| georgiana_mat a întrebat:

Ce este meconiul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| chery a răspuns:

Meconiul este denumirea scaunului nou nascutului in primele 2-3 zile. Acesta este in cantitate de 100-200g, are culoare verde inchis si consistenta vascoasa. Meconiul este format din elemente biliare (colesterol si saruri minerale, pigmenti biliari), elemente amniotice (lanugo, celule cutanate pavimentoase, celule plate), elemente ale tractusului digestiv (celule de descuamatie intestinala, suc gastric, intestinal, pancreatic, cu fermentii lor). Meconiul este urmat de un scaun de tranzitie, brun, cu lapte coagulat. Scaunele tipice de lapte uman apar la 2-3 zile si sunt in numar de 4-6 in 24 ore.

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este scaunul bebelusului, adica "treaba mare".

| delia38 a răspuns:

Meconiul este primul caca facut de un bebelus.

| kaumi a răspuns:

Cacuta bebelusului din primele zile. Este verde inchis si prin el se elimina progresiv ultimele ramasite de "hrana intrauterina".

| bubu_7778 a răspuns:

Meconiul este primul scaun al nou-nascutului. Poate aparea si dupa cateva zile de la nastere si are o consistenta moale fiind de culoare inchisa.Bebelusul elimina astfel resturile de substante din placenta. Abia dupa eliminarea meconiului bebelusul va avea scaune obisnuite.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Meconiul sunt materiile fecale formate in intestinul unui fat si eliminate dupa nastere. In tubul digestiv al copilului exista un lichid galben-verzui, care este format din bila, secretii intestinale, vernix (substanta grasoasa ce acopera pielea fatului).

| Ioana05 a răspuns:

Meconiul este o masa de compus moale de culoare brun-verzuie ce este elimanata la circa 12 ore dupa nastere fiind primul scaun al bebelusului.

Aici poti gasi mai multe detalii:http://www.utilecopii.ro/......niul/8851/