anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce sa fac sa scap de carcei? Ma tot incearca dureri de tot felul sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DaRlInGiLuSiOnS a răspuns:

Carcelul este de fapt o crampa musculara datorata scaderii calciului si magneziului din organism. Cel mai frecvent li se intampla femeilor active dar si persoanelor stresate.

Pe moment, tot ce poti face e sa masezi zona si sa incerci sa-ti misti piciorul sau mana respectiva daca durerea iti permite

Ca sa nu mai apara pe viitor, cumpara-ti pastile de calciu si magneziu pentru a reface cantitatea pierduta din corp.

Daca preferi tratamentele naturiste, sfarama 4 coji de ou si amesteca-le cu zeama a 2 lamai. Lasa-le la macerat timp de 3 zile. Adauga miere dupa gust. 2 linguri din amestec iti aduc necesarul de calciu zilnic.

Daca iti apar carcei doar la picioare, schimba-ti incaltamintea cu una in care talpa piciorului nu aluneca in interiorul sandalei

Cand porti bocanci de ski care iti stranguleaza piciorul sau un elastic foarte strans la imbracaminte apare un carcel care nu trece repede. E foarte dureros si nu se datoreaza spasmelor musculare ci compresiei pe vasele de sange. De indata ce vei scapa din stransoare si circulatia sangelui se va relua, problema nu va mai exista.

9 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Bea apa minerala magneziana (de exemplu Valea Brazilor sau Biborteni).

Alte răspunsuri
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Ce ti-a raspuns Craciunita lui Mosu este foarte bine... Eu am avut tot la fel, dar imi apareau la oboseala mare sau seara inainte de a ma culca. Medicul meu mi-a recomandat sa iau tratament de calciu si magneziu + vitamina D3 (pentru fixare). Oricum este bine sa te duci si tu sa intrebi medicul de familie - stii ca poti sa ai alte boli care sa nu-ti permita sa iei calciu (probleme renale sau altele). Iti doresc sanatate multa,

| mioara a răspuns:

Trebuie sa consumi acei 2 litri de apa pe zi si dupa 3 zile vei vedea rezultatul.

| Selena a răspuns:

Carceii apar datorita lipsei de magneziu care o poti gasi sub forma de pastile sau in forma naturala cel mai mult in semintele de floarea soarelui.Asta e pentru tratamentul pe termen lung iar pe moment incearca sa intepi cu ceva in locul dureros si va trece! Sanatate

pupimik
| pupimik a răspuns:

Ca sa scapi pe moment de carcei... e bine sa te intepi cu un ac in zona in care te-a prins carcelul...sau sa te ciupesti.
Cand faceam inot stiu ca pateam sa ma prinda carceii...si asa mi-a spus antrenoarea sa fac...si chiar imi treceau tongue

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In momentul in care simti un pic contractia muschiului, trebuie sa intinzi la maxim piciorul si sa tragi de degetele de la laba piciorului inspre inapoi, nu stiu daca ma fac inteleasa. Este o lipsa de magneziu sau calciu, oboseala sau afectiuni vasculare. Trebuie sa mergi la medicul de familie, in unele cazuri grave "crampele musculare" iti pot afecta mobilitatea sau obtura vena, datorita contractiilor muschiului.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da, cum a spus brigaela, apa minereala magneziana, mananca banane si nuci zilnic, sau ia minerale de la farmacie care sa contina (mg, ca, potasiu)

| tuker a răspuns:

Mai intai trebuie un cub fierbinte de sare sa pui in locul respectiv. Misti piciorul parca treuie sa fii la concurs (iti imaginezi ca esti la concurs si trebuie sa misti picorul tare sau ce te doare) dupa ce s-a topit sarea te duci la doctor. El o sa-ti faca radiografie. Daca e rau trebuie sa tii piciorul sau mana ce te doare. Daca nu vrei in ghips trebuie sa iei un sirop care are magneziu si pastile care au calciu: mere,pere, portocale. Daca nu merge nici asta forteaza sa faci spagatul si mai pune un cub de sare fierbinte la locul respectiv.