură ridicată a corpului şi toţi ştim că temperatura ridicată a corpului poate fi de la angină, pneumonie, bronsită, răceală, gripă, intoxicaţie şi diaree, pot fi şi cauze psihologice şi neurologice de la psihică, de la nervi, de la stres. am citit în internet despre aşa ceva, am văzut însă care poate fi cauza temperaturii scăzute a corpului mai jos de 36 şi în plus un fel de slabiciune cum ai simţi că nu este totul în regulă.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| healerdx7 a răspuns:

Temperatura normala accepta variatii fiziologice, nu doar patologice. Daca e pana in 35 Celsius e temperatura normala.

| 2546 explică (pentru healerdx7):

Da dar şi temperatura 35 în orice caz este un semn că ceva nu este în regulă

| Sigillum a răspuns:

Cauzele posibile ale temperaturii scăzute a corpului (hipotermie) și senzației de slăbiciune pot include expunerea la frig prelungită, infecții sau boli, probleme endocrine (cum ar fi hipotiroidismul), anemii, medicamente, boli neurologice și probleme metabolice. Expunerea la frig poate duce la pierderea rapidă de căldură, iar unele afecțiuni pot afecta capacitatea corpului de a regla temperatura. Pentru a identifica cauza specifică, este important să consulți un medic pentru o evaluare adecvată. Un examen fizic, discuții despre simptome și investigații suplimentare, dacă este necesar, pot ajuta la diagnosticarea corectă și la stabilirea unui plan de tratament adecvat.